Jump to content

Ειδικότητα στη Γερμανία


Recommended Posts

hobbystas,

Από αυτά που θυμάμαι από την εξέταση στο Arnsberg, στην αρχή σου δίνουν ένα άρθρο στα γερμανικά και σε αφήνουν κάπου μισή ώρα να το διαβάσεις. Μετά πρέπει να τους πεις τι περίπου λέει. Δεν επιμένουν πολύ, αρκεί να δείξεις ότι καταλαβαίνεις πάνω κάτω τι διαβάζεις. Στη συνέχεια ρωτάνε μερικά γενικά ιατρικά πράγματα. Παράδειγμα εμένα με ρώτησε να του πω θεραπεία υπέρτασης και ποιες επιπλοκές μπορεί να κάνει, επιπλοκές μιας χολοκυστεκτομής και μετά με ρώταγε διάφορες ιατρικές λέξεις να του εξηγήσω τι ακριβώς είναι (π.χ. Leukozyten=Weiβblutkoerperchen). Και περιφραστικά να του εξηγούσες κάτι δεν έπαιζε ρόλο, αρκεί να δει ότι καταλαβαίνεις τι είναι αυτό που σου λέει. Ο εξεταστής τώρα νομίζω ότι είναι ο ίδιος για όλους και μπορώ να πω ότι είναι πολύ ήρεμος άνθρωπος και αρκετά φιλικός. Δεν με ζόρισε και βοήθαγε όταν δεν μπορούσα να πω ακριβώς αυτό που ήθελα. Γενικά μην έχεις άγχος, θέλουν απλά να δουν ότι μπορείς να κάνεις έναν διάλογο στα γερμανικά και να εξηγήσεις δυο-τρία ιατρικά θέματα. Επίσης ο εξεταστής είναι γενικός γιατρός που σημαίνει ότι συνήθως δεν πρόκειται να ρωτήσει λεπτομέρειες ειδικοτήτων. Διάβασε αρκετά λεξιλόγιο πάντως.

Από γνωστούς που είχα μιλήσει κι εγώ, άλλες ερωτήσεις κατά καιρούς ήταν ο διαβήτης, σκωληκοειδίτιδα αλλά και πιο ειδικά όπως ουρική αρθρίτιδα κ.α.

ευχαριστώ pvc για την απαντησή σου,αυτο ακριβώς ήθελα..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sorry, να προσθέσω και μια ερώτηση γιατί την έκανα σε άσχετο topic. Για να κάνεις Ορθοπεδική πρέπει να έχεις κάνει 2 χρόνια Γεν Χειρουργική? Διάβασα ότι Γερμανία είναι 2+4 ... Έχω κάνει, άλλα όχι 2 χρόνια, θα μου έδιναν θέση Ορθοπεδικής?

Ελλάδα που είναι 1+5 αναγνωρίζεται μετά η ειδικότητα σε περίπτωση που θες να γυρίσεις?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

offtopic_NEW.gif

Την ίδια ερώτηση να την ρωτήσεις στο κυρίως φορουμ "Ειδικότητα στην Γερμανία", εδώ οι πληροφορίες είναι μόνο για δερματολογία.

Ein bisschen Disziplin bitte leute!no.gif

Για την Ορθοπεδική λέει 24 μήνες Γενική Χειρουργική και 48 μήνες Ορθοπεδική... Πρέπει να τελειώσεις τα 2 χρόνια σε θέση Γεν Χειρουργικής και μετά να ψάξεις θέσεις Ορθοπεδικής? Ή μπορούν να σε πάρουν σε θέση Ορθοπεδικής και έχει να κάνει με τα τμήματα που εργάζεσαι ή κάποιο logbook?

Αναγνωρίζεται η Ορθοπεδική από τη Γερμανία στην Ελλάδα? :splats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καλησπερα!!ελπιζω ολοι να περνατε καλα! θα ηθελα λιγη βοηθεια!!! εκτος απο πτυχιο κ αδεια ασκησης επαγγελματος ποια αλα χαρτια πρεπει να εχω κ να μεταφρασω για να κανω αιτηση για ειδικοτητα στη γερμανια? ευχαριστω εκ των προταιρων!

Μπάμπη,

Πρώτη ερωτηση: που στην Γερμανία; η γερμανια ειναι ομοσπονδια που αποτελείται απο 16 κρατίδια, το καθένα με τους δικους του νόμους και κανόνες.

Δευτερη ερωτηση: ως αδεια ασκήσεως επαγγέλματος εννοεις την γερμανική Approbation ή την Ελληνική σου;

Υποθέτοντας οτι εννοεις την Ελληνική, θα χρειαστείς σίγουρα ενα πιστοποιητικό γερμανομάθειας επιπέδου Β2. Εάν το έχεις και αυτό ενδιαφέρσου για το κάθε Land ξεχωριστά στην ιστοσελίδα:

http://www.bundesaer...sp?his=0.8.5585

Για την βαυαρία ευχαρίστως να σε βοηθήσω.

Η καλύτερη δουλειά βέβαια είναι να απευθυνθείς και σε μία εταιρία τοποθέτησης προσωπικού, υπάρχουν δυο τρεις που γράφουν στο φόρουμ και προσφέρουν θέσεις εργασίας, και μάλιστα αρκετές!

Πρόσεξε μόνο, εσυ δεν πληρώνεις φράγκο! Για εσένα η υπηρεσία είναι δωρεάν. Το νοσοκομείο πληρώνει την εταιρία που σε βρήκε, ετσι είναι στην Γερμανία.

Καλό ψάξιμο.

Έχεις δίκιο γενικά με τις Εταιρείες. Πολλές από αυτές δυστυχώς όμως θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους και δεν αντιμετωπίζουν κάθε Υποψήφιο σαν μια ιδαίτερη περίπτωση. Απο συμφοιτητές μου που είναι ήδη στη Γερμανία εδώ και 1 χρόνο, άκουσα καλά λόγια για μια μικρή εταιρεία ειδική μόνο για Ιατρούς (www.heuer-unger-consulting.de). Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι η βοήθειά τους ήταν πολύ ζεστή και προσαρμοσμένη στον υποψήφιο τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία. Η συνεργάτιδα στη Γερμανία είναι Ελληνογερμανίδα με μεγάλη εμπειρία στον ιατρικό τομέα. Βέβαια από ότι μου είπαν δεν παίρνουν τον καθένα.

