Jump to content

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΩΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ


Docoptik

Recommended Posts

Καλησπέρα. Άκουσα ότι υπάρχει ΦΕΚ που μπορεί να αναγνωριστεί η παράταση στην ειδικότητα ως υπηρεσία υπαίθρου (Αγροτικό).
Συγκεκριμένα έχω τον τίτλο ειδικότητας, είμαι σε παράταση στο νοσοκομείο και μου λείπουν 7.5 μήνες από το αγροτικό (είμαι με το παλιό σύστημα), γιατί άνοιξε τότε η θέση του γενικού μέρους (Παθολογία).
Γνωρίζει κάποιος; Αν υπάρχει link. Μην μου πείτε να πάω στο γραφείο προσωπικού γιατί άκρη δεν θα βγάλω. Θέλω να έχω χαρτιά στα χέρια μου και να τους τα πάω.

Ευχαριστώ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1 ώρα πριν, Docoptik said:

Καλησπέρα.

Bonsoir !

1 ώρα πριν, Docoptik said:

Άκουσα ότι υπάρχει ΦΕΚ που μπορεί να αναγνωριστεί η παράταση στην ειδικότητα ως υπηρεσία υπαίθρου (Αγροτικό).

Δεν το γνωρίζω, αλλά θεωρώ ΑΠΙΘΑΝΟ το να υπάρχει τέτοια διάταξη. Τουλάχιστον, όχι για τους κοινούς θνητούς. Αφενός γιατί πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα είχε ακουστεί (δεν το έχω ακούσει ΠΟΤΕ και φυσικά δεν γνωρίζω κάποιον παρατασιακό ειδικευόμενο που να έχει αναγνωρίσει υπηρεσία υπαίθρου με αυτόν τον τρόπο) και αφετέρου, εάν όντως υπήρχε κάτι τέτοιο, τότε, ουσιαστικά, αυτό θα καταργούσε στην πράξη την υπηρεσία υπαίθρου.

Το νοσοκομεία, πλέον, έχουνε ΑΔΕΙΑΣΕΙ τόσο από ειδικευόμενους, όσο και από ειδικούς ιατρούς. Επίσης, με την ανεργία που υπάρχει, οι ειδικοί που δουλεύουνε σε παράταση της σύμβασής τους από την ειδικότητα, είναι πάρα πολλοί. Συνεπώς, δεν θα υπήρχε απολύτως κανένας λόγος για να κάνει κάποιος αγροτικό: διορίζεσαι ως ειδικευόμενος, μένεις ένα έτος σε παράταση (πάρα πολύ εύκολο αυτό) και τελείωσε η ιστορία. Δεν παίζει, με την καμία, να ισχύει αυτό που λες, έτσι γενικά για όλους !!

1 ώρα πριν, Docoptik said:

Συγκεκριμένα έχω τον τίτλο ειδικότητας, είμαι σε παράταση στο νοσοκομείο και μου λείπουν 7.5 μήνες από το αγροτικό (είμαι με το παλιό σύστημα), γιατί άνοιξε τότε η θέση του γενικού μέρους (Παθολογία).

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς λέγοντας «παλιό σύστημα» … Χρονολογικά, όλοι οι ιατροί του «παλιού συστήματος», έχουνε πάρει απαλλαγή από την υποχρέωση της υπηρεσίας υπαίθρου. Πλέον, εάν υπάρχει εκπληρωμένη η υπηρεσία υπαίθρου, λαμβάνει μόνο την κλασική μοριοδότηση κατά τη διαδικασία πρόσληψης σε θέση κλάδου ιατρών ΕΣΥ (5 μόρια το μη άγονο και 25 μόρια το άγονο αγροτικό) και τίποτα παραπάνω. Επομένως, δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς προσπαθείς να διευκρινίσεις και για ποιον λόγο αναφέρεις ότι είσαι με το «παλιό σύστημα».

1 ώρα πριν, Docoptik said:

Γνωρίζει κάποιος; Αν υπάρχει link.

