Jump to content

Σύλλογος Αποφοίτων Ιατρικής Ελληνικών Παν/μίων


Recommended Posts

Διαβάζουμε καθημερινά στις εφημερίδες, επ' ευκαιρία της αύξησης των μαθημάτων του ΔΙΚΑΤΣΑ, της αρνητικής βαθμολογίας στα πολλαπλής επιλογής, της καθυστέρησης της αναγνώρισης ξένων πτυχίων κλπ κλπ διάφορες επιστολές προερχόμενες είτε από Συλλόγους Αποφοίτων Πανεπιστημίων του εξωτερικού είτε (ακόμα πιο απίστευτα) από Συλλόγους Γονέων Αποφοίτων.

Είναι καιρός να οργανωθεί σχετικός Σύλλογος και αποφοίτους Ελληνικών Πανεπιστημίων, εφόσον Σύλλογος Αποφοίτων Πανεπιστημίου Αθηνών δε φαίνεται να υπάρχει ή να είναι ενεργοποιημένος.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή, περιλαμβάνει οποιονδήποτε πιστεύει ότι η ιδέα οργάνωσης ενός συλλόγου αποφοίτων ιατρικών σχολών ελληνικών πανεπιστημίων, οι οποίοι έχουν εισαχθεί με Πανελλήνιες Εξετάσεις, θα έχει μέλλον και αποτελέσματα και περιμένουμε, σε πρώτη φάση, σχόλια, προτάσεις και παρατηρήσεις στο e-mail elias.pero@gmail.com, είτε απαντήσεις στο σχετικό θέμα GreekMeds που βρίσκεται εδώ. Σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και από κοντά, για όσους το επιθυμούν, για όλα όσα μας απασχολούν και μας ταλανίζουν.

Ως απάντηση σε όσους μιλούν για παράκαμψη φοιτητικών συλλόγων, το Σύλλογο απλά δε θα απασχολούν οι φοιτητικές οργανώσεις, οι οποίες μπορούν να κινηθούν όπως εκείνες νομίζουν πως προασπίζουν τα συμφέροντα των φοιτητών. Εφόσον δεν υπάρχει σχετικός φορέας για να προασπίζει τα συμφέροντα των αποφοίτων, έχουμε χρέος να τον δημιουργήσουμε. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν Σύλλογοι Αποφοίτων για τμήματα που αριθμούν 50-60 άτομα κατά έτος και να μην υπάρχει για την Ιατρική.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Σε απάντηση στο αυξημένο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται τον τελευταίο καιρό για τα τεκταινόμενα σχετικά με το σύλλογο, σας ενημερώνουμε ότι

:rolleyes: Κατατέθηκε η αίτηση αναγνώρισης του σωματείου στο Πρωτοδικείο Αθηνών και εκκρεμεί η επίσημη αναγνώριση

:rolleyes: Μπορείτε να απευθύνεστε, για τα διαδικαστικά της εγγραφής στο σύλλογο, στα γνωστά e-mail elias.pero@gmail.com και sarandos@gmail.com, αναφέροντας το όνομα, το τηλέφωνό σας και την ελληνική ιατρική σχολή που τελειώσατε

:rolleyes: Οι σχετικές συζητήσεις στο forum έχουν πλέον το δικό τους χώρο εδώ.

Εκ της προσωρινής διοικούσας επιτροπής

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ιατρική Σχολή Αθηνών πολυμελής συνάντηση αποφοίτων της Ιατρικής Αθηνών καθώς και άλλων Ιατρικών Σχολών της Ελλάδος.

Ακολούθησε πρόσληψη δικηγορικού επιτελείου, μετά από ομόφωνη απόφαση των παρευρισκομένων, το οποίο και θα κινηθεί νομικά, άμεσα, για τα εξής θέματα:

1) Ακύρωση της αναδρομικής ισχύος της μοριοδότησης για την υπηρεσία υπαίθρου, από το νομικό συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας, υπέρ των αποφοίτων ιατρικών σχολών εξωτερικού της περιόδου 11/2003.

2) Νομική προστασία έναντι διεκδίκησης αναδρομικής θέσεως για την λήψη ιατρικής ειδικότητας από τους παραπάνω αποφοίτους.

3) Δίωξη Νομαρχιακών υπαλλήλων και Υπηρεσιών για την παράνομη έκδοση αδειών ασκήσεως επαγγέλματος σε παλαιούς αποφοίτους ιατρικών σχολών χωρών που πρόσφατα εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

4) Λοιπά ημινόμιμα και παράνομα ζητήματα που αφορούν την ισοτιμία πτυχίων εξωτερικού, τα οποία έχουν πέσει στην αντίληψή μας.