μας επεισες!καταρχην δεν εισαι φοιτητής ιατρικής.Επειτα,540 ευρω ζητανε στην Ελλαδα και μετα αλλα 250 μολις φτασεις για συνεντευξη στην Γερμανία και ολα αυτα μονο για να σου κανονισουν καποια συνεντευξη,χωρίς να εγγυάται κανείς οτι θα καταλήξεις σε πρόσληψη απο το εκάστοτε Νοσοκομειο.Οποιος ενδιαφέρεται να εργαστει στη Γερμανία στελνει μονος του τις αιτήσεις πολύ απλά και δεν πληρώνει φράγκο σε μεσάζοντες που δήθεν σου προσφέρουν κατι.Ακούς εκεί,δεν παίρνουν τον καθένα κιόλας χαχαχα

Απλά θέλω να σου απαντήσω ότι ξέρω ότι υπάρχει κάποια αμοιβή για τις υπηρεσίες τους. Μα τί είναι τσάμπα? ούτε να πεθάνεις :)Ε βέβαια δεν εγγυάται κανείς την πρόσληψη, αφού το σύστημα στη Γερμανία δεν είναι κεντρικό σαν σε μας και ο μόνος αρμόδιος για την πρόσληψη είναι ο Chefarzt της Κλινικής. Ο κάθε υποψήφιος με την τύχη του ή μάλλον εξαρτάται από μας πώς παρουσιαζόμαστε στη συνέντευξη.

Πληροφοριακά, στην Γερμανία οι εταιρίες headhunting παρουσιάζουν τα βιογραφικά των γιατρών στους πελάτες τους (νοσοκομία) και αυτά είναι που πληρώνουν την αμοιβή στην εταιρία. Με εντυπωσιάζει που στην Ελλάδα ζητάνε και απο τον γιατρό χρήματα! Κερδίζουν δηλαδή διπλά: πρώτα απο τους Ελλαδίτες γιατρούς που πληρώνουν, και μετά απο τα νοσοκομεία που ακουμπάν άλλα 5000€ αμοιβή για την κάθε πρόσληψη! Δηλαδή μεγάλη κοροϊδία!

Χωρίς αστεία, πάρτε το Β2 και απευθυνθείτε σε όλούς αυτούς που προσφέρουν εδώ στο φόρουμ δωρεάν θέσεις! Μήν αφήνετε τους επιτήδιους να σας πιάνουν κορόϊδα!

Άίντε και καλό βόλι!

ετσι ακριβώς ειναι,οι εταιρίες αυτές χωρίς να στάξει σταγόνα ιδρώτα και χωρίς να προσφέρουν κατι παραπάνω εκμεταλλεύονται την αγωνία του έλληνα αποφοιτου ιατρικής και τον κατακλέβουν..ο καθένας μπορει να κανει αιτηση πολύ απλά και τζαμπα!και το να φτιάχνουμε ψεύτικα προφίλ διαφημίζοντας τέτοιου ειδους τυχοδιώκτες (...και καλά μου είπε μια φίλη μου,μία θεία μου και... εφτιαξα προφίλ τώρα μεσα στον Αύγουστο και πρώτο μου post ειναι για εταιρία)ειναι προσβλητικό για τον καθένα που επισκέπτεται αυτο τον ιστότοπο..!

Αγαπητέ hobbystas,

Εγώ προσωπικά εκπροσωπώ εταιρεία στην Γερμανία που βρίσκει προσωπικό για νοσοκομεία και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δε πληρωνόμαστε από τους ιατρούς στους οποίους βρίσκουμε θέση. Πληρωνόμαστε καθαρά από τα νοσοκομεία στα οποία βρίσκουμε προσωπικό. Δε ξέρω ποιες είναι οι εμπειρίες σου και τι συμβαίνει στην Ελλάδα αλλά έδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τώρα όσον αφορά τον δεν παίρνουν τον καθένα που αναφέρθηκε, εφόσον τα γερμανικά σου είναι σε επίπεδο Β2 από την εταιρεία μας θα σε προωθήσουμε για συνεντεύξεις! Από κει και πέρα πρέπει να εντυπωσιάσεις και τον διευθυντή του νοσοκομείου ώστε να σε προσλάβει. Βασίλειος Λατίνος

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επίσης, όποιος ενδιαφέρεται για να κάνει τρία χρόνια γενικής παθολογίας (Innere Medizin) σε μικρό νοσοκομείο στα περίχωρα του Βερολίνου ας μου στείλει ένα μήνυμα με το τηλέφωνό του και θα του τηλεφωνήσω για περαιτέρω ενημέρωση. Μετά τα τρία χρόνια το νοσοκομείο συνεργάζεται με άλλα 5 στην ευρύτερη περιοχή του Βερολίνου, οπότε μπορείτε να συνεχίσετε την ειδικότητά σας. (Γαστροεντερολογία, καρδιολογία κτλ) Ευχαριστώ και περιμένω απάντησή σας!! καλημέρα!

Λατίνος Βασίλειος

Kienbaum Berlin

Executive Consultants

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αγαπητοι συναδελφοι/ισσες,

αυτο που μετα λυπης διαπιστωνω ειναι πως υπαρχουν τοσα πολλα παιδια απο την Ελλαδα που ξεκινουν με μια σκεψη να πανε στο εξωτερικο για ειδικοτητα κ στο τελος την παρατανε. Δεν νομιζω πως φοβουνται το βημα του εξωτερικου, απλα πιστευω πως στην τελικη τους κερδιζει η ιδεα πως με καποιον λαμογιστικο ελληνικο τροπο θα μπορεσουν να τα καταφερουν στην πατριδα. Στο ετος μου (130 φοιτητες) θυμαμαι να μιλανε τα μισα παιδια για ειδικοτητα στο εξωτερικο. Γερμανια, Αγγλια, Αμερικη, Βελγιο, Γαλλια... Απο ολους αυτους μεχρι στιγμης εχουμε βγει εκτος Ελλαδας 5. 3 Γερμανια, 1 Βελγιο κ 1 Γαλλια. Οταν παιρνω τηλ -αυτους που μειναν πισω- να τους ρωτησω αν ενδιαφερονται ακομα να ερθουν παιρνω κατι απαντησεις του στυλ: να μωρε, επεσε η ειδικοτητα στα 2 χρονια, θα παω κ φανταρος, θα μπω κ σε κανα αγροτικο θα περασουν τα χρονια. Ξεχνανε ομως πως η προταση αυτη εχει κ συνεχεια κ εχει ως εξης: θα εχω σπουδασει 6 χρονια, θα περιμενω κατα μεσο ορο 3 χρονια να παρω θεση, θα κανω τουλαχιστον αλλα 4 χρονια ειδικοτητα, θα παιρνω σαν ειδικευμενος 786€ το 15ημερο, θα εχω να πληρωθω τις εφημεριες μου κανα χρονο, θα φιλησω κατουρημενες ποδιες για να ανελιχτω ή να παρω διδακτορικο θα ειμαι ηδη 35+ και και και...

