Jump to content

Ειδικότητα στη Γερμανία


Recommended Posts

Bratwurst έχεις μπεις για τα καλά στο νόημα....Θα προσέθετα μόνο ότι κανείς μα κανείς Γερμανός δεν θα μπορούσε ποτέ μα ποτέ και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να κάνει αυτό που κάνανε χιλιάδες Έλληνες. Να ξυπνήσει ένα πρωί και να πει θα μάθω από το μηδέν μια γλώσσα και μέσα σε ένα χρόνο θα μαλώνω με τον παθολόγο γιατί θέλει να μου πασάρει περιστατικό. Μην με παρεξηγείσετε και με πείτε Ελληναρά ή ρατσιστή.....Είναι καλύτεροι σε πολλά άλλα θέματα αλλά αυτά τα κάκ@λα δεν τα διαθέτουν....Να πω επίσης ότι στην κλινική που δουλεύω εδώ και ενάμιση χρόνο, υπάρχει επίσημος ρουφιάνος ο οποίος έχει απευθείας σύνδεση με τον σεφ.... Οπότε συνιστώ προσοχή σε ό,τι λέμε και σε ποιον το λέμε.

ΥΓ> Ζητάω απεγνωσμένα πληροφορίες απο συνάδελφο που κάνει/ θα κάνει / ξέρει τι παίζει με το θέμα διδακτορικό.....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καλά αυτό μου το έχουν πει πολλοί.Οτι δε θα μπορούσαν να δουλέψουν σε ξένη χώρα όπως η Ελλάδα.Απλά παίζουν διάφορα παίγνια.Σήμερα προσπαθούσαν να με κλονίσουν με τις διαγνώσεις.Προσπαθούν να δημιουργήσουν αμφιβολίες οτι σκέφτεσαι λάθος κτλ.Σήμερα ανταπέδιδα βέβαια με στακάτο απαντήσεις,ειρωνία,λεπτή αμφισβήτηση της θέσης του άλλου όπως οι Γερμανοί.

Γενικά δεν παίζει στη Γερμανία το στυλ γεια σου ρε άρχοντα,είσαι πρίγκηπας κτλ,κούκλα μου κτλ τα οποία στην Ελλάδα ισοπεδώνουν πολλά πράγματα.Βασικά με αυτά παραβιάζονται πάρα πολλά δικαιώματα αυτό το καταλαβαίνεις στη Γερμανία.Στη Γερμανία όλοι είναι Herr,Frau μίνιμουμ δεν πα νάναι 95 ετών ανο'ι'κοί.Επίσης πρέπει να αποκαλείς τον καθλενα με τον τίτλο του.Παππού,μπάρμπα,παικταρά μου κτλ δεν παίζουν στη Γερμανία.

Και αυτή η μανία με το φαγητό τρομερή.Ολο θέλουν να τρώνε στη δουλειά.Χάνουν απίστευτες ώρες τρώγοντας και κουτσομπολεύοντας.Ο Ελληναράς αρκείται στη φραπεδιά ενώ δουλεύει και αν μιλήσει θα πει για σπορ,τον Ολυμπιακό,γκόμενες κτλ ενδιαφέροντα θέματα οι Γερμανοί και στα διαλείμματα μιλάνε για τη δουλειά και είναι politically correct για αυτό και είναι δυσάρεστο περιβάλλον.Γενικά δεν υπάρχει ανάλαφρη κουβέντα είναι συνέχεια σοβαροί.Το γερμανικό χιούμορ είναι γενικά καταστάσεις της ζωής δεν υπάρχει χαβαλές.Αμα πας να κάνεις χαβαλέ στη Γερμανία θα σε δουν σαν εξωγήινο ή πυροβολημένο.

Μια φορά είχαμε ξεσκιστεί στα γέλια με κάτι άλλους Βαλκάνιους και όλοι γύρω μας αγριοκοίταζαν για την άνεση που είχαμε.

Τροποποιήθηκε από Bratwurst
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μου έλεγε σήμερα μια Πορτογαλίδα συνάδελφος πω πω έχασα το Überblick της λέω για να χάσεις το Überblick πρέπει να έχεις πάνω από 8 ασθενείς ταυτόχρονα εσύ έχεις μόνο 4 και αυτό γιατί καθυστέρησες.Εγώ έχω δει διπλάσιους από εσένα.

Λέει πάρε και άλλους.Λέω όχι.Να πάρεις εσύ.Εντωμεταξύ η τύπισσα να έχει κληθεί από τις νοσηλεύτριες και το Notarzt σε δύο ασθενείς και να μην τους έχει αναλάβει καν.Γενικά όλοι νομίζουν οτι είναι πονηροί.Σου λέει ναι έχεις δίκιο και ενώ έχεις πάρει 2 ασθενείς μαζί αυτή δεν παίρνει κανέναν!

Εχω να πω οτι οι άλλοι λαοί με τίποτα δεν έχουν την ανθεκτικότητα και το φιλότιμο που έχουμε οι Ελληνες.Είμαστε σκληρά άντερα σκληροί εκ φύσεως οι άλλοι δεν είναι έτσι.Γενικά οι μη γερμανικοί λαοί λυγίζουν πολύ εύκολα δεν έχουν τη δύναμη και το τσαγανό του Ελληναρά τσολιά.Αυτό μας δίνει ένα πλεονέκτημα αν και φαινόμαστε κάπως aloof(δε χαμπαριάζουμε,γενικώς ζμπούτσεμ.Τα παίρνουμε όλα σα δεδομένα και ούτε προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επίσης οι Γερμανοί είναι γατάκια αν ξέρεις να τους ψαρώσεις.Με τσάντισαν σήμερα με την αργότητα που είχαν όλοι ακτινολόγοι,νοσηλευτές,συνάδελφοι και αποφάσισα να τους κουρδίσω.Γενικά πάνε με το πάσο τους δεν πάει ο άλλος να πεθαίνει.Αν δε σε χωνεύουν επειδή τους πιέζεις σου αναθέτουν πολλά καθήκοντα μαζί ώστε να μην τα βγάλεις πέρα και να σε ραπορτάρουνε.Φυσικά ο Βαλκάνιος τσολιάς δε μασάει.Δεν πα να μας ρίχνουνε ό,τι θέλουνε εμείς εκεί βράχοι.Είμαστε οι πιο γρήγοροι κλωτσιά μπουνιά και φτύσιμο.Όχι οτι αρέσει στους Γερμανούς αλλά το εκτιμάνε αν βλέπουν αποτελεσματικότητα.

Σήμερα είχα 4-5 επικίνδυνα περιστατικά ταυτόχρονα και έτρεχα σαν τρελλός να τα κρατήσω ενώ οι νοσοκόμες αγρόν ηγόραζαν και έκαναν παρατηρήσεις.