Η μοναδική περίπτωση, κατά την οποία θα μπορούσα να σκεφτώ ότι θα υπήρχε η περίπτωση να υπάρξει κάτι τέτοιο, σαν και αυτό που αναφέρεις, είναι αυτή μιας φωτογραφικής διάταξης. Πιθανό να πέρασε νύχτα κάποια διάταξη επί εποχής της πανδημίας του COVID – 19 ;; Πολύ πιθανόν. Δεν το γνωρίζω. Ωστόσο, θεωρώ ότι εάν όντως έγινε κάτι τέτοιο, αυτό θα αφορούσε πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις και θα είχε και πολύ συγκεκριμένες χρονικές προθεσμίες για να την εκμεταλλευτείς. Αυτό άλλωστε είναι και το νόημα μιας φωτογραφικής διάταξης, να εξυπηρετήσει τα κομματικοπαίδια και μόνο !!

1 ώρα πριν, Docoptik said:

Μην μου πείτε να πάω στο γραφείο προσωπικού γιατί άκρη δεν θα βγάλω. Θέλω να έχω χαρτιά στα χέρια μου και να τους τα πάω.

Ευχαριστώ

Δεν θα σου έλεγα ποτέ να πας στο γραφείο προσωπικού για ένα τέτοιο ζήτημα. Δεν θα είχε και νόημα άλλωστε. Ούτε να τους ρωτήσεις, αλλά ούτε και να τους πας κάποιο χαρτί. Την αναγνώριση της υπηρεσίας υπαίθρου, εάν φυσικά τη δικαιούσαι, θα πρέπει να στη δώσει το Υπουργείο Υγείας και μόνον αυτό. Εκεί θα πρέπει να ρωτήσεις και εκεί θα πρέπει να υποβάλεις την όποια αίτηση / δικαιολογητικό.

Τροποποιήθηκε από Mc_Doc
Προσθήκη πληροφοριών
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και εμένα μου φάνηκε ολίγον ράδιο αρβύλα, εκτός αν ήταν για τους "εκλεκτούς" όπως λες και διόλου απίθανο. Ναι δεν είναι υποχρεωτικό αλλά μιλάω για μετέπειτα στο μέλλον για την μοριοδότηση. 

Αν μάθω πάντως θα γράψω. Εκτός αν ξέρει ήδη κάποιος

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

27 λεπτά πριν, Docoptik said:

Και εμένα μου φάνηκε ολίγον ράδιο αρβύλα, εκτός αν ήταν για τους "εκλεκτούς" όπως λες και διόλου απίθανο.

Εάν όντως ψηφίστηκε ποτέ κάτι τέτοιο, τότε όντως, και εγώ θεωρώ ότι θα ψηφίστηκε για λίγους. Πάντως, προσωπικά, δεν το έχω ακούσει ΠΟΤΕ. Και έχω υπόψιν μου και αρκετούς παρατασιακούς ειδικευόμενους, που ουδέποτε αναγνώρισαν υπηρεσία υπαίθρου με αυτόν τον τρόπο.

27 λεπτά πριν, Docoptik said:

Ναι δεν είναι υποχρεωτικό αλλά μιλάω για μετέπειτα στο μέλλον για την μοριοδότηση.

Στο ανέφερα και παραπάνω. Η μοριοδότηση που κερδίζεις από την υπηρεσία υπαίθρου, στην πράξη, είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ. Το μη άγονο αγροτικό, μοριοδοτικά, είναι σαν να μην υπάρχει καν, από τη στιγμή που σου προσφέρει το αστείο νούμερο των 5 μορίων. Το δε άγονο αγροτικό, σίγουρα κερδίζει το πολύ πιο σημαντικό νούμερο των 25 μορίων (δεν είναι λίγα). Ωστόσο, αφενός θα σου βγει η πίστη για να εκπληρώσεις ένα άγονο αγροτικό (άγονο = πολύ ζόρι) και αφετέρου αυτό δεν σου εξασφαλίζει ΚΑΝΕΝΑ ουσιαστικό προβάδισμα σε σχέση με κάποιο βύσμα που δεν το έχει κάνει. Από τη στιγμή που η λεγόμενη «Δομημένη Συνέντευξη» καθιστά ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι η Επιτροπή Κρίσης θα πάρει αυτόν που θέλει και όχι εσένα, εάν τυχόν χρειαστεί, θα σου κόψουνε τα 25 μόρια του άγονου αγροτικού από τη συνέντευξη, έτσι ώστε να περάσει μπροστά από εσένα, στη σειρά κατάταξης, ο ανταγωνιστής σου – βύσμα.