Για το θέμα (3) μπορείτε να πληροφορηθείτε περαιτέρω από τη δημοσίευση στην εφημερίδα «Τα Νέα» της Πέμπτης 24/2/2005, από την εφημερίδα «City Press» της Παρασκευής 25/2/2005, καθώς και από άλλα μέσα επικοινωνίας που έχουν καλύψει το θέμα.

Αύριο Πέμπτη 3/3 και ώρα 12:00, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας ολιγομελής συνάντηση αποφοίτων Ιατρικών Σχολών της Ελλάδος. Όποιος ενδιαφέρεται να συνδράμει στο δικαστικό αγώνα ή να πληροφορηθεί για τα παραπάνω θέματα, παρακαλείται να προσέλθει.

Τα θέματα, ειδικά εκείνα που αφορούν την παράνομη τοποθέτηση ατόμων στις λίστες αναμονής για τις ιατρικές ειδικότητες, αφορούν βέβαια, όχι μόνο αποφοίτους Ελληνικών Ιατρικών Σχολών, αλλά και τωρινούς φοιτητές όλων των ετών.

emarrightΣυζήτηση για το θέμα εδώ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του Συλλόγου Αποφοίτων Ιατρικών Σχολών Ελληνικών Πανεπιστημίων καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους σε συνάντηση στις 18:00 το Σάββατο 5 Μαρτίου έξω από το Αναγνωστήριο της Ιατρικής Σχολής Αθήνας.

Κατά τη συνάντηση αυτή θα γίνει ενημέρωση για τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα, προεγγραφές μελών και συγκέντρωση υπογραφών για υπόμνημα που θα αποσταλεί σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Υπ. Υγείας, Υπ. Παιδείας, Διευθύνσεις Υγείας των Νομαρχιών κλπ.).

Η συμμετοχή όλων είναι επιβεβλημένη. Πολύ θα θέλαμε να συμμετέχουν και οι τελειόφοιτοι (οι οποίοι μπορούν να προεγγραφούν σαν δόκιμα μέλη). Για τα υπουργεία και τη βουλή η δύναμη του συλλόγου μας εξαρτάται από τον αριθμό των μελών του και εφόσον οι περισσότεροι στο forum αυτό έχουν δηλώσει ότι στηρίζουν το σύλλογο, καιρός να το κάνουν και έμπρακτα.

Η ώρα της συνάντησης μετατίθεται για τις 18:00 για να συμπέσει με τη συνάντηση των συναδέλφων που αποφοίτησαν πρόσφατα και οι οποίοι θίγονται σε μεγάλο βαθμό απο την απόφαση του ΣτΕ για τους πτυχιούχους ιατρικής της αλλοδαπής. Θα παρουσιαστεί προσχέδιο υπομνήματος το οποίο και θα υπογραφεί απο όσους συμφωνούν με το περιεχόμενό του.

Ευχόμαστε να είναι μεγάλη η συμμετοχή, ώστε να έχει μεγαλύτερη ισχύ το υπόμνημα που θα αποσταλεί στον Υπουργό Υγείας και θα κοινοποιηθεί σε πολλές ενδιαφερόμενες πλευρές.

Συζήτηση εδώ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

:mellow: Σήμερα 8 Μαρτίου ο Σ.Φ.Ι.Α. επιχείρησε συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας κα Μαριέττα Γιαννάκου για το θέμα των αναγνωρίσεων πτυχίων από Τσεχία-Ουγγαρία και λοιπές νέες χώρες ΕΕ, όπως είχε αποφασίσει χτες. Από το Υπουργείο Παιδείας αρνήθηκαν να δεχτούν την αντιπροσωπεία του Συλλόγου.

:) Παράλληλα, ομάδα πτυχιούχων ελληνικών Πανεπιστημίων επέδωσε υπόμνημα υπογεγραμμένο από 171 πτυχιούχους στο γραφείο του Υπουργού Υγείας. Το υπόμνημα (που πρωτοκολλήθηκε 25280/8-3-2005) αναφέρεται:

1) στην παράνομη μοριοδότηση των πτυχιούχων εξωτερικού για τα αγροτικά ιατρεία από ημερομηνία διαφορετική της ημερομηνίας έκδοσης της πράξης αναγνώρισης του πτυχίου τους από το ΔΙΚΑΤΣΑ

2) στην αντίθεσή μας σε κάθε προσπάθεια των εν λόγω πτυχιούχων να τοποθετηθούν παράνομα σε εμβόλιμη σειρά στις υπάρχουσες λίστες αναμονής για ειδικότητα

