Jump to content

Καθυστερηση λήψης πτυχίου


Asking for advice

Recommended Posts

Καλησπέρα! 

Για διάφορους λόγους (οικονομικούς , δημιουργία οικογένειας) οι προτεραιότητες μου άλλαξαν και παράτησα την σχολή για 5 χρόνια περίπου. Με αυτήν την καθυστέρηση πήρα το πτυχίο τον Ιούνιο και δεν έχω ξεκινήσει ακόμα ειδικότητα. 

Ο σύζυγος μου βρήκε μια καλή δουλειά στην Γερμανία σε άλλο αντικείμενο και η ερώτηση μου είναι η εξής :

Υπάρχει πιθανότητα να με δεχτούν σαν ειδικευομενη ή δεν είμαι πλέον ανταγωνιστική και να μην το προσπαθησω καν να στείλω αιτήσεις?

Ευχαριστώ πολύ  

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1 ώρα πριν, Asking for advice said:

Καλησπέρα!

Καλησπέρα !!

1 ώρα πριν, Asking for advice said:

Ο σύζυγος μου βρήκε μια καλή δουλειά στην Γερμανία σε άλλο αντικείμενο και η ερώτηση μου είναι η εξής :

Δεν έχω ιδία εμπειρία πάνω στο θέμα (ΠΑΡΑΚΑΛΩ, να postάρετε στο ήδη υπάρχον topic !! : Ειδικότητα στη Γερμανία), αλλά σίγουρα γνωρίζω τα εξής:

1 ώρα πριν, Asking for advice said:

Για διάφορους λόγους (οικονομικούς , δημιουργία οικογένειας) οι προτεραιότητες μου άλλαξαν και παράτησα την σχολή για 5 χρόνια περίπου.

Α] « Τι σημασία έχουν τα χρόνια, σημασία έχει η καρδιά !! »

02da09fce294ccfdffb735573f3a1033.jpg

Δηλαδή, σημασία έχει η ιατρική ειδικότητα που θες να επιλέξεις, σε συνδυασμό με τις προσωπικές σου αντοχές / οικογενειακές σου υποχρεώσεις …

1 ώρα πριν, Asking for advice said:

Με αυτήν την καθυστέρηση πήρα το πτυχίο τον Ιούνιο και δεν έχω ξεκινήσει ακόμα ειδικότητα.

Β] Λες ότι καθυστέρησες να τελειώσεις την Ιατρική Σχολή κατά 5 (πέντε) περίπου έτη. Οπότε, να υποθέσω ότι, δεδομένου του γεγονότος πως οι περισσότεροι που τελειώνουμε την Ιατρική Σχολή είμαστε περίπου 23 με 24 ετών, τώρα είσαι μεταξύ 29 και 30 ετών ;; ΠΛΑΚΑ μας κάνεις ρε κοπελιά ;;; Εδώ ξέρουμε ανθρώπους που ΞΕΚΙΝΗΣΑΝΕ την Ιατρική Σχολή στα 30 τους έτη και, πλέον, διαπρέπουν εις τας εξοχάς … !!

1 ώρα πριν, Asking for advice said:

Υπάρχει πιθανότητα να με δεχτούν σαν ειδικευομενη ή δεν είμαι πλέον ανταγωνιστική [...] ?

Γ] Έχεις λόγο να αγχώνεσαι για το ότι δεν είσαι ανταγωνιστική, αλλά διαφορετικό από αυτόν που σε απασχολεί … Το προφίλ το οποίο περιγράφεις για τον εαυτό σου, θεωρώ ότι αφορά σε άνθρωπο που ασχολήθηκε περισσότερο με την οικογένειά του και ενδεχομένως να μην προχώρησε άλλα αντικείμενα που βελτιώνουνε το βιογραφικό του κατά την αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό: μεταπτυχιακό, διατριβή, επιστημονικές εργασίες και συνεργασίες, ερευνητικά προγράμματα, επιμορφώσεις, κ.τ.λ. Ωστόσο, γενικά μιλώντας, τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι must προκειμένου να ξεκινήσεις ιατρική ειδικότητα στο εξωτερικό. Δεν υπάρχουνε κανόνες και, πλην των αγγλόφωνων χωρών, μοναδικός κανόνας είναι να ξέρεις καλά τη γλώσσα της χώρας όπου θέλεις να πας !!