Επίσης βασικό είναι να μην επηρρεάζεσαι συναισθηματικά γενικά οι Γερμανοί θέλουν κάπως να σε σπάσουν για να γίνεις προβλέψιμος.Είναι όπως είπα και πριν η ελληνική σκληρότητα που δεν έχει όμοιο δεν είναι όμως ίδια με τη γερμανική σκληρότητα(αυτή βασίζετσαι στο να σου δημιουργήσει την αίσθηση οτι υποφέρεις.Αν δεν υποφέρεις η σκληρότητα αυξάνεται και πολύ πάνω αυτού που αντέχει ο μέσος όρος μέχρι να αλλάξεις).

Γενικά το κόλπο στη Γερμανία είναι να κάνεις τα σημαντικά πράγματα μόνος σου(π.χ. να δίνεις μόνος σου Lasix στο πνευμονικό οίδημα ή ασπιρίνη,ηπαρίνη στο έμφραγμα) γιατί αν περιμένεις από τις νοσοκόμες καλά κρασιά.Θα το κάνουν όταν ο ασθενής έχει πάει κατά διαβόλου.Η δικιά σου εντολή έτσι κι αλλιώς δεν έχει σημειωμένη την ώρα ενώ η δικια τους εκτέλεση έχει.Είναι κάτι τέτοια μικροπράγματα που σε εκνευρίζουν όπως έχω πει και πριν εμείς οι Ελληναράδες είμαστε τεράστιοι πάνω από κάθε Dokumentation και οποιοδήποτε κόλπο πονηριά που έτσι κι αλλιώς τους πατάμε.

Απαξ και σταθεροποίησες τον ασθενή μετά δε δίνεις πεντάρα τι θα κάνει η άλλη είσαι überlegen σε κάθε περίπτωση.Αυτή την ελληνική υπεροχή είναι που δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν οι Γερμανοί.

Ας πούμε είχα σήμερα ταυτόχρονα έναν ειλεό μια κολπική μαρμαρυγή,έναν τύπο με δύσπνοια πιθανή πνευμονία και έναν με Subileus πιθανή φλεγμονή εντέρου.Η συνάδελφος στον ίδιο χρόνο ασχολήθηκε μόνο με ένα περιστατικό.Ηρθαν και δυο ακόμα τα πήρα εγώ και αυτά.Εντωμεταξύ οι νοσηλεύτριες

1.Δεν ειδοποιούσαν για την ταχυκαρδία στη μαρμαρυγή

2.Δεν έδιναν σημασία όταν τελείωνε ο ορός και άρχιζε να πέφτει η πίεση στον ειλεό

3.Δεν πρόσεχαν πότε γέμιζε εκκρίσεις η δύσπνοια

4.Δεν εκτελούσαν καμιά οδηγία εγκαίρως(μισή ώρα να μπει ουροκαθετήρας στη δύσπνοια,μία ώρα να γίνουν αναρροφήσεις,μια ώρα να πέσει η αντιβίωση).

Μόνο κουτσομπολιό.Το ίδιο και η συνάδελφος να με έχει κρεμάσει κανονικά να μη βλεπει ασθενή να βλέπει μόνο ένα περιστατικό για να λέει τι καλά το διεκπεραίωσε.Εντωμεταξύ να περιμένεις 3 ώρες να γίνει μια ακτινογραφία και μια αξονική και η ακτινολόγος να σε πρήζει για ένα Befund.Της έκλεισα 3 φορές το τηλέφωνο στα μούτρα μου έλεγε χρειάζεται χρόνος της λέω καταλαβαίνεις οτι δεν έχουμε χρόνο;Τελικά μπήκα στο ακτινολογικό αυτοπροσώπως να πιέσω.Τι να πω;Ολοι με το πάσο τους.Φαντάζομαι ένα Γερμανό να φτιάχνει φραπέ.Θα του έπαιρνε μια ώρα για να κουνάει σωστά(τρόπος του λέγειν).

Δεν είναι σβέλτοι αεράτοι όπως εμείς.Πολλή διαδικασία πολύ χασομέρι.

Κοιτάζουν πολύ τους τύπους και τα κόλπα.Ο Ελληνας πάει κατ'ευθείαν για ουσία σιγά μη δώσω πεντάρα για τους τύπους.

Επίσης στη Γερμανία παίζει πολύ οτι το προσωπικό στα νοσοκομεία νιώθει αδικημένο σε σχέση με τους άλλους ξύστες έξω που απολαμβάνουν τεράστιων προνομίων(ωράρια,τρελλές άδειες,απίστευτες αναρρωτικές,διαλείμματα και μάσα στη δουλειά) και βγάζουν τα απωθημένα τους στους γιατρούς και τους ασθενείς που θεωρούν υπεύθυνους για την κακοδαιμονία τους.Οπως έχω πει και πριν ο Ελληναράς είναι τεράστιος και πολύ μεγάλος να ααχοληθεί με τέτοιες λεπτομέρειες και μικροπρέπειες.Εμείς πάμε κάνουμε τη δουλειά μας ρίχνουμε τα μπινελίκια μας και φεύγουμε.

Τροποποιήθηκε από Bratwurst
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οποιος διαβαζει τα ποστ σου Bratwurst και εξακολουθει να θέλει να πάει στη Γερμανία μαλλον ειναι ανώμαλος. Αλλο να λέμε για την ειδικότητα στη Γερμανία και αλλο να ανακυκλώνουμε την καθημερινοτητα μας, αναλύοντας όλα τα περιστατικά που βλέπουμε. Αλλαξε νοσοκομείο, γιατι το δικό σου μάλλον δε σηκώνει αλλο ελληναρα τσολια...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πιστεύω ότι δεν πρέπει να γενικεύουμε... Έχω βιώσει πολύ διαφορετικές καταστάσεις και πολύ διαφορετικά κλίματα εργασίας σε διαφορετικά νοσοκομεια. Υπάρχουν νοσοκομεία και τμήματα που διαφέρουν όσο η μέρα με τη νύχτα.

Κατ εμε το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Αν ο διευθυντής είναι καλός και ενδιαφέρεται, θα τους κυνηγάει όλους και δεν θα το αφήσει να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Επίσης θα ενδιαφερθεί για την εκπαίδευση των ειδικευομένων του, κτλ. Από εκπαιδευτικής άποψης πιστεύω ότι ως τώρα έχω πάρει πολύ περισσότερα από ότι θα έπαιρνα στην Ελλάδα σε αντίστοιχο μεγάλο νοσοκομείο. Αλλά σίγουρα έχω βγάλει περισσότερες άσπρες τρίχες (βλ. ευθύνη για περιστατικά), και κάθε μέρα γυρνάω στην καλύτερη στις 6 σπίτι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παράδειγμα διαλόγου με συνάδελφο:Την παίρνω τηλέφωνο της λέω σου στέλνω NSTEMI(κατασπάσεις,τροπονίνη 3000),πνευμονικό οίδημα(σίγουρο και πριν την ακτινογραφία) σε 91χρονη,οι συγγενείς δε θέλουν ούτε στεφανιογραφία,ούτε μονάδα,ούτε Reanimation ούτε τίποτα.Palliativ κατάσταση.Μου λέει εντάξει.

