Jump to content

Ειδικότητα στην Μεγάλη Βρετανία


Recommended Posts

14 minutes ago, Alexandros Boukas said:

OK. 

Good luck!

Εν τέλη τι ισχύει σε αυτό που έστειλα? Σου δίνουν τη δυνατότητα παράλληλα με ειδικότητα ή όχι? Μια απορία εξεφρασα. Αν γνωρίζεται περί τίνος πρόκειται το DM degree θα ήταν χρήσιμο να το αναλύσετε. Οι ειρωνίες περιττές. 

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Καλησπερα αγαπητοι μου συναδελφοι, θα ηθελα να κανω μια ερωτηση στην οποια δεν βρηκα απαντηση ακομα στο υπεροχο μας φορουμ.

Ειμαι ειδικευομενους 3 ετους ΟΡΘ στην Ελλαδα μας, επιθυμω να κανω το 6μηνο μου στο βροχερο νησι κατα προτιμηση στο Λονδινο με προοπτικη να συνεχισω την ειδικοτητα μου εκει, και μετα να γυρισω πισω να δωσω τις εξετασεις και να παρω τον τιτλο πισω στην Ελλαδα. Πανω-κατω καπου εκει θα ανοιξει και η θεση μου στην Ελλαδα.

1. Νομικα στεκει κατι τετοιο? Εαν ναι το εχει επιχειρησει κανενας αλλος συναδελφος ? θα χαρω πολυ για μια καθοδηγηση.

2. Εχω προβει στο EPIC  για να κανει vertify το πτυχιο μου για το gmc.

3. Ελπιζω τον αλλον μηνα να εχω και το IELTS 

Ευχαριστω ❤️

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

17 ώρες πριν, OrthoBro said:

Καλησπερα αγαπητοι μου συναδελφοι,

Αρχικά να μου επιτρέψεις να σου πω ότι είναι δυσλειτουργικό το να ποστάρεις δύο φορές, την ίδια ακριβώς ερώτηση, σε δύο διαφορετικά topic του forum (μία εδώ και μία στο topic: ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT) [Βλέπε εδώ]. Αφενός, αυτό δείχνει ότι σε ενδιαφέρει να λύσεις αποκλειστικά και μόνο το προσωπικό σου πρόβλημα. Γιατί αυτός που θα θελήσει να σου απαντήσει στο ένα topic, θα θελήσει να σου απαντήσει και στο άλλο (συνεπώς, η επανάληψη του ερωτήματός σου δεν αυξάνει και τις πιθανότητες για να σου απαντήσει κάποιος … ) . Και αφετέρου, αυτό δηλώνει ότι δεν σε ενδιαφέρει το τι θα γίνει κατά την περίπτωση που θα μπούνε στον κόπο να σου απαντήσουνε δύο ξεχωριστά άτομα, σε αυτά τα δύο ξεχωριστά topic. Γιατί όταν postάρεις σε δύο διαφορετικά topic το ίδιο ακριβώς ερώτημα, αυτό σημαίνει ότι περιμένεις κάποιος/οι να μπούνε στον κόπο να σου δώσουνε και δύο διαφορετικές απαντήσεις πάνω στο ίδιο ακριβώς θέμα.

17 ώρες πριν, OrthoBro said:

θα ηθελα να κανω μια ερωτηση

Κοινώς, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αυτό το διπλό post είναι το πρώτο και το μοναδικό που έχεις κάνει σε αυτό το forum, τα παραπάνω δίνουν αμέσως αμέσως, για το άτομό σου, την εντύπωση του κλασικού Ελληναρά – παρτάκια. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι είσαι όντως παρτάκιας (λέω: «δίνεις την εντύπωση») !! Όμως, θα πρέπει να καταλάβετε, όλοι όσοι φέρεστε έτσι, ότι με αυτόν τον τρόπο συμπεριφοράς μειώνεται κατά πολύ η πιθανότητα να βρεθεί κάποιος που θα ασχοληθεί σοβαρά για να απαντήσει στο πρόβλημα που θέτετε. Αυτό που διατυπώνω δεν είναι ούτε κάποιου είδους προσωπική παρατήρηση, ούτε έχω και κάποιο λόγο για να ασχολούμαι. Ωστόσο, είμαι της γνώμης πως αυτή η τακτική δεν βοηθάει ούτε εσάς τους ίδιους (αποθαρρύνετε τους άλλους από το να σας απαντήσουνε σε αυτό που ρωτάτε), αλλά ούτε και το forum ως σύνολο (διάσπαση και κατακερματισμός της πληροφορίας).

17 ώρες πριν, OrthoBro said:

στην οποια δεν βρηκα απαντηση ακομα στο υπεροχο μας φορουμ.