Αγαπητε Χρηστο απο Μπαγερν, ποσοι σε εχουν προσεγγισει μεσω του φορουμ για θεση ειδικοτητας στην Γερμανια; Ποσοι σε σχεση με τα εκατονταδες παιδα που γραφουν καθημερινα σ αυτο το σαιτ; Εγω προσωπικα ανηρτησα στο φορουμ της πρωην Σχολης μου κατι σαν αγγελια, οτι τα νοσοκομεια στην Γερμανια ψαχνουν ειδικευομενους κ το μονο που πηρα σαν απαντηση ηταν μια εξυπναδα (κλασσικος υπεργαματοτσακαλομεγαλοφυεστατος Ελληνας...) σχετικα με το μαιλ μου. Ισως σε μερικους να αξιζει η μιζερια της Ελλαδας. Αλλα για τους υπολοιπους που εχετε σκοπο οπως ελεγε κ η γιαγια μου να προκοψετε στη ζωη σας, αφηστε τους ενδοιασμους κ καντε ενα βημα παραπερα...

Προσωπικα, καταλαβα οτι ειχα κανει την σωστη κινηση να φυγω, οχι οταν πηρα εναν μισθο 2,5φορες αυτον της Ελλαδας, οχι οταν ειδα σ ενα περιφερεακο νοσοκομειο να κανουν Επισκεψη με φορητο υπολογιστη, ουτε οταν επιμελητες μου μαθαινουν σε 6 μηνες ειδικοτητας υπερηχο καρδιας, κοιλιας, παρακεντηση ΜτΟ κ αιματολογικο πλακακι σαν απλος ειδικευομενος της Παθολογιας, αλλα οταν το μεσημερι καθομαι να φαω με τους διευθυντες μου (καθηγητες του Παν/μιου της Χαιδελβεργης παρακαλω, κ οχι της Κωλοπετινιτσας...) κ με αντιμετωπιζουν σαν ΙΣΟ ΠΡΟΣ ΙΣΟ!!! Η Γερμανια δεν ειναι ευκολη, δουλευουμε ωρες ατελειωτες, αλλα τουλαχιστον ειναι δικαιη. Αυτο σας το προσυπογραφω...

Γι αυτο λοιπον, καντε επιτελους μια κινηση, αφηστε τις χαζοεταιριες να λενε, τοσα παιδια ειμαστε εδω που θελουμε να σας βοηθησουμε. Μια φακα υπαρχει στην ολη προθεση μας. Να εχουμε εναν Ελληνα να δουλευουμε, να συζηταμε, να μενουμε στην ιδια πολη...

Καλη επιτυχια!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Sorry, να προσθέσω και μια ερώτηση γιατί την έκανα σε άσχετο topic. Για να κάνεις Ορθοπεδική πρέπει να έχεις κάνει 2 χρόνια Γεν Χειρουργική? Διάβασα ότι Γερμανία είναι 2+4 ... Έχω κάνει, άλλα όχι 2 χρόνια, θα μου έδιναν θέση Ορθοπεδικής?

Ελλάδα που είναι 1+5 αναγνωρίζεται μετά η ειδικότητα σε περίπτωση που θες να γυρίσεις?

Απο την στιγμή που έχεις πτυχίο ειδικευμένου ιατρού αναγνωρεται σε όλη την ευρώπη. Δεν παιζει ρόλο με ποιο κομμάτι θα ξεκινήσεις, αυτό είναι δικό σου θέμα. Μπορείς να ξεκινήσεις οροπεδική και μετα να πας σε κλινικη για την γενική χειρουργική.

Σε τελικη ανάλυση θα σε δεχτούν για τις εξετάσεις ειδικότητας ανεξαρτήτως με ποια σειρά τα έκανες.

Πληροφορίες (για την βαυαρία) εδώ: http://www.blaek.de/weiterbildung/wbo_2010/B/Seiten/f_Chir_Ortho_Unf.htm

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αγαπητοι συναδελφοι/ισσες,

αυτο που μετα λυπης διαπιστωνω ειναι πως υπαρχουν τοσα πολλα παιδια απο την Ελλαδα που ξεκινουν με μια σκεψη να πανε στο εξωτερικο για ειδικοτητα κ στο τελος την παρατανε. Δεν νομιζω πως φοβουνται το βημα του εξωτερικου, απλα πιστευω πως στην τελικη τους κερδιζει η ιδεα πως με καποιον λαμογιστικο ελληνικο τροπο θα μπορεσουν να τα καταφερουν στην πατριδα. Στο ετος μου (130 φοιτητες) θυμαμαι να μιλανε τα μισα παιδια για ειδικοτητα στο εξωτερικο. Γερμανια, Αγγλια, Αμερικη, Βελγιο, Γαλλια... Απο ολους αυτους μεχρι στιγμης εχουμε βγει εκτος Ελλαδας 5. 3 Γερμανια, 1 Βελγιο κ 1 Γαλλια. Οταν παιρνω τηλ -αυτους που μειναν πισω- να τους ρωτησω αν ενδιαφερονται ακομα να ερθουν παιρνω κατι απαντησεις του στυλ: να μωρε, επεσε η ειδικοτητα στα 2 χρονια, θα παω κ φανταρος, θα μπω κ σε κανα αγροτικο θα περασουν τα χρονια. Ξεχνανε ομως πως η προταση αυτη εχει κ συνεχεια κ εχει ως εξης: θα εχω σπουδασει 6 χρονια, θα περιμενω κατα μεσο ορο 3 χρονια να παρω θεση, θα κανω τουλαχιστον αλλα 4 χρονια ειδικοτητα, θα παιρνω σαν ειδικευμενος 786€ το 15ημερο, θα εχω να πληρωθω τις εφημεριες μου κανα χρονο, θα φιλησω κατουρημενες ποδιες για να ανελιχτω ή να παρω διδακτορικο θα ειμαι ηδη 35+ και και και...

Αγαπητε Χρηστο απο Μπαγερν, ποσοι σε εχουν προσεγγισει μεσω του φορουμ για θεση ειδικοτητας στην Γερμανια; Ποσοι σε σχεση με τα εκατονταδες παιδα που γραφουν καθημερινα σ αυτο το σαιτ; Εγω προσωπικα ανηρτησα στο φορουμ της πρωην Σχολης μου κατι σαν αγγελια, οτι τα νοσοκομεια στην Γερμανια ψαχνουν ειδικευομενους κ το μονο που πηρα σαν απαντηση ηταν μια εξυπναδα (κλασσικος υπεργαματοτσακαλομεγαλοφυεστατος Ελληνας...) σχετικα με το μαιλ μου. Ισως σε μερικους να αξιζει η μιζερια της Ελλαδας. Αλλα για τους υπολοιπους που εχετε σκοπο οπως ελεγε κ η γιαγια μου να προκοψετε στη ζωη σας, αφηστε τους ενδοιασμους κ καντε ενα βημα παραπερα...