27 λεπτά πριν, Docoptik said:

Αν μάθω πάντως θα γράψω. Εκτός αν ξέρει ήδη κάποιος

Εάν ξέρει κάποιος ας μας πει. Από την πλευρά μου, θεωρώ ότι κακώς ασχολείσαι. Εκμεταλλεύσου το όποιο παράθυρο μπορείς, προφανώς. Ωστόσο, να γνωρίζεις ότι η υπηρεσία υπαίθρου δεν προσφέρει κανένα ουσιαστικό μοριοδοτικό πλεονέκτημα. Περισσότερα μόρια θα βγάλεις από την παράταση της ειδικότητας ως ειδικός, παρά από το αγροτικό. Στην πρώτη περίπτωση, εάν τυχόν σου αναγνωρίσουνε το αγροτικό, τότε θα πάρεις εφάπαξ τα 5 μόρια του μη αγόνου. Αντίθετα, στη δεύτερη περίπτωση, όσους περισσότερους μήνες δουλεύεις, τόσα περισσότερα μόρια θα βγάλεις.

Τροποποιήθηκε από Mc_Doc
Διόρθωση ορθογραφίας
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κι όμως νομίζω ότι ισχυει... Εάν θυμάμαι καλά από μία συνάδελφο που το είχε ψάξει ανεξαρτήτως πόσο διάστημα χρωστάς πρέπει να κάτσεις σε παράταση 12 μήνες ως αγροτικός για να το εκπληρώσεις αφού πρώτα συνεννοηθείς με το γραφείο προσωπικού. Ρώτα το νοσοκομείο σου επίσημα γιατί πάνε 2 χρόνια από τότε...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

12 ώρες πριν, doctor anonymous said:

Κι όμως νομίζω ότι ισχυει...

Αρχικά, να μου επιτρέψετε να επισημάνω ότι το μέλος doctor anonymous ισχυρίζεται ότι μπορεί να γίνει κάτι, το οποίο όμως είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ρώτησε το μέλος Docoptik. Εάν το αντιλήφθηκα καλά, και παρακαλώ εάν κάνω λάθος διορθώστε με, το μέλος Docoptik ρώτησε εάν μπορεί να γίνει αναγνώριση του χρονικού διαστήματος μιας κλασικής παράτασης σύμβασης ειδικευόμενου, ως μέρος – εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου.

Αντίθετα, το μέλος doctor anonymous ισχυρίζεται ότι ενδέχεται να μπορείς να εκπληρώσεις την υπηρεσία υπαίθρου, παρατείνοντας τη σύμβασή σου ως ειδικευόμενος για 12 μήνες, με την ιδιότητα όμως του αγροτικού ιατρού (ουσιαστικά, να αιτηθείς να υπηρετήσεις στην παράταση ως αγροτικός ιατρός και όχι ως ειδικευόμενος). Θα μπορούσα να απαριθμήσω πολλούς λόγους για τους οποίους θεωρώ ότι αυτό είναι απίθανο να μπορεί να δίνεται ως δυνατότητα, τουλάχιστον όχι σε όλους !! Ωστόσο, θα σταθώ στους τρεις κυριότερους.

12 ώρες πριν, doctor anonymous said:

Εάν θυμάμαι καλά από μία συνάδελφο που το είχε ψάξει ανεξαρτήτως πόσο διάστημα χρωστάς πρέπει να κάτσεις σε παράταση 12 μήνες ως αγροτικός για να το εκπληρώσεις αφού πρώτα συνεννοηθείς με το γραφείο προσωπικού.

Α] Το είδος της σύμβασης. Το ελληνικό Σύνταγμα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ρητά και κατηγορηματικά την πρόσληψη στο Δημόσιο, χωρίς να προηγηθούνε διαδικασίες προκήρυξης με κριτήρια τύπου ΑΣΕΠ. Ο ειδικευόμενος ιατρός διορίζεται με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, μέσω επετηρίδας (και όχι προκήρυξης) και έχει τον ρόλο του εκπαιδευόμενου στο νοσοκομείο, υπό την επίβλεψη ΠΑΝΤΑ κάποιου ειδικού ιατρού. Ακόμα και ο παρατασιακός ειδικευόμενος που έχει τίτλο ιατρικής ειδικότητας, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αναλάβει τα καθήκοντα του Επιμελητή Β’ Ιατρού ΕΣΥ !! Στο πρόγραμμα εφημεριών, ο παρατασιακός ειδικευόμενος, ακόμα και εάν είναι ειδικός, συμμετέχει με την ιδιότητα του ειδικευόμενου, πάντα μαζί με μόνιμο Επιμελητή του ΕΣΥ, ακριβώς γιατί ΔΕΝ μπορεί και ΔΕΝ νομιμοποιείται να πάρει αποφάσεις και να υπογράφει ως Επιμελητής του νοσοκομείου.