Μετά με παίρνει τηλέφωνο.Μου λέει γιατί δεν έδωσες μορφίνη;Γιατί έδωσες υγρά σε ασθενή με πνευμονικό οίδημα;

Ακου λέω,όταν ήρθε είχε πίεση 50,κυάνωση.Από τις κατασπάσεις θεώρησα οτι είχε έμφραγμα δεξιάς κοιλίας.Η θερπαεία σε αυτή την περίπτωση εκτός από ασπιρίνη,ηπαρίνη είναι τα υγρά.Με γρήγορη χορήγηση υγρών ανέβασα την πίεση στο 90.Θα την ανέβαζα και άλλο με ντοπαμίνη αλλά στη Γερμανία απαγορεύεται να δίνεις ντοπαμίνη χωρίς perfusor και στα επείγοντα δεν υπάρχει perfusor(γιατί έχει πολλή δουλειά και δε θέλουν να κουράζονται οι νοσηλεύτριες).Οπότε έπρεπε να πάει Intensiv να πάρει τη ντοπαμίνη αλλά οι συγγενείς δεν ήθελαν Intensiv.Αφού η πίεση έφτασε στο 120 άρχισα να δίνω διουρητικά και έβγαλε ένα Ausfuhr γύρω στα 800.Επειδή πέταξε μια κολπική μαρμαρυγή με 160 το λεπτό έδωσα ένα β-blocker bolus και ανέταξε σε φλεβοκομβικό ρυθμό με 60 το λεπτό.Τότε σταθεροποιήθηκε για τα καλά.(εννοείται όλα αυτά τα υγρά,τα διουρητικά,τα αντιαρρυθμικά τα έδωσα εγώ γιατί αν περίμενα από τις νοσηλεύτριες θα είχε πρώτα έρθει ο παπάς.Επίσης κάθε 5 λεπτά τσέκαρα την ασθενή παρολο που είχα ταυτόχρονα άλλο ένα έμφραγμα,δυο πολυτραυματίες και μία πνευμονική εμβολή.Εννοείται οτι Γερμανός θα έσκουζε για βοήθεια).Εκανα υπέρηχο καρδιάς και η ασθενής έχει κλάσμα 30 οπότε θα τη βγάλει για σήμερα.Δεν έδωσα μορφίνη γιατί αντενδείκυται στο δεξιό έμφραγμα.

Συνάδελφος:Γιατί αντενδείκνυται;

Νομίζω μειώνει την παροχή.

-Πολύ καλά αυτά που έκανες.

-Ναι,βάλε τώρα έναν γλυκοζέ ορό να κατουρήσει οσμωτικά,ρίξε και δυο Furorese και το βράδυ θα τη βγάλει.

-Σε ευχαριστώ.

-Και εγώ ευχαριστώ.

Μετά τρέχω στο ακτινολογικό να πιέσω τον ακτινολόγο να κάνει την αξονική στην πιθανή πνευμονική εμβολή(σκέφτηκα γιατί να έχει δύσπνοια και απορρύθμιση αυτή η ασθενής(τροπονίνη 100,NT-pro BNP 10000) χωρίς ιστορικό καρδιακής ανεπάρκειας;

Ερχεται ο καρδιολόγος βλέπει το ΗΚΓ λέει είναι υποξύ έμφραγμα.

Λέω να κάνω αξονική θώρακα;Εχω την αίσθηση οτι είναι πνευμονική εμβολή.Δεν κουνιέται καθόλου έχει πιθανή θρόμβωση στο πόδι και έστειλα D-Dimeren και ήρθαν 3500.

Βλέπει το πόδι λέει δεν είναι θρόμβωση είναι οιδήματα.

Να στείλω CT; ρωτάω.

Εντάξει μου λέει στείλε.

Την επόμενη μέρα το πρωί μου λέει η συνάδελφος η δικιά σου είχε κεντρική μαζική πνευμονική εμβολή στην αξονική την έστειλα στη μονάδα.

Μισή ώρα πριν με τον καρδιολόγο είχε γίνει διάλογος για άλλο ασθενή.

Κύριε ...,μου λέει ο καρδιολόγος κάνατε λάθος στη διάγνωση.Η ασθενής έχει STEMI.

Λέω δεν έχει τα κριτήρια του ορισμού του STEMI με τις ανασπάσεις πάνω από 2 mm.

Μου λέει θα σας πω κάτι σκληρό τα κριτήρια του ορισμού είναι για χαζούς.

Εντάξει λέω ανεβάζω την ασθενή για στεφανιογραφία.

Τροποποιήθηκε από Bratwurst
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν είναι κακοί.Υπάρχουν και μερικοί εξαιρετικά ευφυείς μαθαίνεις πάμπολλα από αυτούς.Το πρόβλημα στη Γερμανία είναι οτι αναγκάζουν γιατρούς άλλων ειδικοτήτων να εφημερεύουν για όλο τον τομέα οπότε άντε ο νεφρολόγος να τα βγάλει πέρα με τα καρδιολογικά περιστατικά ή ο πνευμονιολόγος με τα γαστρεντερολογικά.Είναι καθαρά θέμα κόστους για να περικόψουν το κόστος αναγκάζουν σε πολύ ευρεία προσέγγιση.Μου ζητάνε να επιπωματίσω μύτες κτλ επειδή δεν υπάρχει εφημερεύων ΩΡΛ αδιαννόητο για Ελλάδα να ασχολείται ειδικευόμενος παθολογικής με επιπωματισμούς,κατάγματα,τραυματισμούς,επιγαστρικούς ουροκαθετήρες κτλ αλλά εδώ αντιμετωπίζουν την ιατρική σαν ενιαία.

Παίζει μεγάλο ρόλο η συμπεριφορά και το στυλ έχω δει άτομα να κάνουν χοντρά λάθη και να μη λέει κανείς τίποτα και με άλλους να διυλίζουν τον κώνωπα.Βασικά προσπαθούν να δημιουργήσουν αμφιβολίες.Αυτό είναι εύκολο στην ιατρική αφού πολλά είναι υποκειμενικά.

Για λεπτομέρειες δε θα σε κατηγορήσουν μπορεί όμως να σε κατηγορήσουν για λάθη άλλων ή να πουν χοντρά ψέμματα για κάτι που έκανες ενώ δεν το έχεις κάνει.Παίζει μεγάλο ρόλο η συμπάθεια-αντιπάθεια που προείπα αν κάποιον τον συμπαθούν θα βγαίνει συνέχεια λάδι οι νοσηλεύτριες θα διορθώνουν τα λάθη του οι επιμελητές θα τα θάβουν.Αμα δε σε συμπαθούν είναι το αντίθετο σου δημιουργούν συνέχεια εμπόδια και βάζουν παγίδες.Φυσικά ως ανώτερος Ελληναράς καταλαβαίνω ακριβώς τι κάνουν και τους κάνω να σκυλιάζουν από τη λύσσα τους.