Προσωπικα, καταλαβα οτι ειχα κανει την σωστη κινηση να φυγω, οχι οταν πηρα εναν μισθο 2,5φορες αυτον της Ελλαδας, οχι οταν ειδα σ ενα περιφερεακο νοσοκομειο να κανουν Επισκεψη με φορητο υπολογιστη, ουτε οταν επιμελητες μου μαθαινουν σε 6 μηνες ειδικοτητας υπερηχο καρδιας, κοιλιας, παρακεντηση ΜτΟ κ αιματολογικο πλακακι σαν απλος ειδικευομενος της Παθολογιας, αλλα οταν το μεσημερι καθομαι να φαω με τους διευθυντες μου (καθηγητες του Παν/μιου της Χαιδελβεργης παρακαλω, κ οχι της Κωλοπετινιτσας...) κ με αντιμετωπιζουν σαν ΙΣΟ ΠΡΟΣ ΙΣΟ!!! Η Γερμανια δεν ειναι ευκολη, δουλευουμε ωρες ατελειωτες, αλλα τουλαχιστον ειναι δικαιη. Αυτο σας το προσυπογραφω...

Γι αυτο λοιπον, καντε επιτελους μια κινηση, αφηστε τις χαζοεταιριες να λενε, τοσα παιδια ειμαστε εδω που θελουμε να σας βοηθησουμε. Μια φακα υπαρχει στην ολη προθεση μας. Να εχουμε εναν Ελληνα να δουλευουμε, να συζηταμε, να μενουμε στην ιδια πολη...

Καλη επιτυχια!

Συμφωνώ με τον sFUCKianaki, σε τελική ανάλυση οπως στρώνει ο καθένας θα κοιμηθει. Η Γερμανια θελει προσπάθεια αλλα σε ανταμειβει. Και δεν εννοώ μόνο τα λεφτά και την ποιότητα ζωής!

Άϊντε, και καλό βόλι!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λοιπον, τωρα που εχω λιγο χρονο θα σας γραψω τις δικες μου εμπειριες, μπας και βοηθησουν καποιους, οπως και μενα με βοηθησαν οι εμπειριες αλλων παιδιων!

Κατ' αρχας εδωσα το Β2 το Μαιο, και το πηρα.

Εκανα 2 μηνες περιπου μαθηματα ορολογιας με την κ.Loos (αναφερεται πιο πανω σε παλιοτερα ποστ), και με βοηθησε πολυ, κυριως για την ετοιμασια του βιογραφικου μου και της cover letter, καθως και για αλλα πρακτικα θεματακια για τα οποια δεν ειχα ιδεα. Πληρωνεται αρκετα, αλλα κατ' εμε αξιζει το μισθο της (τη χρειαζομουν τη βοηθεια).

Σε λιγες μερες ξεκιναω παιδιατρικη στη Γερμανια.

Τι εκανα λοιπον, με τη σειρά, αφου εφτιαξα το βιογραφικο, και την cover letter:

1. Βρηκα την περιοχη που με ενδιεφερε. Στοχευσα 2 κρατιδια γειτονικα (στο ενα κρατιδιο ηταν πιο πολλοι φιλοι)

2. Εψαξα ολες τις αγγελιες. Κοιταξα οχι μονο στην aerzteblatt,αλλα και στο kliniken.de , και στο google ( π.χ. “assistenzarzt kinderheilkunde“ ). Μαζεψα 10 αγγελιες για τα 2 κρατιδια που με ενδιεφεραν.

3. Βρηκα τα site των ιατρικων συλλογων των κρατιδιων αυτων, και πηγα στο Weiterbildung, βρηκα το Befugnis (=επαρκεια να δωσουν ειδικοτητα) για Kinderheilkunde-Pädiatrie, και βρηκα οσους Διευθυντες Παιδιατρικης δινουν 60 μηνες ή 48 μήνες επάρκεια. Μάζεψα άλλα 30 νοσοκομεια απο κει. (Google, και βρισκεις το σαητ τους-ολα εχουν σαητ ενημερωμενο!)

4. Αρχισα να στελνω mails! Στα 10 με αγγελιες, πήρα τηλεφωνο για να τους ρωτησω αν τα θελουν με μεηλ ή ποστ, αλλα κυριως για εξασκηση!(στο πρωτο τηλεφωνο ετρεμε το φυλοκαρδι μου!!Σιγουρα η γραμματεας θα νομιζε οτι δεν σκαμπαζω μια Γερμανικα). 2 μόνο θέλαν να τα στειλω ταχυδρομικως, οπως και εκανα.

Οποτε έχουμε 10 αγγελιες + 30 χωρις αγγελία = 40 μέηλ (πλην των 2 με γραμμα).

Στο μέηλ έβαλα την κόβερ λέτερ (με σωστο το ονομα του εκαστοτε Διευθυντη! Κοιταξτε τα στα σαητ των νοσοκομειων!), το βιογραφικο μου, και το μεταφρασμενο χαρτι απο το αγροτικο και μια συστατικη απο κει (η συστατικη τελικα δεν επαιξε καθολου ρολο!). Επισης εγραψα οτι θα παω στη Γερμανια απο τοσο έως τόσο του μηνος, και αν γινεται να κανονισουμε τοτε μια συναντηση.

5. Απαντησεις απο κλινικες: ερχοντουσαν εως και 2 βδομαδες μετα. Οι περισσοτερες οχι, αλλά τα ναι για συνεντευξη ηταν αρκετα: 4 ναι απο τις αγγελιες, 6 απο τα εκτος αγγελιων!

6. Μετα τις 2 βδομαδες που τα μαζεψα (και φυσικα πριν το χρονικο διαστημα που τους ειχα γραψει οτι θα παω), αρχισα να παιρνω τηλεφωνα για να κανονισω τα ραντεβου. Εδω βοηθησαν τα πρωτα 10 τηλεφωνα που ειχα κανει στις αγγελιες-καλη εξασκηση για ξεψαρωμα!

7. Μαζεψα τα μπογαλακια μου και πηγα Γερμανια.

8. Συνεντευξεις: πολυ ανετο κλιμα οι περισσοτεροι Δντες. Χαλαρη κουβεντα. Ολοι μα ολοι με ρωτουσαν τι εκανα στο αγροτικο. Αυτο τους ενδιεφερε περισσοτερο, η εμπειρια. (εχω τελειωσει αγροτικο σε νησι, και τους περιεγραψα ειλικρινως το Βιετναμ εκει- τους αρεσε νομιζω!) Δεν τους ενδιεφεραν συστατικες, κανεις δεν με ρωτησε βαθμο πτυχιου. Βασικα στη συνέντευξη θέλουν να δουν αν ειναι ο αλλος κανενας ψυχοπαθης, και αν μπορουν να συνεργαστουν μαζι του. Ως προς τη γλωσσα, ήταν πολύ ευχαριστημενοι.