Β] Ο ρόλος του αγροτικού ιατρού. Αντίθετα, ο αγροτικός ιατρός διορίζεται με σύμβαση δημοσίου δικαίου ορισμένου χρόνου, μετά από προκήρυξη με συγκεκριμένα κριτήρια, και έχει τον ρόλο του ανεξάρτητου και αυτοτελούς επαγγελματία υγείας (ΔΕΝ είναι εκπαιδευόμενος), αυστηρά στα πλαίσια της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Δηλαδή, είναι δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις και να υπογράφει ανεξαρτήτως της επίβλεψης του οποιουδήποτε !! Συνεπώς, αυτό που εν ολίγοις προσπαθώ να πω, είναι ότι για να μπορέσει κάποιος ειδικευόμενος να πάρει παράταση ως αγροτικός ιατρός, θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να τροποποιηθεί το είδος της σύμβασής του (από ιδιωτικού σε δημοσίου δικαίου), διαφορετικά θα είναι έκνομος, τουλάχιστον όσον αφορά στον ρόλο του (ούτε καν συνταγογράφηση δεν θα μπορεί να κάνει). Ωστόσο, ενδεχόμενη τροποποίηση της σύμβασης του ειδικευόμενου, από ιδιωτικού σε δημοσίου δικαίου, χωρίς τη διαμεσολάβηση κάποιας προκήρυξης, δεν θα ήταν σύμφωνη με το Σύνταγμα !!

Γ] Τέλος, όπως προανέφερα, ο αγροτικός ιατρός τοποθετείται τυπικά σε κάποια δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (άσχετα εάν μετά, ύστερα από απόφαση της ΥΠΕ, δύναται να αποσπαστεί σε κάποιο νοσοκομείο). Συνεπώς, πέραν της αλλαγής του είδους της σύμβασης (από ιδιωτικού σε δημοσίου δικαίου), θα πρέπει να γίνει και μια τυπική τοποθέτηση σε κάποια θέση διαφορετική από αυτήν της κλινικής στην οποία ζητάει παράταση ως ειδικευόμενος (άρα, δεν μιλάμε πλέον για αίτηση παράτασης ως ειδικευόμενος, μιλάμε για αίτημα να γίνει ένας εντελώς νέος διορισμός του ειδικευόμενου, σε κάποια πρωτοβάθμια μονάδα υγείας !!). Πέραν του ότι αυτό θα ήταν έκνομο να γίνει εκτός μιας προκήρυξης, όπως ήδη προανέφερα, υπάρχει το ζήτημα του που ακριβώς θα βρεθεί κενή θέση αγροτικού ιατρείου. Δηλαδή, όπως καταλαβαίνετε, αυτό θα ήταν πρακτικά αδύνατον να γίνει για τους ειδικευόμενους των νοσοκομείων στις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (που, πλέον, είναι και η πλειοψηφία), όπου πρακτικά όλες οι θέσεις ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου, που υπάγονται σε αυτά τα νοσοκομεία, είναι σχεδόν πάντα καλυμμένες μέσω των προκηρύξεων, λόγω της μεγάλης ζήτησης που έχουνε. Άρα, η πατέντα αυτή, εάν υπάρχει, σίγουρα δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί για όλους !!

