Jump to content

περαιτερω μειωση ειδικοτητας για οσους εχουν κανει αγροτικο;;;


otrellaras

Recommended Posts

Λοπον

επειδη μου φανηκε αρκετα περιεργο αλλα και επειδη τα στοιχεια που ηδη εχω ειναι αρκετα για να το βγαλουν απο τη σφαιρα της φαντασιας θελω να ρωτησω αν κανεις εχει ακριβως τη νομοθεσια για το εξης.

Γνωστος μου που τελειωνε το πρωτο κομματι της ειδικοτητας (καναμε μαζι αγροτικο) τηλεφωνοντας μου προχτες μου ειπε το εξης: Αντι να τελειωσει οταν ηταν προκαθορισμενο (εκανε τρια χρονια χειρουργικη)οποτε επρεπε να κανει 2 χρονια και 9 μηνες (λογω αφαιρεσης του τριμηνου πριν το αγροτικο), του ανακοινωθηκε οτι αντι να τελειωσει καπου ιουνιο που τελειωνε με βαση τον παραπανω υπολογισμο (βασικα απο 10 απριλιου εβγαινε σε αδεια,αφου ειχαν μαζευτει απο περυσι και φετος καπου 1,5 μηνας), του ληγουν σημερα τη συμβαση αφου υπαρχει διαταγμα απο 16/1/2008 που οριζει πλεον οτι υποχρεωτικα οσοι ειδικευομενοι εχουν κανει αγροτικο (τοτε ηταν 12μηνο) τους αφαιρουνται επιπλεον 3 μηνες (εκτος του πρωτου 3μηνου του νοσοκομειου), απο το χρονο ειδικοτητας απο τα κομματια της παθολογιας ή της χειρουργικης.

Για την ακριβεια επρεπε να ειχε ηδη τελιωσει αλλα οι υπαλληλοι του Βενιζελιου τα ειχαν κανει μπαχαλο και το πηραν τωρα γραμμη και ετσι τον διωχνουν αρον αρον σημερα...(εχασε και την αδεια του....) . Περι ανικανοτητας των συγκεκριμενων υπαλληλων το θυμαμαι αφου και επι του αγροτικου στα πλοια οι συγκεκριμενοι ηταν οι πιο αργοστροφοι σε οτι διαταξεις ερχονταν απο το υπουργειο και τα παιδια νομιζω πληρωθηκαν μολις το γεναρη φετος περυσινες εφημεριες....

Βασικα επειδη εχει ερθει ο διορισμος και την Πεμπτη ξεκιναω γενικη ιατρικη και εχω ηδη κανει 2,5 μηνες παθολογιας στα Χανιά η οποια αναγνωριστικε (μετα παραιτηθηκα αλλαζοντας ειδικοτητα), και επειδη ξεκινας συνηθως απο παθολογια η χειρουργικη καλο θα ηταν να ξερω ποσο χρονο θα κανω το καθε τι.....

Εχει ακριβως κανεις τη διαταξη να δουμε τι ακριβως λεει γιατι αν δεν δεις την ιδια μονος σου δεν καταλαβαινεις;;;;.....

Thanks

edit

Πανω στο ψαξιμο βρηκα το παρακατω που εχει περισσοτερες πληροφοριες..

Neuromancer

Ένταξη: 09 Σεπ 2007

Δημοσιεύσεις: 1

:

Items

Δημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 28, 2008 6:22 pm Θέμα δημοσίευσης:

--------------------------------------------------------------------------------

Αναγνωρίζεται για όσους έχουν Παθολογία ή Χειρουργική στην ειδικότητά τους. Αρκεί να έχουν ολοκληρώσει το αγροτικό.

Δηλαδή ο ιατρός που έκανε τρίμηνη εκπαίδευση πριν το αγροτικό (που αναγνωρίζεται οποιαδήποτε ειδικότητα και αν κάνει και αφαιρείται από αυτή-ότι δηλαδή ίσχυε)

και που έχει ολοκληρώσει το αγροτικό (12μηνο ή και 6μηνο τώρα πλεόν) αναγνωρίζονται επιπλέον τρεις μήνες αλλά μόνο από Παθολογία ή Χειρουργική.

π.χ. κάποιος θέλει να κάνει γαστρεντερολογία και έχει 2 χρόνια παθολογία, αν έχει ολοκληρώσει το αγροτικό του, θα κάνει τελικά 1,5 έτος παθολογία (μείον 6 μήνες δηλαδή). Αυτό ισχύει και για τους ήδη υπηρετούντες ακόμη και πριν την ψήφιση του ν. 3580/07 που το αναφέρει.