9. Μαζεψα αρκετα ναι, ανελπιστα. Αφου τελικα ακυρωσα τις συνεντευξεις στο αλλο κρατιδιο! Προτιμησα εκει οπου ηταν πιο κοντα φιλοι.

10. Στο νοσοκομειο που μ'άρεσε περισσοτερο, εκανα Hospitation μια μερα (παρατηρητης). Τοτε μου ειπαν και τους ειπα το τελικο ναι. Μετα επρεπε να περιμενω την αποδοχη απο τον Μανατζερ (99% ναι, αλλα χρειαζεται). Ελα που ελειπε διακοπες! Να ειναι καλα καποια παιδια της κλινικης που μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται απαραιτητα η επιστολη του εργοδοτη για να κανεις αιτηση για αναγνωριση της αδειας ασκησης στην οικεια Bezirksregierung.

11. Την επομενη μερα πηγα στην Bezirksregierung που ανηκε το νοσοκομειο.

Απο χαρτια (δειτε παντα πριν στο σαητ της Νομαρχιας, τα λεει! Ψαξτε λεξη Approbation) οντως δεν χρειαστηκε η επιστολη του εργοδοτη. (αν και αν δεν τους ελεγα το συγκεκριμενο νοσοκομειο, ισως να με στελναν σε αλλη νομαρχια, διοτι η Διευθυνση ενος φιλου που ειχα βαλει ως διευθυνση κατοικιας ανηκε σε αλλη νομαρχια).Ευτυχως! Διοτι αν περιμενα την επιστολη του μανατζερ, θα εληγαν το ποινικο μητρωο και το λετερ οφ γκουντ σταντινγκ.

Το πιστοποιητικο υγειας το εβγαλα απο εναν Hausarzt κοντα οπου εμενα (χρειαστηκαν κατι προσφατες εξετασεις αιματος που ειχα ευτυχως μαζι μου, του τις εδωσα, και ετσι μου εδωσε αμεσως το χαρτι, ειδαλλως επρεπε να μου παρει αιμα, και να περιμενω 1 μερα τα αποτελεσματα).

Αλλα παιδια το βγαλαν απο εναν γιατρο στην Αθηνα συμβεβλημενο με τη γερμανικη πρεσβεια (εχει τη γερμανικη σφραγιδα). Το χαρτι εγραφε αυτο που ζητουσε η νομαρχια στο σαητ της (το εδειξα στο γιατρο και το αντεγραψε).

Να θυμησω οτι “ζουν” εναν μηνα τα εξης : πιστοποιητικο υγειας, ποινικο μητρωο, letter of good standing . Για να μην μου ληξουν τα 2 τελευταια, τα εβγαλα και τα μεταφρασα τρεχοντας περιπου 10 μερες πριν ανεβω Γερμανια.

Αλλα χαρτια : πτυχιο, αιτησεις της Νομαρχιας που κατεβασα απο το σαητ τους, απλη φωτοτυπια διαβατηριου, μου ζητησαν το Β2 (αν και αλλα παιδια που δεν το ειχαν ΔΕΝ υπηρξε προβλημα. Δεν ειναι νομος το Β2! ), πιστοποιητικο υγειας, ποινικο μητρωο, λετερ οφ γκουντ σταντινγκ . δεν χρειαστηκαν αλλα χαρτια που ειχα βγαλει οπως οικογενειακο μητρωο, πιστοποιητικο γεννησης, αδεια ασκησης ελληνικη (εξαρταται απο την καθε νομαρχια, ας τα εχετε ολα για καλο και για κακο! Μου φυγαν γυρω στα 160 ευρα για μεταφρασεις)

12. Μου παν οτι θα ξαναδουν τα χαρτια μου, και σε μια βδομαδα θα μου στελναν μεηλ με την ημερομηνια προφορικης εξετασης. Ηρθε το μεηλ, κανονισαμε το ραντεβου, εκανα την εξεταση. Εξεταστης ενας πολυ καλος γιατρος , γυρω στα 50. Στη συγκεκριμενη νομαρχια (Münster-Westfalen), η προφορικη εξεταση ειναι ως εξης: καταρχας σου δινει ενα κειμενο μιας σελιδας απο καποιο αρθρο της ειδικοτητας σου κοντα (π.χ. εμενα που ηξερε οτι παω για παιδιατρικη, μου εδωσε ενα αρθρο για τις παρενεργειες της τοκολυσης ) και αφου με αφησε 20 λεπτα να το μελετησω, μου ζητησε να του περιγραψω τι λεει. Μετα μου ζητησε να περιγραψω τι θα εκανα σε ενα κλινικο σεναριο του στυλ ερχεται μια μητερα με ενα βραφος 6 μηνων που εχει διαρροια 2 μερες. Τι ρωταω, τι κανω, τι πρεπει να κανω ως θεραπεια. ( σε μια αλλη κοπελα για παθολογια, εδωσε ενα κειμενο με παρενεργειες των φαρμακων αδυνατισματος, και εκανε ενα κλινικο σεναριο πονου κοιλιας σε ενηλικα)

Πολυ καλο το κλιμα, θελει να δει τα βασικα, δεν ειναι εξεταση πανεπιστημιακου μαθήματος! Το περασα και πιασαμε και κουβεντα και για αλλα πραγματα (επαναλαμβανω, το Β2 το πηρα προσφατα, τα Γερμανικα μου ειναι μετρια!).

13. Πηρα την Approbation.

14. Κατι αλλα διαδικαστικα:

- anmeldung στο δημαρχειο αφου βρηκα σπιτι. Εκει χρειαζεται η επιστολη του εργοδοτη. Απο την ιδια υπηρεσια παίρνετε και την freizugigkeitsbescheinigung που σας ζηταει ο εργοδοτης.

- λογαριασμος σε τραπεζα. Εκεκι χρειαζεται η anmeldung του δημαρχειου.

Υ.Γ. αν ενδιαφερεστε για Παθολογια, Χειρουργικη, Γυναικολογια, πραγματικα τα περισσοτερα νοσοκομεια ζητανε ειδικευομενους!Κουφαθηκα οταν κοιταζα τα σαητ των νοσοκομειων (για παιδιατρικη), στο Karriere, ή Stellenborse, είχαν το 95% αγγελια για ειδικευομενο Παθολογιας ή Χειρουργικής! Λοιπόν, διαλεξτε περιοχη που γουσταρετε εσεις, κοιταξτε στα σαητ των νοσοκομειων ή στειλτε μεηλ και χωρις αγγελια. Δεν αξιζει να πατε σε περιοχες που δεν γουσταρετε (ακολουθωντας εταιρειες ή αγγελιες) όταν μπορειτε να διαλεξετε εσεις περιοχη!