12 ώρες πριν, doctor anonymous said:

Ρώτα το νοσοκομείο σου επίσημα γιατί πάνε 2 χρόνια από τότε...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ακόμα και εάν ίσχυε η δυνατότητα που αναφέρει ο doctor anonymous, δεν έχει κάποιος κανένα όφελος από το να την εκμεταλλευτεί, με τη λογική της εκπλήρωσης της υπηρεσίας υπαίθρου. Εάν θέλει κάποιος να εκπληρώσει την υπηρεσία υπαίθρου, πιο πολύ συμφέρει να συμμετέχει σε προκήρυξη αγροτικών ιατρείων, να επιλέξει τη θέση που θέλει και να υπηρετήσει όσο χρονικό διάστημα του μένει. Η προοπτική του να είσαι παρατασιακός ειδικευόμενος και να σε «βαφτίσουνε»  αγροτικό ιατρό, μου φαίνεται, νομικά και συνταγματικά, απίθανη (πέραν κάποιας καθαρά φωτογραφικής διάταξης). Προσωπικά, και να μου την πρότειναν, δεν ξέρω εάν θα την δεχόμουνα, γιατί θεωρώ ότι είμαι εντελώς εκτεθειμένος και ανοιχτός στις όποιες συνέπειες θα μπορούσε να έχει (εξήγησα αναλυτικά παραπάνω). Ωστόσο, επειδή στο Ελλαδιστάν τίποτα δεν είναι εντελώς απίθανο, εάν κάποιος έχει υπόψιν του κάποιο σχετικό ΦΕΚ ας ανεβάσει το link.

Τροποποιήθηκε από Mc_Doc
Διόρθωση ορθογραφίας
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είχε δωθεί αυτή η δυνατότητα το 2022, δεν ξέρω αν έχει παραταθεί η ισχύς του νόμου.

https://www.ispatras.gr/νομοθεσία/ιατρική-νομοθεσία/φεκ-2414-16-5-2022-τ-β΄-δυνατότητα-υπηρεσίας-δωδε/

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

2 ώρες πριν, iceman said:

Είχε δωθεί αυτή η δυνατότητα το 2022, δεν ξέρω αν έχει παραταθεί η ισχύς του νόμου.

https://www.ispatras.gr/νομοθεσία/ιατρική-νομοθεσία/φεκ-2414-16-5-2022-τ-β΄-δυνατότητα-υπηρεσίας-δωδε/

Ωραία η "φωτογραφία" της κας Γκάγκα που έστειλες, βρε iceman !! Χα χα χα !!! Νομίζω λύθηκαν οι απορίες όλων μας. Διαβάζουμε:

Α] Περίοδος COVID - 19 (πολλά ευτράπελα γίνανε τότε, με "φωτογραφικές" αναγνωρίσεις χρόνου ιατρικής ειδικότητας)

Β] Αποκλειστική προθεσμία εκμετάλλευσης του εν λόγω ΦΕΚ ήταν η 31η Δεκεμβρίου 2022

Γ] Το ΦΕΚ μιλάει για "απαλλαγή" από την υπηρεσία υπαίθρου και όχι για "εκπλήρωση" της υπηρεσίας υπαίθρου ... (όποιος λαμβάνει "απαλλαγή", δεν λαμβάνει και την αντίστοιχη μοριοδότηση της "εκπλήρωσης" κατά τις προκηρύξεις των ιατρών κλάδου ΕΣΥ)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπράβο στον iceman που το ξετρύπωσε. Ωστόσο, νομίζω γίνεται, πλέον, σαφές, ότι: Η "εκπλήρωση" της υπηρεσίας υπαίθρου, στην οποία αναφέρεται το μέλος Docoptik, ΔΕΝ μπορεί να γίνει μέσω της ειδικότητας !! Η "απαλλαγή" από την υπηρεσία υπαίθρου είναι άλλη ιστορία και δεν εξασφαλίζει κανενός είδους μοριοδότηση.

Τροποποιήθηκε από Mc_Doc
Προσθήκη πληροφοριών
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λοιπον, βρηκα οτι την "μονιμοποιησαν" την εν λογω διαταξη.

Νομος 4999/2022, αρθρο 18

https://www.taxheaven.gr/law/4999/2022

Και εδω απο το site της 1ης ΥΠΕ που εχει και την αντιστοιχη αιτηση

https://www.1dype.gov.gr/?p=16327

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

4 ώρες πριν, iceman said:

Λοιπον, βρηκα οτι την "μονιμοποιησαν" την εν λογω διαταξη.