Στο πρόβλημά σου τώρα. Η απάντηση προφανώς και υπάρχει σε αυτό το forum, αλλά ενδεχομένως δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις αναλυτικά το τι ακριβώς έχει γραφεί σε προηγούμενα posts αυτού του topic, αλλά και σε άλλα topic. Μερικές φορές, για να πάρεις απάντηση σε κάποια απορία που έχεις, θα χρειαστεί να διαβάσεις σελίδες επί σελίδων με συζητήσεις πάνω σε ένα θέμα. Δεν μπορεί να υπάρχει και ούτε θα υπάρξει και ποτέ, απάντηση στο πιάτο για το κάθε ξεχωριστό ερώτημα που ενδέχεται να έχει ο καθένας από εμάς. Επί του προκειμένου:

17 ώρες πριν, OrthoBro said:

Ειμαι ειδικευομενους 3 ετους ΟΡΘ στην Ελλαδα μας, επιθυμω να κανω το 6μηνο μου στο βροχερο νησι κατα προτιμηση στο Λονδινο

Α] Το λεγόμενο «6μηνο στο εξωτερικό», κατά την άσκηση της ιατρικής ειδικότητας στην Ελλάδα, είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία. Αρχικά, αυτό παραδοσιακά γίνεται προς το τέλος άσκησης της ιατρικής ειδικότητας. Εσύ, όντας μόλις στο 3ο έτος, είναι υπερβολικά νωρίς, όχι μόνο για να το ζητήσεις, αλλά ακόμα και για να το σκεφτείς. Εξάλλου, σκέψου ότι οι συνάδελφοί σου που βρίσκονται σε μεγαλύτερα έτη από εσένα, προηγούνται όσον αφορά σε αυτό το ζήτημα. Αφενός αυτό.

Και αφετέρου, εσένα ποιος σου είπε ότι ο Διευθυντής σου θα σε αφήσει να πας να το κάνεις ?? Επίσης παραδοσιακά, ειδικά στις χειρουργικές ειδικότητες, γίνεται μάχη για να μπορέσει να φύγει ειδικευόμενος στο εξωτερικό. Οι ανάγκες είναι τόσο μεγάλες στα νοσοκομεία, που στην πράξη μόνο αυτοί που έχουνε γερές πλάτες καταφέρνουνε να επιτύχουνε να κάνουν 6μηνη άσκηση στο εξωτερικό, όντας ειδικευόμενοι στην Ελλάδα. Σίγουρα είναι δικαίωμά μας, αλλά παραμένει, επίσης, δικαίωμα του εκάστοτε Διευθυντή, να βρει χίλιους δυο τρόπους για να μην στο επιτρέψει.

Συμπέρασμα 1: Πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση από μόνος σου, πρέπει οπωσδήποτε να διερευνήσεις το τι ακριβώς θα κάνει ο Διευθυντής σου, όταν θα του το ανακοινώσεις. Αυτό θα σε βοηθήσει στο να γνωρίζεις πάνω σε τι έδαφος ακριβώς κινείσαι.

17 ώρες πριν, OrthoBro said:

με προοπτικη να συνεχισω την ειδικοτητα μου εκει, και μετα να γυρισω πισω

Β] ΔΕΝ μπορείς να συνεχίσεις την άσκησή σου, στην ιατρική ειδικότητα, εκεί. Τουλάχιστον όχι ως ειδικευόμενος ορθοπεδικής, όμορος με τον αντίστοιχο «άγγλο» ειδικευόμενο Ορθοπεδικής. Εάν είχες διαβάσει αυτά που έχουνε γραφεί σε αυτό, αλλά και σε άλλα, topic, θα ήξερες ότι για να μπορέσεις να μπεις στο σύστημα άσκησης ιατρικής ειδικότητας της Αγγλίας, χρειάζεται να εισαχθείς στο εκεί σύστημα ιατρικής εκπαίδευσης από πολύ νωρίτερα στάδια !!

Αυτό που μπορείς όμως, όντως, να κάνεις, είναι να δουλέψεις σε μη εκπαιδευτική θέση στο εκεί εθνικό σύστημα υγείας (NHS), σε κάποιο locum ενδεχομένως, έτσι ώστε να πάρεις κάποιο χαρτί / βεβαίωση ότι δούλευες για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε ορθοπεδική κλινική. Αυτό ΔΕΝ αναγνωρίζεται ως χρόνος ιατρικής ειδικότητας στην Αγγλία !! Στο Μπανανιστάν όμως, το οποίο αναγνωρίζει πρακτικά τα πάντα, μπορείς να κάνεις αίτημα στο ΚΕΣΥ, έτσι ώστε να σου αναγνωρίσουν την εν λόγω εργασιακή προϋπηρεσία ως χρόνο άσκησης της ιατρικής ειδικότητας της Ορθοπεδικής.

Συμπέρασμα 2: ΔΕΝ μπορείς να συνεχίσεις την ιατρική ειδικότητα της Ορθοπεδικής, απευθείας ως 4ετής ειδικευόμενος, στην Αγγλία. Ωστόσο, μπορείς να δουλέψεις για κάποιο διάστημα χρόνο σε μη εκπαιδευτική θέση, σε ρόλο ειδικευομένου ορθοπεδικής (locum, κατηγορίας ST), στην Αγγλία και στη συνέχεια να αναγνωρίσεις το αντίστοιχο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα. Στο σημείο αυτό δεν μπορώ να σε βοηθήσω πάνω στο τι προβλέπεται σχετικά με τη λίστα των χειρουργείων που χρειάζεται να φαίνεται ότι έχεις εκτελέσει στην Αγγλία, προκειμένου να γίνει η αναγνώριση στην Ελλάδα … Εδώ θα πρέπει να φροντίσεις να έχεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από το ΚΕΣΥ, σχετικά με τις προϋποθέσεις αναγνώρισης, προτού να φύγεις στην Αγγλία, για να ξέρεις το τι ακριβώς πρέπει να φροντίσεις να εκπληρώσεις ενώ θα είσαι στο εξωτερικό.