Αν τωρα θελετε Δερμα, Οφθαλμο, εκει ψαχνεις σε χωρια που λεει ο λογος, και πας οπου βρεις (αν βρεις- εκει νομιζω χρειαζονται οι εταιρειες). Μια καλη τακτικη ειναι, αν δεν βρειτε, ξεκινατε Παθολογια ή Χειρουργικη όπου γουστάρετε, και μετά 6 μήνες με ένα χρονο κάνετε αιτήσεις σε οφθαλμο-, δερματο- με πολύ πιο υψηλες πιθανοτητες.

Υ.Γ. 2 . Δεν με ενδιεφερε Πανεπιστημιακο νοσοκομειο, δεν εκανα καν αιτηση σε τετοια. Θελω να αποκτησω κυριως κλινικη πειρα.

Υ.Γ. 3 για την εξεταση ορολογιας στη νομαρχια, πολυ καλο το βιβλιο που προταθηκε παραπανω για Fachsprache Medizin. Σας παραθετω και ενα φυλλαδιο που μου εδωσε ενας φιλος που κανει τωρα ειδικοτητα Ελβετια (να ειναι καλα!). ειναι Κλινικη εξεταση σε Γερμανικα-Γαλλικα

(αρχειο zip, ξεζιπάρετε το με συμπιεστήρια όπως winrar, 7zip, κ.α. - εχει 2 πιντιεφς που τα σκαναρα εγω)

http://ifile.it/7isy3o2/Klinische_Untersuchung.zip

Επίσης θα πρότεινα να γραφτείτε στο Newsletter της aerzteblatt. Έρχεται καθε μερα, μονο τους τιτλους να διαβαζετε και ας μην καταλαβαινετε, σιγα σιγα θα σας μπουν στο κεφαλι.

Υ.Γ. 4 Την πρωτη μερα που εφτασα Γερμανια εφαγα χοντρη φρικη, μου φανηκε πολυ ασχημο το κλιμα, οι ανθρωποι, η μοναξια. Ευτυχως ειχα μια φιλη κοντα και βγηκαμε για εναν καφε και ισιωσα. Τετοιες φρικες τρωω ολο και λιγοτερες, οσο συνηθιζω. Και κινητηρια δυναμη ειναι οτι δεν μπορω να κανω την ιατρικη στην Ελλαδα, οπου πρεπει να περιμενω πανω απο 5 χρονια για να ανοιξει η θεση μου. Συν το μπαχαλο που ζησαμε -ουμε, στην Ελλαδα...

Υ.Γ. 5 Οσον αφορα τη γλωσσα, γνωρισα και παιδια που την ξεκινησαν απο το 0 στη γερμανια. Αν ψαχνετε για Παθολογια, Χειρουργικη, η ζητηση ειναι τετοια που και με Β1 ανετα σας παιρνουν (θα δυσκολευτειτε στην αρχη, μετα ομως θα ισιωσετε, )

Υ.Γ. 6 Ό,τι αλλο, ρωτήστε! Να γινουμε μεγαλο στρουμφοχωριο απο ελληνες γιατρους! (και παρεπιπτόντως, γενικώς έχουμε καλή φήμη ως γιατροί εδώ πάνω)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Foreas πολυ χρησιμα τα οσα εγραψες.

Ενα σχολιο μονο για το ΥΓ νουμερο 6.

Σαν Ελληνες καλη φημη εχουμε σε πολλα πραγματα σε όλο τον κοσμο.Μονοι μας τη χαλαμε πετώντας λάσπη ο ένας στον άλλο χωρίς λόγο.

Καλή αρχη!

Τροποποιήθηκε από lila pause
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

παιδια να ρωτησω το εξης.Παραπανω βλεπω οτι υπαρχουν προφορικες εξετασεις για την εκδοση της αδειας ασκησεως επαγγελματος.Αυτη η προφορικη εξεταση ειναι για ολα τα κρατιδια και ειναι τυπικη?(εφοσον εχεις προσκομισει το πιστοποιητικο Β2+τα υπολοιπα χαρτια??)??? ευχαριστω

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

παιδια να ρωτησω το εξης.Παραπανω βλεπω οτι υπαρχουν προφορικες εξετασεις για την εκδοση της αδειας ασκησεως επαγγελματος.Αυτη η προφορικη εξεταση ειναι για ολα τα κρατιδια και ειναι τυπικη?(εφοσον εχεις προσκομισει το πιστοποιητικο Β2+τα υπολοιπα χαρτια??)??? ευχαριστω

Εξαρτάται απο το κρατίδιο. Στην Βαυαρία δεν υπάρχει, στην Βαδη-Βυρτεμβέργη απο παλιά το κάνανε. Όποιος θέλει ας ενδιαφερθείι στο φόρουμ ή στο κατα τόπους κρατίδιο.

Η δική μου εμπειρία (απο το 2006) είναι παρόμοια (χωρίς εξετάσεις όμως). Το χαρτί απο γιατρό, εδω στην Βαυαρία μπορεί να το βγαλει οποιοσδήποτε γιατρός που δουλεύει στην Γερμανια (υπέγραψα εγώ για μια γνωστή μου για το Approbation της).

Εδώ στην κάτω φρανκωνία (Unterfranken) το χαρτί απο τον μελλοντικο εργοδότη σου είναι απαραίτητη προϋπόθεση, αλλα το στέλνουν μονες τους οι κλινικες στο Regierung.

Κατα τα άλλα, τα ίδια.

Καλό βόλι

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ευχαριστουμε πολυ ολα τα παιδια που παραθετουν τις εμπειριες τους και μαθαινουμε 5 πραγματα εμεις οι επιδοξοι !

Ενα ομως απο τα πραγματα που με απασχολει ιδιατερα ειναι η επιλογη του νοσοκομειου και με ποια κριτηρια να παρω την αποφαση. Εδω καλα καλα δεν ξερω τι γινεται στα δικα μας τα Ελληνικα Νοσοκομεια, ποσο μαλλον στα Γερμανικα. Πολλα παιδια απο ο,τι βλεπω διαλεγουν βασει τοποθεσιας αλλα και παλι με ποια κριτηρια ?

Γιατι, το κανεις που το κανεις το βημα ας ειναι κατι αξιολογο αν μη τι αλλο !

Και για να γινω πιο συγκεκριμενος:

1. Πανεπιστημιακα ή οχι? Ειναι ιδιες οι διαφορες με αυτα στην Ελλαδα ?

2. Σε μεγαλες πολεις (Βερολινο, Μοναχο, κτλ), περιχωρα, μικρες πολεις ή χωρια?

3. Ανατολικα, Δυτικα, Βορεια, Νοτια ? (Ασχετο: Ισχυει οτι στη Βαυαρια μιλανε τοσο βαρια που ουτε το Großes δεν σε σωζει?)