Νομος 4999/2022, αρθρο 18

https://www.taxheaven.gr/law/4999/2022

Και εδω απο το site της 1ης ΥΠΕ που εχει και την αντιστοιχη αιτηση

https://www.1dype.gov.gr/?p=16327

Μπράβο βρε iceman, μπράβο !! Γράφεις λίγα, αλλά πάντα ουσιαστικά και to the point !! Απλά, δεδομένου του αρχικού ερωτήματος του μέλους Docoptik, θα ήθελα να επισημάνω (ξανά) ότι η εν λόγω διάταξη αφορά αποκλειστικά στην απαλλαγή από την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου και όχι στην αναγνώριση εκπλήρωσης αυτής. Η πρώτη περίπτωση ΔΕΝ μοριοδοτείται, ενώ η δεύτερη μοριοδοτείται κανονικά, κατά τις προκηρύξεις ιατρών κλάδου ΕΣΥ.

Τροποποιήθηκε από Mc_Doc
Διόρθωση ορθογραφίας
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

On 23/8/2024 at 10:36 ΜΜ, doctor anonymous said:

Κι όμως νομίζω ότι ισχυει... Εάν θυμάμαι καλά από μία συνάδελφο που το είχε ψάξει ανεξαρτήτως πόσο διάστημα χρωστάς πρέπει να κάτσεις σε παράταση 12 μήνες ως αγροτικός για να το εκπληρώσεις αφού πρώτα συνεννοηθείς με το γραφείο προσωπικού. Ρώτα το νοσοκομείο σου επίσημα γιατί πάνε 2 χρόνια από τότε...

Σωστά λέει πιο κάτω ο Mc_DocΑυτό είναι άλλο που λες. Εκεί με ημερομηνία λήξης 31/12/2022, έπρεπε να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ από παρατασιακός ειδικευόμενος και  να υπηρετήσεις στο ίδιο νοσοκομείο σαν "αγροτικός". Δεν είναι το ίδιο που ρωτάω. Το πιο πιθανό ράδιο αρβύλα να είναι τελικά γιατί δεν μου κολλάει νομοθετικά.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

3 ώρες πριν, Docoptik said:

Σωστά λέει πιο κάτω ο Mc_DocΑυτό είναι άλλο που λες.

Κοίτα, όντως, νομίζω πως είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη διάταξη, στην οποία αναφέρονται τα μέλη doctor anonymous και iceman, ΔΕΝ αφορά σε αυτό το οποίο ρώτησες.

3 ώρες πριν, Docoptik said:

Εκεί με ημερομηνία λήξης 31/12/2022, έπρεπε να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ από παρατασιακός ειδικευόμενος και  να υπηρετήσεις στο ίδιο νοσοκομείο σαν "αγροτικός".

Ωστόσο, πιστεύω ότι οι συμπτώσεις είναι υπερβολικά πολλές, για να θεωρήσουμε ότι αυτή η διάταξη είναι εντελώς άσχετη με αυτό που άκουσες. Προσωπικά, πιστεύω ότι αυτό που πήρε το αυτί σου ήταν, όντως, η εν λόγω διάταξη, παραποιημένη όμως ως προς τις λεπτομέρειές της.

3 ώρες πριν, Docoptik said:

Το πιο πιθανό ράδιο αρβύλα να είναι τελικά γιατί δεν μου κολλάει νομοθετικά.

Δηλαδή, πιστεύω ότι, όντως, άκουσες για την εν λόγω διάταξη, με ράδιο αρβύλα όμως ως προς τα περί εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου (στην πραγματικότητα αφορά στην απαλλαγή από την υπηρεσία υπαίθρου) και τα περί (απλής) παράτασης στην ειδικότητα (στην πραγματικότητα φορά συγκεκριμένο 12μηνο πρόγραμμα, κατόπιν συγκεκριμένης αίτησης, κατά το οποίο δεν πληρώνεσαι καν ως ειδικευόμενος ή ειδικός, πληρώνεσαι ως «αγροτικός ιατρός», χωρίς κανένα σαφές νομικό πλαίσιο ευθυνών / αρμοδιοτήτων, από τη στιγμή που μπορεί να είσαι ακόμα και ειδικευμένος ιατρός).