3) στις παράνομες αναγνωρίσεις αδειών άσκησης επαγγέλματος από Τσεχία-Ουγγαρία και λοιπές νέες χώρες ΕΕ από τις νομαρχίες, χωρίς την απαιτούμενη τριετή προϋπηρεσία ή την αναγνώριση πτυχίου από ΔΙΚΑΤΣΑ

4) στην παράνομη τοποθέτηση υπεράριθμων για ειδικότητα

Το υπόμνημα θα επιδοθεί και σε άλλους αρμόδιους φορείς. Για περαιτέρω ενημέρωση απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση sarandos@gmail.com

B) Μέσω του greekmeds.gr θα ενημερωθείτε έγκυρα και έγκαιρα για τη συνέχεια που θα λάβει το θέμα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

κυρία Κουτσίκου,

πληροφορήθηκα ότι σε πρόσβατη απόπειρα των σουμφοιτητών μου να σας δουν για θέματα που μας απασχολούν, συνάντησαν τις πόρτες όλου του υπουργείου που διαχειρίζεστε με κύριο σκοπό το δημόσιο συμφέρον κλειστές.

Εκτός αυτού έμαθα (ελπίζω σωστά) ότι έκαναν και την εμφάνισή τους όργανα της υπηρεσίας Μέτρων Τάξης!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!! emiloveyouemiloveyou

Η κοινή γνώμη αναφέρεται σε εμάς, τους φοιτητές ιατρικής, ως φλώρους και φύτουκλα!

Η κίνησή της κρατικής μηχανής να προστατέψει το υπουργείο από 2 δεκάδες φοιτητές ιατρικής δείχνει πραγματικά πως αυτοί οι τίτλοι δεν μας αρμόζουν.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που με αυτήν την έμμεση κίνησή σας αποδεικνύουμε στον κόσμο και ιδιαίτερα στις κοπέλες των άλλων σχολών* ότι δεν είμαστε έτσι!

emiloveyouemgoalemgoal

Να είστε πάντα καλά και σας παρακαλούμε την επόμενή φορά που θα εμφανιστουμε να κατεβάσετε και τις ειδικές δυνάμεις!!!! Μια τέτοια κίνησή σας θα μας βοηθούσε πολύ να ξεπερνάμε τις πόρτες στα διάφορα νυχτερικά μαγαζιά με μια ματιά μας και μόνο....

emiloveyou

*. :wub: για τους αδέσμευτους μιλάω, έτσι? (φοβού τις γυναίκες που κουβαλάνε παντόφλες)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

:mellow: Με αφορμή τη συνάντηση ομάδας πτυχιούχων ιατρικής με τον Υφυπουργό Υγείας κ.Αθανάσιο Γιαννόπουλο, παραθέτω το πλήρες κείμενο επιστολής του Υφυπουργού Παιδείας κ. Σπύρου Ταλιαδούρου (2912/20-1-2005) προς τον κο Υφυπουργό Υγείας, σχετικά με τη χορήγηση αδειών ασκήσεως επαγγέλματος υγείας από τις αρμόδιες υπηρεσίες των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων βάσει του Υ7Α/Γ.Π./οικ/57734/10-6-2004 εγγράφου του Υπουργείου Υγείας προς τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις.

:mellow:Το πλήρες κείμενο βρίσκεται εδώ για ελεύθερο σχολιασμό.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Είμαστε στην πλέον ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την επίσημη ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων Ιατρικής Ελληνικών Πανεπιστημίων, αφού η αίτηση που κατέθεσαν τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής έγινε δεκτή από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο σύλλογος, με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης, θα προασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των αποφοίτων ιατρικής ελληνικών πανεπιστημίων με κάθε νόμιμο μέσο, ενώ θα είναι συμμέτοχος στην προσπάθεια καταπολέμησης νοσηρών φαινομένων που παρατηρούνται στον κλάδο της ιατρικής και στο χώρο της υγείας.

Η προσπάθεια ίδρυσης του συλλόγου, βρήκε αμέσως ανταπόκριση από πολλούς συναδέλφους, ενώ η στήριξή του από διάφορους φορείς που ασχολούνται με τη δημόσια υγεία, θεωρείται δεδομένη.

Η συμμετοχή όλων όσων συμφωνούν με τις θέσεις του συλλόγου είναι απαραίτητη. Τα όσα επιτεύχθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες αποτελούν καρπό συντονισμένης προσπάθειας και σοβαρής προσέγγισης των θεμάτων. Δώστε λοιπόν δύναμη σε αυτή την προσπάθεια με την ενεργό συμμετοχή σας.