17 ώρες πριν, OrthoBro said:

να δωσω τις εξετασεις και να παρω τον τιτλο πισω στην Ελλαδα. Πανω-κατω καπου εκει θα ανοιξει και η θεση μου στην Ελλαδα.

Γ] Σε ποια θέση «σου» αναφέρεσαι, ότι θα ανοίξει στην Ελλάδα ??? Στη θέση της ιατρικής ειδικότητας δεν μπορεί να αναφέρεσαι (εκτός εάν ασκείσαι σε νοσοκομείο που δίνει μερική άσκηση στο ειδικό μέρος ??), αφού λες ότι είσαι ήδη 3ο ετής ειδικευόμενος/η και μάλιστα σκοπεύεις να δώσεις και εξετάσεις ιατρικής ειδικότητας όταν γυρίσεις από το εξωτερικό. Σε θέση ειδικευμένου ιατρού στο ΕΣΥ δεν μπορεί, επίσης, να αναφέρεσαι, γιατί αυτές οι θέσεις δεν ανοίγουνε προσωπικά για τον καθένα μας, αλλά προκηρύσσονται και καταλαμβάνονται με κριτήρια τύπου ΑΣΕΠ. Δεν καταλαβαίνω, σε ποια θέση «σου» αναφέρεσαι ???

Συμπέρασμα 3: Εάν ασκείσαι με συμβόλαιο μερικής άσκησης στο ειδικό μέρος, τότε νομίζω ότι, σε αυτή τη φάση, δεν δικαιούσαι καν την «6μηνη άσκηση» στο εξωτερικό. Για να το πω καλύτερα, νομίζω ότι, σε αυτή τη φάση, δεν θα βρεθεί κάποιος Διευθυντής για να σου επιτρέψει να πας. Μπορεί η κείμενη νομοθεσία να μην προσδιορίζει το χρονικό σημείο, κατά την άσκηση της ιατρικής ειδικότητας, όπου μπορεί ο ειδικευόμενος να ασκήσει το εν λόγω δικαίωμα, ωστόσο, στην πράξη ΠΟΤΕ δεν έχω δει να δίνεται αυτή η άδεια πριν από το τελευταίο έτος άσκησης της ιατρικής ειδικότητας. Και για να είμαι ειλικρινής, έχω την εντύπωση ότι, το εν λόγω 6μηνο στο εξωτερικό, διατυπώνεται ως δυνατότητα του ειδικευομένου για να το αιτηθεί και όχι ως δικαίωμά του για να του το εγκρίνουνε άνευ όρων και προϋποθέσεων … (άρα είναι στην ευχέρεια του νοσοκομείου, όπου ασκείσαι, για να αποφασίσει το εάν θα σου το εγκρίνει, ή όχι …) [Βλέπε εδώ, το Άρθρο 17]

17 ώρες πριν, OrthoBro said:

1. Νομικα στεκει κατι τετοιο? Εαν ναι το εχει επιχειρησει κανενας αλλος συναδελφος ? θα χαρω πολυ για μια καθοδηγηση.

2. Εχω προβει στο EPIC  για να κανει vertify το πτυχιο μου για το gmc.

3. Ελπιζω τον αλλον μηνα να εχω και το IELTS 

Ευχαριστω ❤️

Τελικό συμπέρασμα: Εάν θέλεις, όντως, να κάνεις 6μηνη άσκηση στο εξωτερικό, ως μέρος της άσκησής σου στην ιατρική ειδικότητα στην Ελλάδα, τότε θα πρέπει αφενός να φτάσεις σε μεγαλύτερο έτος ιατρικής ειδικότητας και αφετέρου να συνεννοηθείς με τον Διευθυντή σου για το θέμα. Είναι πολύ σημαντικό το να σε στηρίζει ο Διευθυντής σου πάνω σε αυτό. Τέλος, το ζήτημα της αναγνώρισης χρόνου άσκησης ιατρικής ειδικότητας από χώρες του εξωτερικού, για την Ελλάδα, είναι καθαρά θέμα του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ). Συνεπώς, επειδή εσένα σε ενδιαφέρει μια καθαρά χειρουργική ειδικότητα, όπου υπάρχει και το ζήτημα της λίστας των απαιτούμενων χειρουργείων, νομίζω ότι θα πρέπει να λάβεις πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες από το ΚΕΣΥ, πάνω σε ζητήματα αναγνώρισης της ιατρικής ειδικότητας της Ορθοπεδικής, προτού να κάνεις την οποιαδήποτε ενέργεια.

Τροποποιήθηκε από Mc_Doc
Προσθήκη πληροφοριών
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Καλημερα, πρωτα απ ολα να ζητησω συγγνωμη για το ''διπλο ποσταρισμα''. Να σε ευχαριστησω  για την απαντηση σου, σε καμια περιπτωση δεν ηθελα να δωσω την εντυπωση του ''κλασσκου Ελληνα παρτακια''. Ειμαι απλα νεος στο συγκεκριμενο φορουμ και θα προσπαθω με την σειρα μου να ειμαι ενεργος και να βοηθαω συναδελφους με οποιον τροπο εχω την δυνανοτητα.

On 13/9/2024 at 1:56 ΜΜ, Mc_Doc said:

Πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση από μόνος σου, πρέπει οπωσδήποτε να διερευνήσεις το τι ακριβώς θα κάνει ο Διευθυντής σου, όταν θα του το ανακοινώσεις. Αυτό θα σε βοηθήσει στο να γνωρίζεις πάνω σε τι έδαφος ακριβώς κινείσαι.