Γενικά στη Γερμανία υπάρχει ένα είδος κολλεκτιβισμού πνεύματος της κοινότητας.Δεν είναι ατομίσταροι,ιντιβιντουαλιστές ανεξάρτητα πνεύματα.

Επίσης στη Γερμανία υπάρχει μια διαδικασία για το καθετί και οφείλεις να τηρείς τη διαδικασία για να μη μπερδεύονται οι άλλοι.Είναι καλύτερο να κάνεις λάθος έχοντας όμως τηρήσει τη διαδικασία από το να κάνεις το σωστό έχοντας παραβιάσει τη διαδικασία.Η τήρηση της διαδικασίας είναι τρομερά σημαντική.Αντίθετα στην Ελλάδα υπάρχει φοβερή αναρχία καμία ρουτίνα δεν είναι δυνατή γιατί όλοι κάνουν διαφορετικά πράγματα κάθε μέρα.Εδώ να πω οτι πολλοί τη βρίσκουν με τις ρουτίνες,το Dokumentation(συνάδελφος:στην Ελλάδα υπήρχε ελάχιστο Dokumentation και αυτό είναι άσχημο.Αλλά οι γιατροί βλέπουν του κόσμου τα περιστατικά).Για εμένα είναι πιο σημαντικό να κάνω πραγματική δουλειά στον ασθενή από το να κάθομαι να γράφω με τις ώρες να ντοκουμεντάρω τα πάντα αλλά εδώ δεν το βλέπουν έτσι:Nicht dokumentiert,nicht passiert λένε αν κάτι δηλαδή δεν καταγραφεί οτι έγινε θεωρούν οτι δεν έγινε.(και μιλάμε αναλυτικά να γράφεις πήρα τηλέφωνο το νευρολόγο κο τάδε στις 21.10 και μου είπε οτι κτλ).

Τροποποιήθηκε από Bratwurst
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γενικές διαφορές του Βαλκάνιου από το Γερμανό:

1.Ο Βαλκάνιος είναι σολίστ ενώ ο Γερμανός πιστεύει στη συνεργασία

2.Ο Βαλκάνιος στηρίζεται πολύ στις προσωπικές σχέσεις ενώ ο Γερμανός στους νόμους και τις διαδικασίες

3.Ο Βαλκάνιος παίρνει τα θέματα επώμου προσωπικά ενώ ο Γερμανός τα βλέπει ψυχρά και χωρίς συναισθηματική αντίδραση

4.Ο Βαλκάνιος ασκεί πίεση μέσω απειλής βίας ενώ ο Γερμανός μέσω απειλής καρφώματος

5.Ο Βαλκάνιος είναι φανατικός ατομικιστής ενώ ο Γερμανός κολλεκτιβιστικός

6.Ο Βαλκάνιος πιστεύει στο παράλογο και το μεταφυσικό ενώ ο Γερμανός είναι λογικός και ντετερμινιστής

7.Ο Βαλκάνιος έχει τεράστια αντοχή στο φυσικό πόνο ενώ ο Γερμανός δεν αντέχει τον πόνο

8.Ο Βαλκάνιος κεντράρει στην ουσία ενώ ο Γερμανός στη λεπτομέρεια.Θέλει όλα να είναι προβλεπόμενα εκ των προτέρων στην τελευταία λεπτομέρεια

9.Ο Βαλκάνιος είναι σε συνεχή διέγερση ενώ ο Γερμανός σε cool status

10.Ο Βαλκάνιος έχει βλάχικη πονηριά και δυσπιστία ενώ ο Γερμανός έχει δυτική υποκρισία.

Η σύγκρουση των δύο κόσμων είναι πάντα thrilling αφού το σοκ είναι αμοιβαίο.

Οι Ελληνες εδώ εξάγουμε βαλκανική κουλτούρα από την άλλη πολλοί ρέπουν στον εκγερμανισμό.Το σίγουρο είναι οτι η Ελλάδα είναι πλέον καταδικασμένη αφού οι μηχανές της Ελλάδας,οι Ελληνες δηλαδή που μπορούν να την ανεβάσουνε την έχουν κάνει στο εξωτερικό.Είναι φοβερό το πρόβλημα για τα βύσματα αφού δεν υπάρχει κανείς να δουλέψει για τα εισοδήματά τους.Είναι μια εκδίκηση μεγατόνων από τη γενιά μου κανείς δεν πίστευε οτι οι μπούληδες και μαλθακοί όπως μας θεωρούσαν θα ήταν στην πραγματικότητα τόσο αδυσώπητα σκληροί.

Τροποποιήθηκε από Bratwurst
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γενικά το βιβλίο που χρησιμοποιούν όλοι είναι το Herold Innere Medizin γιατί ανανεώνεται κάθε χρόνο.Αν διαβάσετε αυτό το βιβλίο θα καταλάβετε τη γερμανική φιλοσοφία στην ιατρική.Είναι μια κουλτούρα αμφιβολίας.Πιστεύουν οτι πρέπει συνέχεια να σκέφτεσαι και να βλέπεις τα πράγματα κριτικά και όχι να ακολουθείς guidelines και τυφλοσούρτες.Τη στατιστική την πετούν από το παράθυρο.

Με την κριτική σκέψη η προσέγγιση των Γερμανών γίνεται αντιιατρική.Προσπαθώ να τους πείσω για το πίστευε και μη ερεύνα π.χ. πίστευε αυτό που γράφει ο ακρινολόγος πίστευε αυτό που λέει ο επιμελητής ή αυτό που γράφει ο Hausarzt αλλά εις μάτην.Η κουλτούρα πίστευε και μη ερεύνα δεν είναι διαδεδομένη στη Γερμανία.Αυτό τους κάνει να τα βλέπουν όλα αναλυτικά από την αρχή μέχρι το τέλος δεν έχουν φόρμουλες του στυλ Dekompensation,Angina Pectoris κτλ γενικά κατηγοριοποιήσεις.

Αυτό δίνει διαφορετική χροιά στο Presentation που θα κάνει ένας ξένος.

Οσο για το Dokumentation θα ήταν υπέροχο να ντοκουμεντάραμε τι έκαναν οι νοσηλεύτριες(π.χ. άργησε να πάρει δεύτερη τροπονίνη μία ώρα και ο ασθενής καθυστέρησε,δεν έδωσε διουρητικά για δύο ώρες,ξέχασε να κάνει το ASTRUP κτλ) αλλά δυστυχώς δε ντοκουμεντάρουν οι γιατροί τις πράξεις των νοσηλευτριών αλλά το αντίθετο εκεί έγκειται η δύναμη των νοσηλευτριών αλλιώς θα ήταν αρνάκια.