4. Υπαρχουν Νοσοκομεια/κλινικες με παραδοση σε καποια ειδικοτητα? Ειχα καπου διαβασει για παραδειγμα οτι η Στουττγάρδη εχει πολυ καλα Νοσοκομεια για Χειρουργικη, οπως και η Νυρεμβεργη (αν θυμαμαι καλα)

Εχει καποιος εμπειριες ή καποια γνωμη πανω σε αυτα? Πραγματικα καθε συμβουλη ειναι σημαντικη και ευπροσδεκτη...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

παιδια να ρωτησω το εξης.Παραπανω βλεπω οτι υπαρχουν προφορικες εξετασεις για την εκδοση της αδειας ασκησεως επαγγελματος.Αυτη η προφορικη εξεταση ειναι για ολα τα κρατιδια και ειναι τυπικη?(εφοσον εχεις προσκομισει το πιστοποιητικο Β2+τα υπολοιπα χαρτια??)??? ευχαριστω

Εξαρτάται απο το κρατίδιο. Στην Βαυαρία δεν υπάρχει, στην Βαδη-Βυρτεμβέργη απο παλιά το κάνανε. Όποιος θέλει ας ενδιαφερθείι στο φόρουμ ή στο κατα τόπους κρατίδιο.

Η δική μου εμπειρία (απο το 2006) είναι παρόμοια (χωρίς εξετάσεις όμως). Το χαρτί απο γιατρό, εδω στην Βαυαρία μπορεί να το βγαλει οποιοσδήποτε γιατρός που δουλεύει στην Γερμανια (υπέγραψα εγώ για μια γνωστή μου για το Approbation της).

Εδώ στην κάτω φρανκωνία (Unterfranken) το χαρτί απο τον μελλοντικο εργοδότη σου είναι απαραίτητη προϋπόθεση, αλλα το στέλνουν μονες τους οι κλινικες στο Regierung.

Κατα τα άλλα, τα ίδια.

Καλό βόλι

ευχαριστω για την πληροφορηση.Κατι αλλο:το approbation που θα βγει πχ απο το ταδε κρατιδιο ισχυει για την ασκηση του επαγγελματος και στα υπολοιπα?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ! ΑΡΧΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΟΛΟΥΣ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΕΩΡΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ! ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΩΡΑΚΑ-ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ,ΤΩΡΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Β1. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ,ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ..(ΔΗΛΑΔΗ 1.ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΕΤΡΑΝΕ ΣΤΙΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΘΕΣΗ? 2.ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ Η'ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΣΗ? 3.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΟΝΟΜΑΣΤΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΟΜΕΑ? 4.ΣΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΣ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ? )

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ....

Τροποποιήθηκε από nikolet
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για μεγάλη κλινική στην Βάδη-Βυρτεμβέργη, 50 km από την πόλη της Στουτγκάρδης (Τμήμα Γυναικολογίας-Μαιευτικής 50 κλίνες) αναζητούμε άμεσα Ειδικευμένους ή Ειδικευόμενους στην Γυναικολογική και Μαιευτική Κλινική για εμπλουτισμό του υπάρχον δυναμικού της. Ετησίως πραγματοποιούνται 1200 τοκετοί. Η κλινική διαθέτει αίθουσα τοκετού Sectio και προγεννητική διάγνωση και θεραπεία DEGUM επίπεδο ΙΙ. Επίσης λειτουργεί Κέντρο Ογκολογικών Διαγνώσεων και Θεραπειών του Καρκίνου του Μαστού. Ενδοσκοπικές μέθοδοι (λαπαροσκόπηση, υστεροσκόπηση), επεμβάσεις μέσω Laser και ουρολογικές επεμβάσεις ολοκληρώνουν τη γκάμα των υπηρεσιών.

Διατίθεται η δυνατότητα πλήρης εκπαίδευσης στην Ειδικότητα Γυναικολογίας-Μαιευτική και μερική εκπαίδευση στους τομείς Ειδική Γυναικολογική Ογκολογία.

Απαραίτητα:

• Πτυχίο

• Άδεια εξάσκησης επαγγέλματος

• Βεβαίωση επαγγελματικών εμπειριών

• Συστατικές επιστολές

• Βεβαίωση γλωσσικής επάρκειας

Παροχές:

Εξαιρετικό πακέτο αποδοχών, συνεχής εκπαίδευση (ιατρικός τομέας), γλωσσική εκπαίδευση

info@grecruitment.com

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για μεγάλη κλινική (1000 κλίνες) σε πόλη της Βόρειας Βαυαρίας (Γερμανία) αναζητούμε άμεσα Ειδικευόμενους με προϋπηρεσία ή Ειδικευμένους ιατρούς στην Ακτινολογία για εμπλουτισμό του υπάρχον δυναμικού της. Στο υπερσύγχρονο Κέντρο Θεραπείας Ακτινολογίας, Νευρολογίας, Νευροχειρουργικής, Ορθοπεδικής και Ρευματολογίας προσφέρεται διάγνωση και θεραπεία μέσω σύγχρονων μεθόδων ακτινοδιαγνωστικής (CT, DSA, MR).

Διατίθεται η δυνατότητα διετής εκπαίδευσης της Ειδικότητας Νευροακτινολογίας.

Απαραίτητα:

• Πτυχίο

• Άδεια εξάσκησης επαγγέλματος

• Βεβαίωση επαγγελματικών εμπειριών

• Συστατικές επιστολές

• Βεβαίωση γλωσσικής επάρκειας

Παροχές:

Εξαιρετικό πακέτο αποδοχών, συνεχής εκπαίδευση (ιατρικός τομέας), γλωσσική εκπαίδευση

info@grecruitment.com

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μέσω της εταιρείας μας αυτή τη στιγμή μπορούμε να σας βρούμε θέσεις για τις παρακάτω ειδικότητες. Αν ενδιαφέρεστε και είστε σε επίπεδο Β2 στην γερμανική γλώσσα στείλτε μου ένα μήνυμα ή ένα mail με το τηλέφωνό σας και θα επικοινωνήσω στην συνέχεια εγώ μαζί σας. Ευχαριστώ πολύ!!!

Για ειδικούς και ειδικευόμενους ιατρούς

Ορθοπεδική

Ψυχιατρική

Νευρολογία

Ακτινολογία

Παθολογία/Ανατομία

Αναισθησιολογία

Γενική Παθολογία (Innere Medizin)

Ουρολογία

Γηριατρική

Βασίλειος Λατίνος

Kienbaum Berlin GmbH

Executive Consultants

Potsdamer Platz 8

D - 10117 Berlin

Fon: 0049 30 88 01 99 29

Mob : 0049 176 216 58 649

Mail: vasileios-panagiotis.latinos@kienbaum.de

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλημέρα!