Σχετικα με αυτό, το εχω συζητησει με τον Διευθυντη μου όπως και με το γραφειο προσωπικου του νοσοκομειου στο οποιο βρισκομαι και δεν θα υπάρχει καποιο προβλημα απο πλευρας τους αρκει να εχω το νομικο δικαιωμα να φυγω εξω.

 

On 13/9/2024 at 1:56 ΜΜ, Mc_Doc said:

ΔΕΝ μπορείς να συνεχίσεις την ιατρική ειδικότητα της Ορθοπεδικής, απευθείας ως 4ετής ειδικευόμενος, στην Αγγλία.

Δεν εχω την προσδοκεια να ενταχθω στο 4το ετος ειδικοτητας και να εχω τα ιδια δικαιωματα με τον αντιστοιχο ''Αγγλο'' ειδικευομενο. Οπως ειπα με ενδιαφερει να μπορεσω να το αναγνωρισω σαν χρονος ειδικευσης  στο μελλον όταν επιστρεψω στην Ελλαδα, ηθελα να καταλαβω σε ποιες θεσεις εχει νοημα να κανω apply στην περιπτωση μου.

 

On 13/9/2024 at 1:56 ΜΜ, Mc_Doc said:

Σε ποια θέση «σου» αναφέρεσαι, ότι θα ανοίξει στην Ελλάδα ???

Ειμαι σε νοσοκομειο που δινει μερικο μερος ειδικοτητας 3 χρονια οποτε εναφερομαι στην θεση μου που θα ανοιξει για να πατω την πληρη ειδικοτητα, συμφωνα με το ΦΕΚ της Ορθοπαιδικης https://www.kodiko.gr/nomothesia/document/685165 

Η προτίμηση των ειδικευόμενων για τα εξειδικευμένα γνωστικά αντικείμενα θα δηλώνεται μετά το πέρας του δεύτερου (2ου) έτους ειδικότητας.

Η εκπαίδευση στα εξειδικευμένα αντικείμενα θα συντονίζεται από τους Συντονιστές Διευθυντές των Ορθοπαιδικών Κλινικών και θα μπορεί να γίνεται το τρίτο (3ο), τέταρτο (4ο) και πέμπτο (5ο) έτος της ειδικότητας. 

Υπαρχει και η λυση να παραιτηθω απο Ελλαδα, να ψαξω θεση στην Αγγλια και εφοσον συμπληρωσω τα χρονια που απαιτει το ΦΕΚ να γυρισω και να τα αναγνωρησω για να δωσω τις εξετασεις εδω. Ο λογος που θελω να φυγω για εξαμηνο ειναι για να μην χασω χρονο οσο θα ψαχνω θεση στην Αγγλια. 

Θα με ενδιεφερε η αποψη σου σε αυτο εαν και εφοσον βρεις χρονο να απαντησεις. Ευχαριστω πολυ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Άσχετο με το θέμα, αλλά πραγματικά δεν αντέχω να βλέπω ανορθόγραφους ιατρούς..... δηλαδή είναι ξεφτίλα..... γυρίστε στο δημοτικό και διαβάστε λίγη γραμματική.... έλεος....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

4 ώρες πριν, John62 said:

Άσχετο με το θέμα, αλλά πραγματικά δεν αντέχω να βλέπω ανορθόγραφους ιατρούς..... δηλαδή είναι ξεφτίλα..... γυρίστε στο δημοτικό και διαβάστε λίγη γραμματική.... έλεος....

Ωντως ασχαιτο, τιν αιπωμενυ φωρα θα τω λαυο ειπωψιν μου! 

Αλλά καλο θα ηταν πριν σχολιασετε κατι τετοιο Κυριε, να λαβετε υποψιν σας με την σειρα σας οτι δεν εχουμε τελειωσει ολοι το σχολειο στην Ελλαδα οπως εσεις και κανουμε ο, τι καλυτερο μπορουμε! 

Ευχαριστω για την απαντηση σας! 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σεμνα please. 

Πολυ ατυχες σχολιο και δε συνεθσφερει στη συζητηση. 

και εγω μετα απο 13 χρονια Αγγλια - αρχισα να εχω ενα θεμα με το ορθογραφικο. 

 

@OrthoBro αυτα που λες εχουν ειπωθει παρα πολλες φορες  - καλο θα ηταν να διαβασεις τα τελευταια 5-10 χρονια αναρτησεων και πολλες ερωτησεις θα σου απαντηθουν. 

 

Για το εξαμηνο δε ξερω - αλλα αν ερθεις στη μεση της ειδικοτητας η θα εισαι SHO level initially hoping to get a registrar level job at some point (you will need MRCS). If you try straight to SpR I can guarantee you will struggle.

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

7 ώρες πριν, John62 said:

Άσχετο με το θέμα, αλλά πραγματικά δεν αντέχω να βλέπω ανορθόγραφους ιατρούς..... δηλαδή είναι ξεφτίλα..... γυρίστε στο δημοτικό και διαβάστε λίγη γραμματική.... έλεος....

(Εν μέρει) σωστός ο Τζώνης … (διαφωνώ κάθετα με το ύφος βέβαια ...)

2 ώρες πριν, Alexandros Boukas said:

Σεμνα please. 