Αν ένας Βαλκανιόμαγκας προσπαθήσει να αλλάξει το σκηνικό θα του βάλουνε χέρι θα του πούνε εμείς με αυτά τα συστήματα πορευόμαστε δεκαετίες για αυτό είμαστε εκεί που είμαστε.

Από την άλλη είναι αργοί αν είχαμε τις ίδιες υποδομές στην Ελλάδα θα βγάζαμε διπλάσια δουλειά.Η συνολική εμπειρία ενός ασθενούς σε γερμανικό νοσοκομείο είναι σίγουρα καλύτερη κυρίως λόγω των υποδομών(χώροι,καθαριότητα,μηχανήματα,έλλειψη καθυστέρησης λόγω γραφειοκρατίας) και όχι τόσο λόγω του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τροποποιήθηκε από Bratwurst
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Διαφορές στην εκπαίδευση μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας:

1.Στην Ελλάδα βλέπεις τα ίδια περιστατικά αλλά λιγότερα σε αριθμό από ό,τι στη Γερμανία.Επειδή στη Γερμανία βλέπεις μάζες περιστατικών στο τέλος ξεψαρώνεις γιατί ό,τι παίζει το έχεις ήδη δει.Η κλινικη εικόνα είναι ακριβώς ίδια με την Ελλάδα,οι διαγνώσεις και οι θεραπείες είναι περίπου οι ίδιες με μικροδιαφορές τα φάρμακα είναι όλα τα ίδια.Εχουν μόνο μερικά δικά τους guidelines σε ορισμένα θέματα.

2.Ευρύτητα περιστατικών.Στη Γερμανία βλέπεις πολύ μεγάλο εύρος.Επικρατεί η εικόνα του κλασσικού γιατρού.

3.Μηχανήματα.Εχουν τα άπειρα μηχανήματα.Αυτό σου λύνει τα χέρια.Εχεις εμπειρία hands on.

4.Θεωρητικές γνώσεις συζήτηση πάνω στα περιστατικά.Σχεδόν ανύπαρκτη.Οι Γερμανοί είναι πρακτικοί άνθρωποι σκέφτονται πάντα πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο.Δε φιλοσοφούν με τις ώρες όπως οι Ελληνες.Είναι της σχολής τσακ τσακ ή μπαμ-μπαμ όπως λέω εγώ για πλάκα(όχι οτι είναι βιαστικοί απλά πάνε εν-δυο ένα και ένα κάνουν δυο δεν είναι tricky.

5.Το πρώτο έρχεται πρώτο.Είναι καλοί στη συγκέντρωση και τη λεπτομέρεια.Την έμφαση στα βασικά την έχουν και οι Ελληνες.

6.Ψευτοδιαγνώσεις.Ακριβώς όπως και στην Ελλάδα.Η πλάκα είναι να διαβάζεις για Verdacht auf KHK(υπόννοια στεφανιαίας νόσου),πιθανή επιληπτική κρίση,infiltratsuspekte Veränderungen(αλλοιώσεις ύποπτες για πύκνωση) κτλ.Είναι για να είναι καλυμμένοι από οποιαδήποτε μεριά.Φυσικά πολλοί Γερμανοί γιατροί κοροιδεύουν τις μούφα διαγνώσεις και τις υποσκάπτουν αλλά είναι ολόκληρη τέχνη πώς το κάνεις αυτό ένας ξένος καταλαβαίνει τι γίνεται αλλά δεν μπορεί να εκφράσει γλωσσικά τα nuances).

7.Ασθενείς.Οι Γερμανοί ασθενείς είναι πολύ πιο υπάκουοι από τους Ελληνες και απαντάνε ακριβώς σε αυτό που τους ρωτάς.Πολλές φορές συνεννοούμαι καλύτερα με Γερμανούς παρά με Ελληνες με εξαίρεση τους βαρήκοους και τους έχοντες βαριά προφορά.

Οι ξένοι ασθενείς είναι τελείως ψαρωμένοι και δέχονται ό,τι τους λες.

8.Συμπεριφορά.Γενικά οι γιατροί είναι πολύ πιο ευγενικοί στη Γερμανία εκτός από την εκάστοτε ειρωνία.Δεν τους αρέσει όμως να τους πριζώνεις ή να τους πιέζεις.Οι νοσηλευτές όμως είναι τελείως ανάγωγοι καμία σχέση με Ελλάδα είναι τελείως πρωτόγονοι σε πολλές περιπτώσεις.Οι νοσηλευτές μιλάνε στους γιατρούς στα μικρά τους ονόματα.Γενικά αν δε σε γουστάρουνε δε σε βοηθάνε καθόλου σου στήνουν παγίδες και σου βάζουν εμπόδια.Θέλουν να τους καλοπιάνεις και να τους γλύφεις.Οι νοσηλευτές έχουν τεράστια δύναμη στα γερμανικά νοσοκομεία κυρίως λόγω του κουτσομπολιού και του Dokumentation.Υποτίθεται οτι εκφράζουν τα συμφέροντα του απλού κόσμου και των ασθενών.

Τροποποιήθηκε από Bratwurst
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

γεια σας παιδια!!

μπορει καποιος να με διαφωτισει για το που παιρνουμε σφραγιδα χαγης για το πτυχιο και αφου την παρουμε που το μεταφραζουμε για θεσσαλονικη?(απο οτι εχω καταλαβει παιρνουμε τη σφραγιδα χαγης πανω στο αμεταφραστο εγγραφο και ο μεταφραστης μαζι με το εγγραφο μεταφραζει και την σφραγιδα...)?

οταν μια κλινικη λεει οτι θελει να στειλεις με το βιογραφικο σου και τα :

ublichen Unterlagen εννοει πτυχιο λογικα ετσι?εγω θα δωσω β2 το σεπτεμβρη και θελω να ζητησω να κανω hospitation..

ξερω οτι εχουν ξαναειπωθει ολα αυτα αλλα βρισκομαι εν μεσω υπερεντατικου θερινου για β2 και ειλικρινα δεν εχω την χρονικη ανεση να ψαξω.

Τροποποιήθηκε από eirinikpsych
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σφραγιδα χαγης στο πρωτοτυπο η σε επικυρωμενο αντιγραφο αλλα η επικυρωση να γινει απο την αρχη που το εκδιδει. Για σφραγιδα χαγης για το πτυχίο θα πας στο γραφείο αποκεντρωμένης διοίκησης (Τάκη Οικονομίδη με καθ. Ρωσσιδη). Απλα έχε υπόψιν σου οτι για κάποια έγγραφα πχ άδεια ασκήσεως θα πρεπει να πας στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας στη βασ. Ολγας. Μετάφραση οπουδήποτε κανουν επίσημες μεταφράσεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σφραγιδα χαγης στο πρωτοτυπο η σε επικυρωμενο αντιγραφο αλλα η επικυρωση να γινει απο την αρχη που το εκδιδει. Για σφραγιδα χαγης για το πτυχίο θα πας στο γραφείο αποκεντρωμένης διοίκησης (Τάκη Οικονομίδη με καθ. Ρωσσιδη). Απλα έχε υπόψιν σου οτι για κάποια έγγραφα πχ άδεια ασκήσεως θα πρεπει να πας στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας στη βασ. Ολγας. Μετάφραση οπουδήποτε κανουν επίσημες μεταφράσεις.