Όσον αφορα την αναγνώριση της ειδικότητας της δερματολογίας στην Ελλάδα, θα ήθελα να ρωτήσω όποιον γνωρίζει το εξής:

Αν βρει κανείς θέση σε ιδιωτικό ιατρείο που προσφέρει 2,5 χρόνια Weiterbildung τότε αναγνωρίζεται στην Ελλάδα ως 2,5 χρόνια ειδικότητας?

Η' πρέπει οπωσδήποτε να είναι σε νοσοκομείο?!

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ζητείται Ειδικός Οφθαλμίατρος για εργασία στην Γερμανία. Απαραίτητη προυπόθεση το Β2 στα Γερμανικά και κλινική εμπειρεία. Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μου στα παρακάτω νούμερα και email.

Βασίλειος Λατίνος

International Research

Bereich Health Care

Kienbaum Berlin GmbH

Executive Consultants

Potsdamer Platz 8

D - 10117 Berlin

Fon: 0049 30 88 01 99 29

Mob : 0049 176 216 58 649

Mail: vasileios-panagiotis.latinos@kienbaum.de

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά για τα όσα γράφουν και μας βοηθούν. Εγώ μόλις ορκίστηκα και ενδιαφέρομαι να ανέβω Γερμανία για Ψυχιατρική, οπότε λογικά θα ξεκινήσω με Παθολογία.

Από επίπεδο γλώσσας , έχω το Β1 και συνεχίζω.

Δεν έχω κάνει αγροτικό. Είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό; Είδα παραπάνω ότι ο Foreas αναφέρει ότι σχεδόν όλη η συνέντευξη αφορούσε το αγροτικό. Σε κάποιον που δεν έχει λοιπόν εμπειρία , τι τον ρωτάνε περίπου;

Επίσης, σε μία συμφοιτήτρια που έστειλε αιτήσεις, της είπαν για τηλεφωνική συνέντευξη. Γίνεται και αυτό; Τι ρωτάνε τότε μέσω τηλεφώνου; emconfused

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1) Δεν είπα ότι όλη η συνέντευξη αφορούσε το αγροτικό, αλλά ότι όλοι ρώτησαν για αυτό. Κάθε εργοδοτη τον ενδιαφερει η όποια εμπειρία. Ο κύριος σκοπός της συνένετευξης είναι να δουν αν μπορούν να συνεργαστούν μαζί σου. Αφού φέρνουν και άλλους ειδικευμένους και καναν ειδικευόμενο στη συνέντευξη, για να σε δουν και αυτοί.

2) Άνετα έρχεσαι χωρίς αγροτικό!! Πάρα πολλοί Έλληνες ήρθαν χωρίς αγροτικό ή όποια πείρα! Στην αρχή για όλους είναι ζόρικα, μετά συνηθίζεις.

3) Αφού θες Ψυχιατρική, γιατί να ξεκινήσεις με Παθολογία? Εδώ από ό,τι ξέρω είναι εύκολο (έως πολύ εύκολο) να βρεις Ψυχιατρική - έτσι έχω ακούσει. Αυτό βέβαια αν θες να τελειώσεις στη Γερμανία την ειδικότητά σου. ( Η ψυχιατρική στη Γερμανία δεν χρειάζεται πριν παθολογία). Προσπάθησε κατευθείαν για ψυχιατρική!

4) Τηλεφωνική συνέντευξη μου έκανε ένας, για να δει πως είναι τα Γερμανικά μου. Ρώτησε ό,τι και από κοντά οι άλλοι. Δεν είναι κάτι το σημαντικό! Είναι κάτι σαν προθάλαμος της κυρίως συνέντευξης.

Τροποποιήθηκε από Foreas
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Forea. Σκεφτόμουν να ξεκινήσω με την Παθολογία, λόγω γλώσσας. Η ψυχιατρική χρειάζεται ένα αρκετά υψηλό επίπεδο επικοινωνίας κι εγώ τώρα ξεκίνησα για το Β2. Άρα σκεφτόμουν ότι καλύτερα να εξασκηθώ λίγο πρώτα.

Επομένως, η τηλεφωνική συνέντευξη δεν είναι συνήθως και καταληκτική. Ακολουθεί και κανονική συνέντευξη μετά. Μήπως θυμάσαι περίπου τι σε ρώτησαν από το τηλέφωνο; Να καταλάβω κι εγώ πώς ακριβώς κρίνουν το επίπεδο γερμανικών. Όσο να ναι, η τηλεφωνική επικοινωνία μπορεί να έχει και εμπόδια, σωστά; emconfused

Και από κοντά, πλην του αγροτικού (που όπως είπες λογικό είναι να σε ρωτούν για την εμπειρία), γύρω από ποια θέματα περιστράφηκε;

Και πάλι ευχαριστώ. emrockon

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

παιδια να ρωτησω το εξης.Παραπανω βλεπω οτι υπαρχουν προφορικες εξετασεις για την εκδοση της αδειας ασκησεως επαγγελματος.Αυτη η προφορικη εξεταση ειναι για ολα τα κρατιδια και ειναι τυπικη?(εφοσον εχεις προσκομισει το πιστοποιητικο Β2+τα υπολοιπα χαρτια??)??? ευχαριστω

Εξαρτάται απο το κρατίδιο. Στην Βαυαρία δεν υπάρχει, στην Βαδη-Βυρτεμβέργη απο παλιά το κάνανε. Όποιος θέλει ας ενδιαφερθείι στο φόρουμ ή στο κατα τόπους κρατίδιο.

Η δική μου εμπειρία (απο το 2006) είναι παρόμοια (χωρίς εξετάσεις όμως). Το χαρτί απο γιατρό, εδω στην Βαυαρία μπορεί να το βγαλει οποιοσδήποτε γιατρός που δουλεύει στην Γερμανια (υπέγραψα εγώ για μια γνωστή μου για το Approbation της).

Εδώ στην κάτω φρανκωνία (Unterfranken) το χαρτί απο τον μελλοντικο εργοδότη σου είναι απαραίτητη προϋπόθεση, αλλα το στέλνουν μονες τους οι κλινικες στο Regierung.

Κατα τα άλλα, τα ίδια.

Καλό βόλι

ευχαριστω για την πληροφορηση.Κατι αλλο:το approbation που θα βγει πχ απο το ταδε κρατιδιο ισχυει για την ασκηση του επαγγελματος και στα υπολοιπα?

Το Approbation ισχυει παντού. Το Berufserlaubnis ισχύει μόνον στο Land το οποίο σου το εξέδωσε (Berufserlaubnis παιρνουν μόνον οι εκτός Ε.Ε. σπουδαγμένοι όπως Ρωσία, Γιουγκοσλαβία κλπ).

Οι απόφοιτοι πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής ενώσεως (Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία για να αναφέρουμε μόνον μερικά) παίρνουν την Approbation η οποία ισχύει για η την ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.