Για περισσοτέρες πληροφορίες αναζητήστε το διευκρινιστικό έγγραφο του Υπουργείου Ύγείας που έστειλε στα νοσοκομεία με αρ. πρωτ. Υ10δ/οικ. 7745/16-1-08 με θέμα "παροχή διευκρινήσεων".

Άντε και καλή συνέχεια.

Μηπως εχει κανεις ακριβως το εγγραφο;;;;;

edit 2

ευρεθη εν μερει

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 16- 1- 2008

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Αρ.Πρωτ.Υ10δ/οικ. 7745

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ν.Π.

ΤΜΗΜΑ Δ*

Ταχ. Δ/νση : Αριστοτέλους 17

Ταχ. Κώδικας: 101 87 ΠΡΟΣ: ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

Πληροφορίες:

Τηλέφωνο : 5232.821/115,116

ΘΕΜΑ: Παροχή διευκρινήσεων.

Σχετ: 1. Οι παρ. 3Β και Γ του άρθρου 21 του Ν.3580707 (ΦΕΚ 134/Α707) 2. Το άρθρο 8 του Ν.3627/07 (ΦΕΚ 292/Α707)

Δεδομένου ότι στην υπηρεσία μας έχουν υποβληθεί ερωτήματα, σχετικά με την εφαρμογή των ανωτέρω σχετικών διατάξεων σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Στην εννεάμηνη υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου, οι γιατροί υπηρετούν υποχρεωτικώς τους τρεις πρώτους μήνες, διαδοχικά, με ισόχρονη τοποθέτηση, σε τμήματα του παθολογικού και χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου στο οποίο υπάγεται το Περιφερειακό Ιατρείο ή Κέντρο Υγείας που έχουν τοποθετηθεί.

Το τρίμηνο αυτό, προσμετράται, ως χρόνος ειδίκευσης, οιασδήποτε ειδικότητας που οι γιατροί επιλέγουν να αποκτήσουν, εφόσον τα προαναφερόμενα τμήματα είναι αναγνωρισμένα να παρέχουν άσκηση για ειδίκευση.

Για το χρόνο αυτό εκδίδεται πιστοποιητικό ευδόκιμης άσκησης τους σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

2, Οι τρεις μήνες άσκησης ειδικότητας παθολογίας ή χειρουργικής που ορίζονται στην παράγραφο (3Γ) του σχετικού (1), αναγνωρίζονται από όλους τους γιατρούς, κατ' επιλογήν τους, μετά την εκπλήρωση της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου, δωδεκάμηνης ή εννεάμηνης.

Για την εφαρμογή της εν λόγω διάταξης οι γιατροί υποχρεούνται, μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά που καταθέτουν, κατά περίπτωση, στις Δ/νσεις Υγείας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, να προσκομίζουν βεβαίωση εκπλήρωσης της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου-

3,Ομοίως αναγνωρίζεται ως χρόνος ειδίκευσης, το διάστημα που γιατρός υπόχρεος υπηρεσίας υπαίθρου, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, αποσπάσθηκε ή αποσπάται σε τμήμα νοσοκομείου που έχει αναγνωριστεί να χορηγεί άσκηση στην ειδικότητα.

Ε. Υ.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΒΑΣ. ΡΙΖΑΣ

Πλεον αναδιατυπωνω το ερωτημα ως εξης

Μηπως μπορει να βρει κανεις τα παρακατω ωστε να εχουμε πληρη εικονα;;;

1. Οι παρ. 3Β και Γ του άρθρου 21 του Ν.3580707 (ΦΕΚ 134/Α707) 2. Το άρθρο 8 του Ν.3627/07 (ΦΕΚ 292/Α707)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λοιπόν μετά από κάποιες εξηγήσεις από τη Νομαρχία Αθηνών και το τμήμα ειδικοτήτων του υπουργείου υγείας έχουμε :

Αναγνωρίζονται 3 μήνες από την υπηρεσία υπαίθρου ως χρόνος ειδικότητας για όλες τις ειδικότητες.

Επίσης αναγνωρίζονται επιπλέον 3 μήνες ειδικότητας για όσους έχουν ολοκληρώσει την υπηρεσία υπαίθρου και θα διοριστούν στο πρώτο κομμάτι της Παθολογικής ή Χειρουργικής ειδικότητας είτε ειδικεύονται στο κομμάτι αυτό.