Πολυ ατυχες σχολιο και δε συνεθσφερει στη συζητηση.

+++

2 ώρες πριν, OrthoBro said:

Ωντως ασχαιτο, τιν αιπωμενυ φωρα θα τω λαυο ειπωψιν μου! 

Αλλά καλο θα ηταν πριν σχολιασετε κατι τετοιο Κυριε, να λαβετε υποψιν σας με την σειρα σας οτι δεν εχουμε τελειωσει ολοι το σχολειο στην Ελλαδα οπως εσεις και κανουμε ο, τι καλυτερο μπορουμε! 

Ευχαριστω για την απαντηση σας! 

Ρε παλίκαρε, δηλαδή τώρα οκ, βάστα. Ας κάτσουμε και ας το σκεφτούμε για λίγο το θέμα. Προφανώς και ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν θα ήθελα να το διατυπώσω, με τον τρόπο που το έκανε παραπάνω το μέλος John62, και προφανώς το μέλος Alexandros Boukas έχει δίκιο σε αυτό που λέει (δεν αποτελεί και ιδιαίτερη συνεισφορά στην όλη συζήτηση το σχόλιο του μέλους John62), αλλά και εσύ προσπάθησε για λίγο να έρθεις στη θέση αυτού που θα κληθεί να διαβάσει το post σου.

7 ώρες πριν, OrthoBro said:

Καλημερα, πρωτα απ ολα να ζητησω συγγνωμη για το ''διπλο ποσταρισμα''. Να σε ευχαριστησω  για την απαντηση σου, σε καμια περιπτωση δεν ηθελα να δωσω την εντυπωση του ''κλασσκου Ελληνα παρτακια''. Ειμαι απλα νεος στο συγκεκριμενο φορουμ και θα προσπαθω με την σειρα μου να ειμαι ενεργος και να βοηθαω συναδελφους με οποιον τροπο εχω την δυνανοτητα.

Από την μια λες ότι «δεν θες να δώσεις την εντύπωση του κλασσικού Έλληνα παρτάκια» και από την άλλη εμείς διαβάζουμε ένα post όπου λείπουνε γράμματα (π.χ. «κλασσκου»), δεν υπάρχουν τόνοι, είναι γεμάτο ορθογραφικά λάθη … Δηλαδή εσύ τι λες, ένας που το διαβάζει αυτό, τι «εντύπωση» σχηματίζει πάνω στο πόσο πρόχειρα έγραψες το εν λόγω post και δεν αφιέρωσες λίγο χρόνο για να διορθώσεις μερικά εξόφθαλμα λάθη ;;

2 ώρες πριν, Alexandros Boukas said:

και εγω μετα απο 13 χρονια Αγγλια - αρχισα να εχω ενα θεμα με το ορθογραφικο.

???

2 ώρες πριν, OrthoBro said:

Ωντως ασχαιτο, τιν αιπωμενυ φωρα θα τω λαυο ειπωψιν μου!

???

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ότι ασκείσαι πάνω στην ιατρική ειδικότητα σε ελληνικό νοσοκομείο (ναι βρε Alexandros Boukas, είσαι 13 χρόνια στην Αγγλία, αλλά να υποθέσω ότι στο αγγλικό νοσοκομείο που είσαι δεν γράφεις αγγλικά με παρόμοιο τρόπο, και ούτε θα στο επιτρέπανε άλλωστε, σωστά ;; Εδώ ο άνθρωπος σου λέει ότι ασκείται ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) και το θεωρείς οκ το να γράφεις με ορθογραφικά (χωρίς να μπαίνεις στη διαδικασία να τα τσεκάρεις εννοώ, προφανώς), τότε δεν νομίζω ότι έχω να πω κάτι παραπάνω πάνω σε αυτό. Μπορώ όμως, νομίζω, να έχω και εγώ το δικαίωμα της γνώμης μου. Και η γνώμη μου είναι ότι αυτό δεν είναι λογικό. Ειδικά εάν λάβεις υπόψιν σου το γεγονός ότι για να δουλέψουμε εμείς (οι από Ελλάδα) σε νοσοκομεία της αλλοδαπής (βλέπε το UK όπου ενδιαφέρεσαι να πας, όπου απαιτείται IELTS ακαδημαϊκού επιπέδου με υψηλή βαθμολογία για την εγγραφή στο GMC) απαιτείται πολύ καλή γνώση της ντόπιας γλώσσας (γραπτή και προφορική). Αλλά αυτό είναι για άλλη συζήτηση. Πάμε στο προκείμενο τώρα.

7 ώρες πριν, OrthoBro said:

Σχετικα με αυτό, το εχω συζητησει με τον Διευθυντη μου όπως και με το γραφειο προσωπικου του νοσοκομειου στο οποιο βρισκομαι και δεν θα υπάρχει καποιο προβλημα απο πλευρας τους αρκει να εχω το νομικο δικαιωμα να φυγω εξω.