εχω αντιγραφο πτυχιου απο τη σχολη, στα ελληνικα βεβαια, για το εξωτερικο...!!οποτε θεωρειται πρωτοτυπο λογικα.(το ελπιζω 56 ευρω τα πληρωσα..).

ποσο περιπου κανουν να ετοιμαστουν ολα αυτα σε περιπτωση που χρειαστει να κανω ολα τα χαρτια?μπορεις να υπολογισεις καθολου.?

να ρωτησω και κατι αλλο ..απο οτι καταλαβα για την αδεια ασκησεως πρεπει να γραφτω στον ιατρικο συλλογο.αυτο σημαινει οτι ειμαι υποχρεωμενη ισοβια να πληρωνω και συνδρομη?

σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ναι!Το αντίγραφο εξωτερικού της σχολής έχει την υπογραφή του προέδρου και αρα παιρνει σφραγίδα Χάγης. Τι εννοεις να ετοιμαστούν;; Για να μπει η σφραγίδα θέλει 5 λεπτα. Για να μεταφραστεί εξαρτάται σε ποιον θα πας, ποσά και ποια έγγραφα θα μεταφράσεις, τι φόρτο εργασίας έχει κτλ

Για να πάρεις την άδεια πρέπει να γραφτείς στον ιατρικό σύλλογο. Όλοι γραφτηκαμε και πληρώνουμε συνδρομή. Μη σε αγχωνει είναι ελάχιστο σε σχέση με τα έξοδα που θα κανείς μέχρι να τακτοποιηθεις στο εξωτερικό.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ναι!Το αντίγραφο εξωτερικού της σχολής έχει την υπογραφή του προέδρου και αρα παιρνει σφραγίδα Χάγης. Τι εννοεις να ετοιμαστούν;; Για να μπει η σφραγίδα θέλει 5 λεπτα. Για να μεταφραστεί εξαρτάται σε ποιον θα πας, ποσά και ποια έγγραφα θα μεταφράσεις, τι φόρτο εργασίας έχει κτλ

Για να πάρεις την άδεια πρέπει να γραφτείς στον ιατρικό σύλλογο. Όλοι γραφτηκαμε και πληρώνουμε συνδρομή. Μη σε αγχωνει είναι ελάχιστο σε σχέση με τα έξοδα που θα κανείς μέχρι να τακτοποιηθεις στο εξωτερικό.

 

Το ξερω αλλα απο τη στιγμη που δεν μου προσφερει κατι με ενοχλει σα νοοτροπια να το πληρωνω.αλλα αφου λες οτι δεν ειναι πολλα οκ!!

Μακαρι να μην ταλαιπωρηθω με την γραφειοκρατια ή εστω οσο γινεται λιγοτερο...

Αν ζοριστω με κατι στην πορεια-το οποιο ειναι βεβαιοτητα -θα επανελθω!ευχαριστω!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ειναι ευκολο να με προσανατολισει καποιος για το πως θα πρεπει να γραψω ττην αιτηση?

ειδα σε μια ιστιοσελιδα οτι θελουν 1.βιογραφικο 2.επιστολη εκδηλωσης ενδιαφεροντος -αυτο τι ειναι ακριβως ?γιατι διαλεξα την κλινκη /τη γερμανια/την ειδικοτητα?

το cover letter που λετε ολοι τι ειναι?

αυτος ο φακελος για αιτησεις που λετε Bewerbungsmappe-ειναι απαραιτητος?μπορω να το βρω καπου στην ελλαδα?

η φωτογραφια ειναι απαραιτητη για το βιογραφικο?

ειμαι λιγο στα χαμενα και δεν εχω καμια σχεδον βοηθεια...αν μπορουσε να με κατατοπισει καποιος θα το εκτιμουσα..

Τροποποιήθηκε από eirinikpsych
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τους Γερμανούς βασικά τους ενδιαφέρουν:

1.Πόσα χρόνια έχει εργαστεί κάποιος ως γιατρός

2.Πόσα χρόνια έχει εμπειρία στη Γερμανία

3.Τι ξέρει να κάνει

Αυτά πρέπει να υπάρχουν στην επιστολή.

Η φωτογραφία και το Bewerbungsmappe καλό είναι να υπάρχουν γιατί κάνουν καλή εντύπωση.Δείχνουν οτι ο υποψήφιος είναι προσεκτικός και σοβαρός.Γενικά η μορφή της αίτησης παίζει κάποιο ρόλο αλλά πιο σημαντικά είναι τα στοιχεία που προανέφερα.

Το άλλο που τους ενδιαφέρει είναι πόσο καλά μιλάς τα γερμανικά,ποιες είναι οι προθέσεις σου και πώς είσαι σαν άτομο,περίπου ο χαρακτήρας σου και το Auftreten αλλά αυτά τα διαπιστώνουν στη συνέντευξη.

Τώρα στη συνέντευξη όπως ο ειδικευόμενος λέει φίδια(π.χ. πιστεύω οτι θα αποκτήσω εξαιρετική εκπαίδευση στο άρτια εξοπλισμένο νοσοκομείο σας γιατί παθιάζομαι με την ιατρική) έτσι και ο Chefarzt πετάει φίδια για να προσελκύσει τον ειδικευόμενο.(βασικά δεν πρέπει να πιστεύετε ούτε το 50% από αυτά που λένε ειδικά για προοπτικές εκπαίδευσης κτλ βασικά για έμπειρους λαντζαδόρους να καλύψουν τα κενά ψάχνουνε).Γενικά οι Γερμανοί είναι τρομεροί φιδέμπορες αλλά τα λένε ωραία οι πούστηδες τα στρίβουν συνέχεια σε αυτό πρέπει να τους παραδεχτούμε.Καμία σχέση με τα λαμόγια του νότου.

Για ψυχιατρική δεν ξέρω τι γίνεται αλλά πρέπει να υπάρχουν μεγάλες ανάγκες γιατί τους ψάχνουμε με το κυάλι.Εντωμεταξύ στη Γερμανία δεν μπορείς να φυτεύεις τους ψυχωτικούς με κοκταίηλ Aloperidin,Largactil,Akineton όπως στην Ελλάδα γιατί σε καρφώνουν οι νοσηλευτές ASAP οτι τους φύτεψες.Πρέπει να προσπαθείς με αναισθητικά π.χ. μιδαζολάμη τα οποία είναι πιο επικίνδυνα και έχουν μικρότερη διάρκεια δράσης.