1 ώρα πριν, Asking for advice said:

[...] και να μην το προσπαθησω καν να στείλω αιτήσεις?

Δ] Μην σου πω, μάλιστα, ότι ορισμένα από τα παραπάνω, π.χ. η διατριβή, μπορεί να αποτελέσουνε και τροχοπέδη, προκειμένου να ξεκινήσεις εύκολα καριέρα στο εξωτερικό !! Γιατί, πολλές φορές, για να μπορέσεις να ξεκινήσεις από κάπου στο εξωτερικό, θα πρέπει να στοχεύσεις σε θέσεις «χαμηλών προσόντων». Συνεπώς, πολλές φορές, όσα περισσότερα προσόντα έχεις από Ελλάδα, τόσο πιο δύσκολα σε παίρνουνε στο εξωτερικό, ακριβώς γιατί είτε προτιμάνε αυτούς που έχουνε αποφοιτήσει από τις δικές τους αντίστοιχες δομές (π.χ. να μπεις σε ένα ντόπιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, ή πρόγραμμα διατριβής), είτε θέλουνε να δηλώνεις εργασία αμέσως μόλις πάρεις το βασικό σου πτυχίο (αντίθετα, η παρουσία μεταπτυχιακού, ή διατριβής, στο βιογραφικό σου, σημαίνει αμέσως αμέσως τουλάχιστον 2 με 5 έτη εκτός κλινικής εμπειρίας, γεγονός που στο εξωτερικό θεωρείται ΠΟΛΥ αρνητικό για κλινικό ιατρό)

1 ώρα πριν, Asking for advice said:

Ευχαριστώ πολύ  

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μην μασάς, επιχειρείστε ΑΜΕΣΑ να φύγετε ΜΑΚΡΙΑ από αυτό το μπουρδέλο !! Το να φύγετε για να ζήσετε σε μια ανθρώπινη χώρα, είναι ζωτικότατο ζήτημα επιβίωσης και για εσάς και για τα παιδιά σας !! Μην μασάς, είσαι πολύ νέα για να σκέφτεσαι ότι «γέρασες», προχώρα !! Μακροπρόθεσμα, έχεις να κερδίσεις πολύ περισσότερα, από όσα θα χάσεις τώρα βραχυπρόθεσμα (λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στα αντίστοιχα topic).

Τροποποιήθηκε από Mc_Doc
Διόρθωση ορθογραφίας
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση 😊 Θα ρωτήσω και στο forum για ειδικότητα στην Γερμανία, ευχαριστω που το αναφέρατε γιατί δεν το είχα σκεφτεί. 

Πιο πολύ η ερώτηση μου γίνεται όχι διότι νιώθω ότι είμαι μεγάλη, αλλά γιατί έχω ουσιαστικά 5 χρόνια κενά στο βιογραφικό μου.

Στην Ελλάδα γνωρίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και κανένας δεν ασχολείται αλλά επειδή στο εξωτερικό περνάμε από συνέντευξη, τα 5 χρόνια απουσίας και καθυστέρησης λήψης πτυχίου (είχα 2 μαθήματα τα οποία έκανα 5 χρόνια να τα δώσω, δεν πήγαινα καν στις εξεταστικές), δεν ξέρω πως θα αντιμετωπιστουν. Άλλο είναι να ξεκινάς στα 30 και να τελειώνεις στα 36 στην ώρα σου και άλλο να έχεις κενό 5 χρόνων. Νομίζω τουλάχιστον, δεν είμαι και σίγουρη, γι αυτό ρώτησα μήπως είναι κάποιος άλλος σε παρόμοια κατάσταση. 

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την θετική αύρα και την εμψύχωση 🤗

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.