Το επιπλέον τρίμηνο αναγνωρίζεται εφόσον το νοσοκομείο στο οποίο έγινε η τοποθέτηση για την άσκηση του τριμήνου αναγνωρίζει τουλάχιστον 6 μήνες Παθολογία ή Χειρουργική. (αυτό είναι περιττό αφού όλα τα νοσοκομεία στα οποία γίνεται η τρίμηνη άσκηση του αγροτικού αναγνωρίζουν χρόνο χειρουργικής ή παθολογίας 6 μηνών).

Όσοι είναι διορισμένοι στο δεύτερο μέρος της ειδικότητας δεν αναγνωρίζουν το επιπλέον τρίμηνο. Παράδειγμα : Ο πεμπτοετής ειδικευόμενος της Παθολογίας θα αναγνωρίσει μόνο 3 μήνες από το αγροτικό

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο πεμπτοετής ειδικευόμενος της Παθολογίας θα αναγνωρίσει μόνο 3 μήνες από το αγροτικό

Τάσο, ωραία τα λες κατά τα άλλα, αλλά αυτό που λες εδώ νομίζω ότι δεν προκύπτει από πουθενά...αυτός που κάνει καρδιολογία π.χ. ναι, δε θα μπορέσει να αναγνωρίσει επιπλέον τρίμηνο, αλλά αυτός που κάνει πλήρη παθολογία ή χειρουργική δεν έχει κανένα λόγο να μην το κάνει, σύμφωνα με τους παραπάνω νόμους... :rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν έκανε πρώτο μέρος και αναγνώρισε 3 μήνες παλιότερα και τώρα κάνει ή θα κάνει το υπόλοιπο δεν αναγνωρίζει επιπλέον 3 μήνες.

Αυτό κατάλαβα από την κα Μιχοπούλου και κα Αρβανίτου.

Και το ρώτησα το πως θα το γράψω 100 φορές και αυτό μου είπαν και οι δύο. Κι εγώ 6 μήνες ήξερα για την περίπτωση αυτή.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στο Νοσ.Ρεθυμνου παντως που πηγα σημερα να παρουσιαστω δεν ηξεραν τιποτα για το διαταγμα. Ειπαν οτι θα ενημερωθουν γιατι στο πρωτοκολο ορκομωσιας πρεπει να φαινεται ο χρονος για τον οποιο διοριζομαι οποτε ολα αναβληθηκαν ως αυριο....

Θα σας ενημερωσω

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στη σύμβαση εργασίας μεταξύ του ειδικευόμενου και του Διοικητή του Νοσοκομείου αναγράφεται η ημερομηνία τοποθέτησης και απόλυσης. Με νέα απόφαση του Διοικητή του νοσοκομείου αυτό μπορεί να αλλάξει, βασιζόμενο φυσικά σε ευνόητο λόγο, όπως η απόφαση του υπουργείου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

τα νεα εχουν ως εξης

Συμφωνα με το διευθυντη της ιατρικης υπηρεσιας υπαρχει νομος (δε μιλαω για τις αποφασεις που αναφερθηκαν νωριτερα στο ποστ),που αναφερει οτι οσοι εκαναν 12μηνο αγροτικο (μονο οι παλιοι δηλαδη) εχουν δικαιωμα επιπλεον μειωμενης κατα τρεις μηνες ειδικοτητα απο Παθολογια ή χειρουργικη ανεξαιρετα.

Τωρα εγω τους εθεσα την αμφιβολια αν αυτο ισχυει για ολους ή μονο για αυτους που κανουν πρωτη τοποθετηση παθολογια ή χειρουργικη (και δεν πιανει πχ γενικους γιατρους και μικροβιολογους που εχουν ενιαια τοποθετηση με κομματι παθολογιας μεσα σε αυτη), οπως επισης τι γινεται με τους υπολοιπους που δεν εχουν καν τετοιο κομματι (πχ οφθαλμιατρους). Ρητά δεν μπορουσαν να μου απαντησουν αφου στην δε μια υπαλληλο της εφερα εγω το νεο!!! και μου ειπε οτι πρεπει να επικοινωνησει με υπουργειο και ΔΥΠΕ για να μαθει τι ακριβως ισχυει, ο δε διευθ. της ιατρικης υπηρεσιας μου ειπε οτι ιχυει ανεξερετα για ολους (γενικά), αλλα οτι και καλα οτι επειδη δεν εχουν προσλαβει αλλο απο τη δημοσιευση του νομου ειμαι ο πρωτος στον οποιο εφαρμοζεται..(μαλλον δεν εχει παρει χαμπαρι οτι ειναι αναδρομικη η ισχυς για οσους ηδη υπηρετουν, αφου οπως ανεφερα στο Βενιζελειο εχουν ηδη αρχισει να διωχνουν αυτους που παρατυπα συμφωνα με το νεο αυτο νομο ειχαν μπει σε αυτο το τριμηνο...)