3 ώρες πριν, Docoptik said:

Δεν είναι το ίδιο που ρωτάω.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 1: Εάν δεν σε ενδιαφέρει το θέμα καθαρά εργασιακά (δηλαδή, το να βγάλεις κανένα φράγκο παραπάνω, γιατί το δικαίωμα της απαλλαγής το έχεις ήδη, λόγω των ημερομηνιών εγγραφής / αποφοίτησης από την Ιατρική Σχολή), μην ασχοληθείς παραπάνω. Απαλλαγή δικαιούσαι ούτως ή άλλως. Εάν το αγροτικό σου, κατά τους πρώτους μήνες που έχεις ήδη εκπληρώσει, ήταν εξ' ολοκλήρου ΑΓΟΝΟ, τότε, εάν κυνηγάς τη μοριοδότηση, σε συμβουλεύω να συμμετάσχεις σε προκήρυξη για συνεχίσεις σε κάποιο ΑΓΟΝΟ (πάλι) αγροτικό, έτσι ώστε να διεκδικήσεις τα 25 μόρια της μοριοδότησης του ΑΓΟΝΟΥ.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 2: Σε κάθε άλλη περίπτωση, τα 5 μόρια που προσφέρει το μη άγονο αγροτικό (και 11 μήνες να έχεις κάνει άγονο αγροτικό, έστω και ο ένας μήνας εάν είναι μη άγονος, τότε ΔΕΝ θα πάρεις τα 25 μόρια της μοριοδότησης που προσφέρει το άγονο αγροτικό και θα πάρεις μόνο 5 μόρια ... ), προσωπικά θεωρώ ότι ΔΕΝ αξίζουν, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, όλη αυτή τη φασαρία (πάντα μιλάμε για τη φάση που είσαι τώρα: ειδικός ιατρός) !!

Τροποποιήθηκε από Mc_Doc
Διόρθωση ορθογραφίας
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

Σήμερα κατάφερα και έπιασα γραμμή με το υπουργείο στο τμήμα υπηρεσίας υπαίθρου. Μπούρδες. Ή θα συμπληρώσεις το υπόλοιπο του αγροτικού σε περιφερειακό ιατρείο ή θα κάνεις αίτηση απαλλαγής. Οπότε όπως το περίμενα ράδιο-αρβύλα τελικά

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1 ώρα πριν, Docoptik said:

Σήμερα κατάφερα και έπιασα γραμμή με το υπουργείο στο τμήμα υπηρεσίας υπαίθρου.

Αφού κατάφερες να τους βρεις στο τηλέφωνο, you are the man !! Συνήθως απαντάνε μόνο σε e-mail. Ωστόσο, αφενός αυτό εξαρτάται από το είδος του ερωτήματος (εάν είναι ένα κλικ δύσκολο, μπορεί να μην πάρεις και ποτέ κάποια απάντηση) και αφετέρου πρέπει να υπολογίζεις χρονικό διάστημα άνω της εβδομάδας για να πάρεις (και εάν τελικά πάρεις, αυτή θα είναι χωρίς όνομα υπαλλήλου και κατά κανόνα ολίγον λακωνική και αόριστη ως προς το περιεχόμενο).

1 ώρα πριν, Docoptik said:

 Μπούρδες.

Πώς εκφράζεσαι έτσι, επιστήμονας άνθρωπος ??? Δεν ντρέπεσαι ?? Τι θα λέει ο μέγιστος γαλάζιος Ηγέτης μας, Κιμ Γιονγκ Κουλ ?? Πιπέρι !!

1 ώρα πριν, Docoptik said:

Ή θα συμπληρώσεις το υπόλοιπο του αγροτικού σε περιφερειακό ιατρείο ή θα κάνεις αίτηση απαλλαγής.

Εμ, σου λέω, δεν έπαιζε αυτό, δηλαδή το να τεκμηριώσεις εκπλήρωση υπηρεσίας υπαίθρου, μέσω άσκησης στην ιατρική ειδικότητα. Μόνο κάτι τύπου απαλλαγής θα είχε νόημα και αυτό υπό προϋποθέσεις.

1 ώρα πριν, Docoptik said:

Οπότε όπως το περίμενα ράδιο-αρβύλα τελικά

+++

Να' σαι καλά που το διευκρίνισες και εδώ, για να υπάρχει η πληροφορία, για όσους τυχόν ενδιαφέρονται.

Τροποποιήθηκε από Mc_Doc
Διόρθωση ορθογραφίας
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.