Νόμιμο δικαίωμα έχεις. Τη σχετική νομοθεσία στην έστειλα. Από εκεί και πέρα, το θέμα είναι να βρεις το αντίστοιχο εκπαιδευτικό κέντρο της αλλοδαπής, το οποίο και θα αναλάβει την 6μηνη εκπαίδευσή σου. Η ευθύνη αφενός του να βρεις το εκπαιδευτικό κέντρο (για την 6μηνη εκπαίδευση) και αφετέρου του αυτό να είναι αναγνωρισμένο από το ΚΕΣΥ, είναι αποκλειστικά δική σου !!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν δεις και το σχετικό link που σου έστειλα παραπάνω, πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να διασφαλίσεις τα περί «αναγνωρισμένου» κέντρου, όπως προβλέπει και το εν λόγω άρθρο [Βλέπε εδώ, το Άρθρο 17]. Διαφορετικά, εάν δεν είσαι σίγουρος ότι, με την επιστροφή σου, το ΚΕΣΥ θα αναγνωρίσει την 6μηνη εκπαίδευση που έκανες, ως εκπαιδευτικό χρόνο άσκησης ιατρικής ειδικότητας Ορθοπεδικής, τότε ενδέχεται να έχεις πρόβλημα με την αναγνώριση της 6μηνης άσκησης. Ψάξε το αρκετά, προτού να αποφασίσεις που ακριβώς θα πας.

2 ώρες πριν, Alexandros Boukas said:

Για το εξαμηνο δε ξερω - αλλα αν ερθεις στη μεση της ειδικοτητας η θα εισαι SHO level initially hoping to get a registrar level job at some point (you will need MRCS). If you try straight to SpR I can guarantee you will struggle.

+++

7 ώρες πριν, OrthoBro said:

Δεν εχω την προσδοκεια να ενταχθω στο 4το ετος ειδικοτητας και να εχω τα ιδια δικαιωματα με τον αντιστοιχο ''Αγγλο'' ειδικευομενο. Οπως ειπα με ενδιαφερει να μπορεσω να το αναγνωρισω σαν χρονος ειδικευσης  στο μελλον όταν επιστρεψω στην Ελλαδα, ηθελα να καταλαβω σε ποιες θεσεις εχει νοημα να κανω apply στην περιπτωση μου.

Οι θέσεις που ζητάς, παρ’ εκτός και εάν έχει αλλάξει κάτι από αυτά που προσωπικά μπορώ να γνωρίζω, είναι θέσεις τύπου ST (Specialty Training) τύπου locum (σε ορθοπεδική κλινική). Ωστόσο, το τρυπάκι είναι ότι για να εισαχθείς εκεί, χρειάζεται πρώτα να έχεις εκπληρώσει προηγούμενα competencies από προηγούμενα εκπαιδευτικά στάδια του συστήματος του NHS, τύπου Foundation Years και σε ορισμένες περιπτώσεις (όπου προβλέπεται) και Core Medical Training. Το μέλος Alexandros Boukas σου μιλάει πολύ ξεκάθαρα πάνω σε αυτό (βλέπε «struggle»)

Συγκεκριμένη εμπειρία από την ιατρική ειδικότητας της Ορθοπεδικής ΔΕΝ έχω για να σου πω και κάτι πιο συγκεκριμένο. Ωστόσο, αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι όσο πιο ανταγωνιστική είναι μία ιατρική ειδικότητα στην Αγγλία (και οι χειρουργικές ειδικότητες είναι τέτοιες), τόσο πιο δύσκολο είναι να χτυπήσεις μία, ακόμα και μη εκπαιδευτική, θέση στο NHS. Για τον λόγο αυτό, και πιστεύω ότι και οι παλαιότεροι του forum που ήδη εργάζονται στο NHS μπορούν να το επιβεβαιώσουν, όσο πιο υψηλόβαθμο στάδιο της ιατρικής ειδικότητας προσπαθείς να στοχεύσεις στο εκεί σύστημα, τόσο πιο δύσκολα μπορείς να ενταχθείς σε αυτό (έως αδύνατον θα έλεγα εγώ, ειδικά μετά από το Brexit).

7 ώρες πριν, OrthoBro said:

Ειμαι σε νοσοκομειο που δινει μερικο μερος ειδικοτητας 3 χρονια οποτε εναφερομαι στην θεση μου που θα ανοιξει για να πατω την πληρη ειδικοτητα, συμφωνα με το ΦΕΚ της Ορθοπαιδικης https://www.kodiko.gr/nomothesia/document/685165 

Η προτίμηση των ειδικευόμενων για τα εξειδικευμένα γνωστικά αντικείμενα θα δηλώνεται μετά το πέρας του δεύτερου (2ου) έτους ειδικότητας.

Η εκπαίδευση στα εξειδικευμένα αντικείμενα θα συντονίζεται από τους Συντονιστές Διευθυντές των Ορθοπαιδικών Κλινικών και θα μπορεί να γίνεται το τρίτο (3ο), τέταρτο (4ο) και πέμπτο (5ο) έτος της ειδικότητας.

Δεν μπορώ να καταλάβω, όλα τα παραπάνω που αναφέρεις περί γνωστικών αντικειμένων, τι σχέση έχουνε με το αντικείμενο της παρούσας συζήτησης … Σου εξήγησα, νομίζω ξεκάθαρα, ότι το πότε ακριβώς θα μπορέσεις, εάν μπορέσεις, να φύγεις, για 6μηνη άσκηση στο εξωτερικό, είναι κάτι που ΔΕΝ προβλέπεται από καμία κείμενη νομοθεσία. Και δεν έχει να κάνει με κανενός είδους εξειδίκευση. Είναι καθαρά θέμα του Διευθυντή σου, των αναγκών της κλινικής σου, αλλά και του κατά πόσο προηγούνται άλλοι, παλαιότεροι από εσένα, συνάδελφοί σου, οι οποίοι θέλουνε να κάνουνε ακριβώς το ίδιο πράγμα.