Στη Γερμανία υπάρχουν πολύ λιγότεροι ναρκομανείς σε σχέση με την Ελλάδα αλλά πολύ περισσότεροι αλκοολικοί.Επίσης υπάρχουν πολύ λιγότερες υστερικές αλλά περισσότερες με υποχονδρίαση.Αυτά είναι σημαντικά στοιχεία που δημιουργούν διαφορά στην αντιμετώπιση(λιγότερη ναλοξόνη,Anexate,Stedon περισσότερα αναισθητικά και φάρμακα για αποφυγή συνδρόμου στέρησης από αλκοόλ).

Επίσης στη Γερμανία αν ο ασθενής έχει πιει αλκοόλ άσχετα αν είναι ψυχιατρικός σχιζοφρενής κτλ οι ψυχίατροι δεν τον δέχονται.Δέχονται όμως μερικά οργανικά ψυχοσύνδρομα.Νομίζω για ψυχίατρους πολύ καλή είναι η Ανατολική Γερμανία εκεί τα άτομα είναι φευγάτα τελείως τα διεγερτικά και τα στεροειδή κάνουν θραύση.Κάπου 20% είναι με αμφεταμίνες το βλέπεις στα μάτια τους και οι σφίχτες είναι κάπου 30% του πληθυσμού.Στη Δυτική Γερμανία προτιμούν το ποτό και τα παραισθησιογόνα.

Η αστυνομία σου φέρνει συχνά κάποιους που έχουν προξενήσει ατυχήματα ή οδηγούν πιωμένοι να εκτιμήσεις.Εκεί παίζουν διάφορα και αυτά που γράφεις χρησιμοποιούνται προφανώς στα δικαστήρια.Υποτίθεται οτι αμοίβεσαι εξτρά για αυτή τη δουλειά για την αστυνομία(30 ευρώ το κεφάλι αλλά δεν έχω δει μέχρι τώρα κατάθεση).Οι αστυνομικοί παίρνουν μπόνους για κάθε κουμπωμένο που πιάνουν να οδηγεί οπότε τους κυνηγούν με μανία.Γενικά οι αστυνομικοί είναι καλά παιδιά στη Γερμανία αλλά οι συλληφθέντες μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα.

Θυμάμαι μια περίπτωση όπου ο συλληφθείς οδηγός ποδηλάτου ηρνείτο την αιμοληψία με το αιτιολογικό οτι παραβιάζονταν τα δικαιώματά του οπότε του λέει ο μπάτσος:Θα συνεργαστείτε ή θα χρησιμοποιήσω βία? ο τύπος μου έδωσε το χέρι να του πάρω αίμα σε dt.

Τροποποιήθηκε από Bratwurst
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

bratwurst εισαι πολυ περιγραφικος και κατατοπιστικος !!!!!!

σε ευχαριστω πολυ!

με το Αuftreten εννοεις η εμφανιση?δηλαδη τι ακριβως το υφος, το ντυσιμο, η συμπεριφορα?

Τροποποιήθηκε από eirinikpsych
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γενικά θέση για Ψυχιατρική βρίσκει κανείς αρκετά εύκολα. Έχω δει συναδέλφους με πολύ μέτρια Γερμανικά να παίρνουν θέση, βέβαια τον πρώτο καιρό και λόγω της ιδιαιτερότητας της ειδικότητας παίζει αρκετό ζόρι. Να προσθέσω πως το lebenslauf (βιογραφικό) γενικός κανόνας είναι να μην ξεπερνά τις 2 σελίδες και να έχει φωτογραφία και το anschreiben (η επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος) να είναι μία σελίδα. Auftreten σημαίνει όλα αυτά που λες, η εμφάνιση, το στήσιμο, το ύφος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Auftreten είναι γενικά ο τρόπος που παρουσιάζεσαι.Εμένα μου λένε οτι σε αυτό υστερώ.Δεν μπορώ να καταλάβω περί τίνος πρόκειται.Εχει σχέση με το πώς κινείσαι στο χώρο,το βλέμμα σου,το κούρεμα,πόσο καθαρός είσαι,τη συμπεριφορά,το βάδισμα και πολλά που απλά δεν ελέγχεις γιατί είναι νευροφυτικά.

Το πρόβλημα στη Γερμανία είναι οτι οι νοσηλευτές αν δε γουστάρουν το Auftreten σου δημιουργούν χιλιάδες εμπόδια τα οποία σε χαντακώνουν όπως:

1.Δεν εκτελούν εγκαίρως τις εντολές σου με αποτέλεσμα οι ασθενείς να πάνε κατά διαβόλου

2.Δεν κάνουν όλες τις πράξεις που λες

3.Δε στέλνουν τους ασθενείς σου εγκαίρως για εξετάσεις ώστε να καθυστερήσουν και να έχουν παράπονα

4.Ραπορτάρουν στους από πάνω κάθε λάθος μικρό και μεγάλο που κάνεις και το μικρό ως ένδειξη οτι μπορεί να κάνεις μεγαλύτερο.

5.Φορτώνουν τα λάθη άλλων πάνω σου.

6.Λένε οτι δεν είσαι συνεργάσιμος

7.Λένε φίδια για παραλείψεις και λάθος ενέργειες που ποτέ δεν έγιναν.

Σου δημιουργούν χιλιάδες εμπόδια και τελικά χαντακώνουν τις νοσηλείες οπότε φαίνεσαι ανίκανος.Σου έρχεται να τους κόψεις το κεφάλι με μια σπαθιά όπως ο Καλιγούλας.Η Γερμανία όμως δεν είναι Ρώμη τα άτομα αντιδρούν.Αυτό γενικά είναι ένα πρόβλημα στη Γερμανία τα άτομα δεν έχουν νοοτροπία σκλάβου και εκφράζονται.Πολλές φορές με πείσματα και παιδικά.Αλλά σίγουρα δεν είναι ραγιάδες όπως οι Ελληνες.Θέλουν συνέχεια γλύψιμο και καλόπιασμα για να κάνουν τα βασικά.Πιστεύω οτι οι Ελληνες είναιοι απόλυτοι σκλάβοι και για αυτό γενικά μας συμπαθούνε σε όλη την Ευρώπη.Δεν υπάρχουν καλύτεροι.

Ενα άλλο κακό στη Γερμανία είναι οτι οι γιατροί είναι απολύτως υποταγμένοι στα καπρίτσια των νοσηλευτών.Τους φοβούνται σαν το διάβολο και πάντα τους δίνουν δίκιο(έχουν εμπειρία).Αυτό μου είχε κάνει εντύπωση και στην Ελλάδα πώς γιατροί που είχαν θητεύσει έξω ήταν σούζα στα καπρίτσια και τις απαιτήσεις των νοσηλευτών και μας έλεγαν να τους υπηρετούμε.