Ορίζεται νέα συνάντηση μελών και ενδιαφερομένων για το Σάββατο 26/03/2005 στις 18:00 έξω απο το αναγνωστήριο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Κατά τη συνάντηση αυτή θα γίνουν εγγραφές μελών, ενημέρωση για τα πεπραγμένα, καθώς και σχεδιασμός των επόμενων κινήσεων και πρωτοβουλιών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, αποστείλατε mail στο saiep.info@gmail.com

Εκ της προσωρινής διοικούσας επιτροπής

Υ.Γ. Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να εγγραφούν, να προσκομίσουν απλό αντίγραφο του πτυχίου τους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Ενόψει της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (το οποίο συνεδριάζει την Παρασκευή 22/04/2005) για το θέμα των πτυχίων των νέων κρατών μελών και την ανάκληση των αδειών άσκησης που έχουν χορηγηθεί παράνομα, ο ΣΑΙΕΠ προγραμματίζει παράσταση έξω από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για αύριο Πέμπτη, 21/04/2005 στις 12:00.

Ευελπιστούμε στη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων για να δοθεί καθαρό μήνυμα στην ηγεσία του υπουργείου ότι δε θα γίνει δεκτή καμία προσπάθεια υποβάθμισης του ζητήματος των ανακλήσεων, ενώ όσοι προσπαθήσουν να κουκουλώσουν το θέμα, θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Η συμμετοχή σας είναι άκρως απαραίτητη. Η τελική απόφαση είναι καθαρά πολιτική. Γι’ αυτό έχει νόημα και το βροντερό παρόν.

Εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων Ιατρικής Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Απλά θα ήθελα να κάνω μία θερμή παράκληση προς τα μέλη.

Πληροφορήθηκα ότι κάποιες φορές γίνεται αναφορά στα μέλη του ΣΑΙΕΠ ως τα μέλη του greekmeds.gr.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να υπάρχει διαχωρισμός σε κάτι τέτοιο και να μην συγχέονται οι δύο ιδιότητες.

Ο ΣΑΙΕΠ φιλοξενείται με χαρά στις σελίδες του greekmeds.gr, όπως με την ίδια χαρά μπορεί να φιλοξενηθεί ο οποιοσδήποτε σχετικός (ή και "άσχετος" μερικές φορές) με την ιατρική, αφού ακολουθεί μερικούς βασικούς κανόνες.

Μέλος του greekmeds.gr δεν συνεπάγεται μέλος του ΣΑΙΕΠ και αντίστροφα.

Καταλαβαίνω πως το γεγονός ότι ο ΣΑΙΕΠ δεν έχει δική του προς το παρόν σελίδα αλλά και ότι ο φίλος συνδιαχειριστής της σελίδας είναι ιδρυτικό στέλεχος δημιουργεί ίσως το λιγότερο ερωτηματικά, αλλά σαν διαχειριστής σας αναφέρω πως δεν υπάρχει καμία άμεση σχέση μεταξύ των δύο.

Σκοπός του greekmeds.gr είναι ήταν και θα είναι όσο περνάει από το χέρι αρκετών μας, να έχει ενωτικό ρόλο και να προσφέρει βοήθεία, επικοινωνία και όσο γίνεται διασκέδαση. Με λύπη μας έχουμε διαπιστώσει τους τελευταίους μήνες ότι αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά συνεχίζουμε τα υποστηρίζουμε τις αξίες πάνω στις οποίες χτίσαμε τον διαδικτυακό μας τόπο.

Σας ευχαριστώ πολύ,

Ο.Κ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 years later...

Τεταρτη 12 Σεπτεμβρίου

18:00

κυλικείο Πανεπιστημίου Μακεδονίας

(Θεσσαλονίκη απέναντι από τη φοιτητική λέσχη, οδος Εγνατία)

θα μαζευτούμε όλοι οσους αφορά το θέμα της αναδρομικής αναγνωρισης μορίων από Βουλγαρία-Ρουμανία από την ευρύτερη περιοχή

1) για τη συλλογή υπογραφών για υπόμνημα που σχεδιαζεται να κατατεθεί στο υπουργείο και

2) για την οργανωμένη μας αντίδραση

από το μέλος tsatsos

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Νέα συναντηση αποφοίτων ιατρικής

που αντιτίθονται στην αναδρομική αναγνώριση πτυχίων ιατρικής

από Βουλγαρία-Ρουμανία.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/09/2007

19:00

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΜΕΙΟΥ Α.Π.Θ.

(οδός Αγιου Δημητριου, απέναντι από το εθνικό κολυμβητήριο, διπλα στο ΑΧΕΠΑ)

από το μέλος tsatsos

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.