7 ώρες πριν, OrthoBro said:

Υπαρχει και η λυση να παραιτηθω απο Ελλαδα, να ψαξω θεση στην Αγγλια και εφοσον συμπληρωσω τα χρονια που απαιτει το ΦΕΚ να γυρισω και να τα αναγνωρησω για να δωσω τις εξετασεις εδω. Ο λογος που θελω να φυγω για εξαμηνο ειναι για να μην χασω χρονο οσο θα ψαχνω θεση στην Αγγλια.

Όντως, θα ήτανε και αυτό μία λύση, αλλά επίτρεψέ μου να σου πω ότι, ενδεχομένως, αγνοείς τρία βασικά πράγματα:

1ον) Θεωρείς δεδομένο ότι θα βρεις θέση στην Αγγλία (και μάλιστα με αντικείμενο Ορθοπεδικής): Όπως σου ανέφερα και παραπάνω, όσο πιο πολύ καθυστερήσεις, μετά από τη λήψη του πτυχίου, για να φύγεις και να δουλέψεις στο εξωτερικό, τόσο πιο δύσκολα μπορείς να ενταχθείς στο εκεί, εκπαιδευτικό και εργασιακό, σύστημα του NHS. Δυστυχώς, σε αυτό δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω. Έχω πλήρη μεσάνυχτα πάνω στο τι ακριβώς παίζει γύρω από την ιατρική ειδικότητα της Ορθοπεδικής στο UK (και ενδεχομένως να έχω γενικώς πλήρη μεσάνυχτα, τα δεδομένα αλλάζουνε συνέχεια … )

2ον) Εάν αποφασίσεις να φύγεις για να δουλέψεις στην Αγγλία, θα πρέπει εξ’ αρχής να υπολογίζεις στο ότι θα μείνεις εκεί για άγνωστο χρονικό διάστημα … Πέραν του ότι αφενός δεν μπορείς να είσαι βέβαιος ότι θα καταφέρεις να βρεις εργασία (στην Αγγλία) που να αφορά σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα που προβλέπει το ελληνικό ΦΕΚ (είπαμε, η Ορθοπεδική είναι μία ιατρική ειδικότητα με μεγάλο ανταγωνισμό, οπότε και οι αντίστοιχες εξειδικεύσεις μπορεί να αργούν πολύ για να δώσουνε «κενές» θέσεις locum γιατί καταλαβαίνεις, προφανώς, ότι εσύ θα πάρεις ότι περισσέψει, καθώς τα locum προκύπτουν από όσες θέσεις δεν καταλαμβάνουν  οι υποψήφιοι με training number, οι οποίοι προηγούνται … ), αφετέρου δεν μπορείς να είσαι και καθόλου βέβαιος ότι θα καταφέρεις να αναγνωρίσεις το σύνολο του εκεί εργασιακού σου έργου, εδώ στην Ελλάδα (μιλάμε για όσο έργο προλάβεις να βγάλεις εκεί, μέχρις ότου να ανοίξει η θέση σου στην Ελλάδα, για το πλήρες μέρος της ειδικότητας). Εν ολίγοις, εάν πας εκεί δεν θα πρέπει να σκέφτεσαι ούτε ότι θα επιστρέψεις πάλι πίσω σε fixed time, αλλά ούτε και ότι, όταν επιστρέψεις, δεν θα χρειαστεί να επαναλάβεις πάλι, στην Ελλάδα, κάποια χρόνια ειδίκευσης στην Ορθοπεδική, προκειμένου να μπορέσεις να δώσεις εξετάσεις.

3ον) Συσχετίζεις την 6μηνη άσκησή σου στο εξωτερικό, στα πλαίσια της άσκησής σου στην ιατρική ειδικότητα στην Ελλάδα, με μία επ’ αμοιβή εργασία στα πλαίσια του NHS. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Προφανώς και μπορείς, κατά τη διάρκεια της 6μηνης άσκησής σου, να κάνεις και τις εκεί γνωριμίες σου, έτσι ώστε τελειώνοντας να βρεις μετά κάποια εργασιακή θέση εκεί. Ωστόσο, άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Την 6μηνη άσκηση στο εξωτερικό αξίζεις να την κάνεις, όπως και να έχει, ασχέτως του τι σκοπεύεις να κάνεις μετά, με τη συνέχιση της άσκησής σου στην ειδικότητα (είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό).

2 ώρες πριν, Alexandros Boukas said:

@OrthoBro αυτα που λες εχουν ειπωθει παρα πολλες φορες  - καλο θα ηταν να διαβασεις τα τελευταια 5-10 χρονια αναρτησεων και πολλες ερωτησεις θα σου απαντηθουν.