Παντως μεχρι να ξεκαθαρισουν τα πραγματα η συμβαση που υπεγραψα ειναι η παλια, αφου σε λιγες μερες που θα ξεκαθαρισουν και αν ειναι ετσι οπως φαινονται, ουσιαστικα πρεπει να μετατραπουν σχεδον ολες οι συμβασεις των ειδικευομενων οποτε μια παραπανω δεν αλλαζει κατι!!!

Αυτα

Υ.Γ.

Παντως τωρα που ξαναδιαβαζω την εγκυκλιο του πρωτου ποστ (παροχη διευκρινησεων), ουσιαστικα ενω δειχνει να αναφερεται και στις δυο περιπτωσεις (12μηνο και 9μηνο αγροτικο), αναφερεται θελοντας να δειξει οτι και απο το 9μηνο αγροτικο αφαιρουνται οι 3 μηνες του νοσοκομειου απο την ειδικοτητα. Αυτο ισως για καποιους να μην ηταν δεδομενο, αφου στο 9 μηνο αγροτικο εχει αλλαξει η σχεση εργασιας σε σχεση με το δεκαπενταμηνο και δεν μετατρεπεται με το που τελιωσεις το τριμηνο οπως γινοταν παλια. Τωρα που η σχεση εργασιας δεν αλλαζει πια και ειναι εννιαια για ολο το εννιαμηνο προφανως ειχαν προκυψει προβληματα με το αν το τριμηνο του νοσοκομειου στο εννιαιο τωρα αγροτικο αναγνωριζεται ή οχι ως κομματι της ειδικοτητας. Οποτε ουσιαστικα η πρωτη παραγραφος της εγκυκλιου αυτης το μονο που ουσαστικα διευκρινιζει ειναι οτι και για αυτους που κανουν 9μηνο αναγνωριζεται ενα τριμηνο ως μερος της ειδικοτητας. Το ζητημα ειναι ομως οτι αναφερεται σε 12 μηνο αγροτικο και οχι 15μηνο αφηνοντας να εννοηθουν οσα εξηγω παρακατω...

Στην παραγραφο 2 της παραπανω εγκυκλιου πισω τωρα, αυτο που προσπαθει ο ποιητης εξηγησει ειναι οτι για να αναγνωριστει το τριμηνο στους καινουργιους πρεπει να εχουν τελειωσει το ολο το 9 μηνο, αφου αναφερει και εκει και τους 9μηνητες αγροτικους,. Αναφεροντας ομως παλι τους 12μηνητες, σου μπερδευει την κατασταση αφου παλια δεν ηταν υποχρεωτικο κατι τετοιο. Αρκει να ειχες κανει το τριμηνο πριν το 12μηνο και το ειχες κατοχυρωσει.. Δεν ειχε καμμια σχεση αν θα τελειωνες ή οχι το αγροτικο αφου εκει η συμβαση ηταν αλλη και δεν ειχες να αναγνωρισεις κατι περαιτερω...

Συνεχιζει λεγοντας οτι ολοι αυτοι πρεπει να προσκομιζουν δικαιολογητικα ολοκληρωσης του αγροτικου για να αναγνωριστει το 3μηνο ως παθολογια ή χειρουργικη παντα με τη λογικη της εννιαιας πλεον τοποθετησης και της εννιας συμβασης εργασιας.(Ομως αυτο για τους 12μηνητες αγροτικους δεν ισχυε παλια αφου το τριμηνο ηταν αυτοτελες επιπλεον κομματι)

Ξεκαθαρα δηλαδη ολο το κειμενο λειτουργει με τη λογικη της εννιαιας τοποθετησης στο νεο 9μηνο αγροτικο και σου λεει για να αναγνωριστει το τριμηνο σε αυτους πρεπει να ολοκληρωσουν ολο το αγροτικο αφου τωρα πια η τοποθετηση ειναι εννιαια και η συμβαση δεν αλλαζει (εχει ομως περιλαβει στην αρχη της παραγραφου και τους 12μηνητες (αντι για 15μηνιτες που ηταν ουσιαστικα η υπηρεσια υπαιθρου) και ουσιαστικα ετσι αλλαζει τα πραγματα που ισχυαν παλια). Ετσι το γενικοτερο νοημα που βγαινει ειναι θολο αφου η αλλαγη αυτη δεν εχει αναφερθει πουθενα αλλου ρητα για τους παλιους αγροτικους αφηνοντας με αυτο το κειμενο πισω θολα νερα ..