Επίσης τα κριτήρια με τα οποία σε βαθμολογούνε περιλαμβάνουν Fachkompetenz,Dringlichkeit,Loyalität και αρκετά άλλα ακόμα.Που σημαίνει αν ας πούμε βγάλεις κάποια βρώμα για την κλινική και ένας ρουφ το καρφώσει σημαίνει οτι υστερείς στο Loyalität οπότε πρέπει να είσαι προσεκτικός.Γενικά έχουν δικά τους ιδιόρρυθμα κριτήρια αξιολόγησης μερικά είναι εντυπωσιακά.

Τροποποιήθηκε από Bratwurst
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Auftreten είναι γενικά ο τρόπος που παρουσιάζεσαι.Εμένα μου λένε οτι σε αυτό υστερώ.Δεν μπορώ να καταλάβω περί τίνος πρόκειται.Εχει σχέση με το πώς κινείσαι στο χώρο,το βλέμμα σου,το κούρεμα,πόσο καθαρός είσαι,τη συμπεριφορά,το βάδισμα και πολλά που απλά δεν ελέγχεις γιατί είναι νευροφυτικά.

Το πρόβλημα στη Γερμανία είναι οτι οι νοσηλευτές αν δε γουστάρουν το Auftreten σου δημιουργούν χιλιάδες εμπόδια τα οπία σε χαντακώνουν όπως:

1.Δεν εκτελούν εγκαίρως τις εντολές σου με αποτέλεσμα οι ασθενείς να πάνε κατά διαβόλου

2.Δεν κάνουν όλες τις πράξεις που λες

3.Δε στέλνουν τους ασθενείς σου εγκαίρως για εξετάσεις ώστε να καθυστερήσουν και να έχουν παράπονα

4.Ραπορτάρουν στους από πάνω κάθε λάθος μικρό και μεγάλο που κάνεις και το μικρό ως ένδειξη οτι μπορεί να κάνεις μεγαλύτερο.

5.Φορτώνουν τα λάθη άλλων πάνω σου.

6.Λένε οτι δεν είσαι συνεργάσιμος

7.Λένε φίδια για παραλείψεις και λάθος ενέργειες που ποτέ δεν έγιναν.

Σου δημιουργούν χιλιάδες εμπόδια και τελικά χαντακώνουν τις νοσηλείες οπότε φαίνεσαι ανίκανος.Σου έρχεται να τους κόψεις το κεφάλι με μια σπαθιά όπως ο Καλιγούλας.Η Γερμανία όμως δεν είναι Ρώμη τα άτομα αντιδρούν.Αυτό γενικά είναι ένα πρόβλημα στη Γερμανία τα άτομα δεν έχουν νοοτροπία σκλάβου και εκφράζονται.Πολλές φορές με πείσματα και παιδικά.Αλλά σίγουρα δεν είναι ραγιάδες όπως οι Ελληνες.Θέλουν συνέχεια γλύψιμο και καλόπιασμα για να κάνουν τα βασικά.Πιστεύω οτι οι Ελληνες είναιοι απόλυτοι σκλάβοι και για αυτό γενικά μας συμπαθούνε σε όλη την Ευρώπη.Δεν υπάρχουν καλύτεροι.

σημασια ομως δεν εχει μονο η εμφανιση-οπως οριζεiς με το Auftreten- αλλα και η ουσια ,την οποια λογικα κατεχεις για να εργαζεσαι εκει ,οποτε νομιζω καλο ειναι να μενουμε περισσοτερο σε αυτο!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και εγώ δεν το καταλαβαίνω καλά το Auftreten.Δεν μεταφράζεται ακριβώς στα ελληνικά.Γενικά δείχνει κάποια ποιότητα.Ας πούμε σταθερός,ψηλός,σοβαρός.Ευγενής,geschickt,διακριτικός.Ησυχος,fleißig,προβλέψιμος κτλ.Υπάρχουν τύποι που τους αρέσουνε και τύποι που δεν τους αρέσουνε γενικά κάνουν περίπλοκες διακρίσεις.

Ας πούμε και γουρούνι να είναι κάποιος αν το γουρούνι έχει κάποια επιθυμητή ποιότητα το αγαπάνε.Γενικώς οι ωραίοι εμφανισιακά δε φτάνουν πάντα σε ανώτερη θέση από τους άσχημους όπως συχνά συμβαίνει στην Ελλάδα.Παίζει ρόλο και η στάση των γυναικών αυτές που είναι επαγγελματίες έχουν όλες κοντά μαλλιά είναι πολύ assertive και ανδροπρεπείς.Και ωραίες να είναι αλλάζουν το look στο πιο ανδροπρεπές.Γενικά στη Γερμανία τα παντελόνια τα φοράνε οι γυναίκες οι άντρες είναι μάλλον weiblich.Επίσης οι γυναίκες έχουν συχνά προνομιακή μεταχείριση και κάνουν πιο εύκολα φιλίες με Γερμανίδες από ό,τι οι ξένοι με Γερμανούς.

Πάντως στη συνέντευξη η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο.Η βασική ερώτηση που σου κάνουν είναι ''είστε ένας από εμάς?'' και εσύ πρέπει απλώς να δώσεις καταφατική απάντηση.Αν έχουν αποφασίσει να σε πάρουν με βάση τα χαρτιά θα σε πάρουν.Τα χαρτιά είναι πολύ σημαντικά απλώς θέλουν να παρουσιαστείς για να εξασφαλίσουν οτι δεν υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ χαρτιών παρουσιαστικού.

Τροποποιήθηκε από Bratwurst
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλησπέρα! Θα κάνω hospitation σε μια κλινική για μια βδομάδα κι ήθελα να ρωτήσω το εξής:

αν μείνω ευχαριστημένη, μπορώ να αφήσω το βιογραφικό μου μήπως υπάρξει θέση για ειδικευόμενο στο μέλλον? Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κάποια αγγελία από την κλινική.

Σε περίπτωση που στο μέλλον ανοίξει θέση για ειδικευόμενο, πρέπει να ξαναπάω στην κλινική για να δώςω συνέντευξη στο Chefarzt, ή δε θα χρειαστεί, αφού θα με έχουν ήδη δει όταν θα κάνω το hospitation? Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μπορείς να τους το πεις ότι θα ήθελες αν ανοιξει θεση να δουλέψεις εκεί. Συνήθως και για το Χοσπιτατιον αφήνεις το βιογραφικό, αν δεν το έχεις κάνει, άφησε το στη γραμματεία. Όλα αυτά είναι προσωπικές σχέσεις, αν τους αρέσεις και πρόκειται να ανοίξει θέση και φανείς και εσύ πρόθυμη, συνήθως γίνεται η δουλειά. Και κατά πάσα πιθανότητα, αν δεν είναι καμια τεράστια κλινική, δεν θα χρειαστει να πας στο μελλον για συνέντευξη.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.