+++

7 ώρες πριν, OrthoBro said:

Θα με ενδιεφερε η αποψη σου σε αυτο εαν και εφοσον βρεις χρονο να απαντησεις. Ευχαριστω πολυ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Προσωπικά, εγώ δεν νομίζω ότι μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι παραπάνω πάνω στο θέμα. Ωστόσο, επίτρεψέ μου να σου επισημάνω ότι οι ερωτήσεις που κάνεις είναι πολύ γενικές, έτσι ώστε να μπορέσεις να πάρεις και κάποια συγκεκριμένη απάντηση από τα μέλη του forum που είναι γνώστες πάνω στο θέμα (δηλαδή, αυτούς που ζουν και εργάζονται στο NHS). Ο λόγος είναι ότι κανένας από μας δεν έχει την όρεξη και τον χρόνο για να απαντάει (αναλυτικά) σε ζητήματα που, ούτε λίγο ούτε πολύ, έχουνε ήδη απαντηθεί. Εσύ οφείλεις να διαβάσεις όλα όσα έχουνε ήδη γραφεί, να κάνεις τις κινήσεις σου, να λερώσεις τα χέρια σου με χαρτούρα – ιστορίες – διαδικασίες και οι απορίες σου να είναι καθαρά εστιασμένες και εντοπισμένες. Το σύστημα είναι υπερβολικά περίπλοκο για να περιμένεις να λάβεις απάντηση σε όσα ρωτάς, δεν θα μας έφτανε τόμος ολόκληρος για να σου εξηγηθεί το πώς ακριβώς δουλεύει το σύστημα.

Τροποποιήθηκε από Mc_Doc
Προσθήκη πληροφοριών
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μερικοί έχουν την εντύπωση ότι για να προσφέρουν μια πληροφορία έχουν δικαίωμα και καθήκον να υποβιβάσουν τον συνάδερφο τους. Μάλλον λέει περισσότερα για τους ίδιους και την (πολύ έκδηλα μικρή) αυτοεκτίμησή τους.

Συνιστώ τους ίδιους συναδέρφους να ευαισθητοποιηθούν λίγο και στο ζήτημα της δυσλεξίας και άλλον μαθησιακών δυσκολιών, για καλό δικό τους και των ασθενών τους.

Τέλος, στο θέμα των επαναλαμβανόμενων ερωτήσεων, οποιοσδήποτε έχει πάρε-δώσε με το GMC και το NHS ξέρει πόσο γρήγορα και συχνά αλλάζουν τα πράγματα. Ρωτήστε ό,τι θέλετε ρε παιδια, έλεος. Αν η ερώτηση σας είναι εκνευριστικά εύκολη να απαντηθεί με λίγη έρευνα σε παλιά ποστς ή στο google, απλά δεν θα ασχοληθεί κανεις μαζί σας. Καημός και αυτός!
 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

4 ώρες πριν, ugh said:

Μερικοί έχουν την εντύπωση ότι για να προσφέρουν μια πληροφορία έχουν δικαίωμα και καθήκον να υποβιβάσουν τον συνάδερφο τους. Μάλλον λέει περισσότερα για τους ίδιους και την (πολύ έκδηλα μικρή) αυτοεκτίμησή τους.

Συνιστώ τους ίδιους συναδέρφους να ευαισθητοποιηθούν λίγο και στο ζήτημα της δυσλεξίας και άλλον μαθησιακών δυσκολιών, για καλό δικό τους και των ασθενών τους.

Τέλος, στο θέμα των επαναλαμβανόμενων ερωτήσεων, οποιοσδήποτε έχει πάρε-δώσε με το GMC και το NHS ξέρει πόσο γρήγορα και συχνά αλλάζουν τα πράγματα. Ρωτήστε ό,τι θέλετε ρε παιδια, έλεος. Αν η ερώτηση σας είναι εκνευριστικά εύκολη να απαντηθεί με λίγη έρευνα σε παλιά ποστς ή στο google, απλά δεν θα ασχοληθεί κανεις μαζί σας. Καημός και αυτός!
 

στα 15 μηνυματα συνολικα αγαπητε προφανως και λες ρωτηστε οτι θελετε. 
Στα κοντα 800 απο τα οποια 90% ειναι σε αυτο το thread εχεις λιγοτερη υπομονη οταν οι ερωτησεις καθε 2 μηνες επαναλαμβανονται

Μακαρι οταν φτασεις εδω να εισαι πιο ανεκτικος !

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα σας! 

έχω μπει στην διαδικασία να κάνω εγγραφή στην ιστοσελίδα του GMC. Στο πεδίο στην αρχή που κάνει ερωτήσεις για το πτυχίο και το διαβατήριο κλπ είχε μία τελευταία ερώτηση που αφορούσε το αν έχεις φοιτήσει αλλού.. 

Εγώ ξεκίνησα στο πανεπιστήμιο Κρήτης όπου πέρασα ιατρικής, τυπικά όμως ποτέ δεν πήγα, παρακολουθούσα από day 1 όλες τις εκπαιδευτικές διαδικασίες στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Ως αποτέλεσμα έκανα την μετεγγραφή μου τυπικά στο ΕΚΠΑ τον δεκέμβρη. 

Στο πεδίο, λοιπόν, που ρώταγε αν έχεις φοιτήσει αλλού εκτός από κει που πήρες πτυχίο έβαλα No. 

Θεωρείτε ότι έδρασα σωστά? Και αν όχι θα επηρεάσει κατά πολύ την αίτηση μου?

 

Ευχαριστώ 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αυτο που εβαλες ηταν αναληθες. 

Δεν εχει σημασια που παρακολουθουσες αλλα που ησουν φοιτητης στα χαρτια. 

Κανεις δε θα μπορεσει να σου απαντησει αν θα επηρεασει την αιτηση σου - απλα δε μπορω να καταλαβω 1. Γιατι δεν απαντησες σωστα 2. Γιατι εκ των υστερων ζητας ενα φορουμ να σου πει τι...?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.