Στην 3η παραγραφο προσθετει οτι τα βυσματα που στο αγροτικο ηταν αποσπασμενα σε νοσοκομειο αναγνωριζουν επιπλεον χρονο περαν του τριμηνου.

Ολη η εγκυκλιος αυτη δηλαδη δεν εχει σκοπο να αναφερθει πουθενα σε επιπλεον τριμηνο, αλλα μονο στους 9 μηνητες αγροτικους παρεχοντας διευκρινησεις για το πως αναγνωριζεται το γνωστο παλιο τριμηνο σε αυτους.Ομως στη δευτερη παραγραφο αλλαζει τα πραγματα βαζοντας μεσα και αυτους με 12μηνη υπηρεσια υπαιθρου χωρις να αναφερεται στο επιπλεον 3μηνο με συμβαση ειδικευομενου που ειχαν κανει πριν το 12μηνο... Γιατι αν μιλουσε για το τοτε 15μηνο αγροτικο δεν θα υπηρχε κανενα περιθωριο παρερμηνιας, τωρα ομως μιλαει για 12μηνο αρα αφηνει να εννοηθει οτι και απο τους 12 μηνες αναγνωριζονται ακομα 3.....Ισως μαλιστα το θεωρει και δεδομενο αλλα δεν το αναφερει πουθενα ρητα...Ουτε ο νομος , ουτε η εγκυκλιος (που ομως οπως εξηγω μαλλον βγηκε γιανα δωσει εξηγησεις για τους 9μηνιτες αγροτικους και δεν ειχε σκοπο να αναφερθει στους παλιοτερους)

Επαναλαμβανω οτι και με αυτα που μου ανεφερε ο διευθ. της ιατρικης υπηρεσιας σημερα και στο νομο του 2007 (απο οτι καταλαβα μιλαμε για τον 3580) αναφερεται για ενα τριμηνο για οσους εκαναν την υπηρεσια υπαιθρου ....

Διαβαζοντας τον ιδιο το νομο (υπαρχει ολοκληρος στο sait του ΔΣΑ) .

(http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/n3580_07.htm), λεει στη παραγραφο 3Γ στο αρθρο 21 οτι ολοι οσοι εχουν κανει υπηρεσια υπαιθρου αναγνωριζουν 3 μηνες. Εκει ομως δεν ανεφερε πουθενα αν παλια η υπηρεσια υπαιθρου θεωρουνταν μονο το 12 ή συνολικα το 15μηνο...

Το πνευμα ομως της παραγραφου δεν ειναι αυτο...θελει απλα να δωσει οτι οι εννιαμηνητες αναγνωριζουν 3 μηνες ειδικοτητα οπως γινοταν και παλια στο 15μηνο..Ομως δημιουργει τις βασεις για θολοτητα που η εγκυκλιος του γεναρη του 2008 θεωρει πλεον ως δεδομενο βαζοντας το 9μηνο σε αντιστοιχια με το 12μηνο κομματι του ΚΥ και οχι το 15μηνο που περιλαμβανει και το 3μηνο του νοσοκομειου....

Για αυτον το νομο προφανως πρεπει να εχουν υπαρξει διευκρινισεις περαν των οσων λεει ο ιδιος ο νομος στο κειμενο του...και για να αναφερει οσα αναφερει λεπτομερεστατα η Νομαρχια αθηνων και οσα πρατουν νοσοκομεια σαν το Βενιζελειο εχουν ερθει και αλλες διευκρινησεις (περαν της προηγουμενης εγκυκλιου και που ουσιαστικα ειναι ασχετη με το θεμα της επιπλεον μειωσης της ειδικοτητας) που δεν τις ξερουμε...

Καλο βεβαια θα ηταν να τις μαθουμε...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Δηλαδή εγώ που έκανα 11 μήνες αγροτικό, τους 3 πρώτους στο νοσοκομείο και μετά 8 μήνες στο ιατρείο (διέκοψα στους 8 επειδή άνοιξε η θέση μου στην ειδικότητα - Μκρόβια), εκτός από τους 3 πρώτους που μου έχουν ήδη αφαιρεθεί, αφαιρούνται και άλλοι?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η επιπλέον αφαίρεση αφορά τους εκπληρώσαντες την υπηρεσία υπαίθρου.

Aν εχεις κανει 11 μηνες αγροτικο και σταματησες λογω εναρξης ειδικοτητας,τοτε με τη μειωση στους 9 μηνες λογικα θα θεωρειται εκπληρωμενο και θα μπορεις να αναγνωρισεις 6 μηνες ειδικοτητας αντι για 3.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σε ευχαριστώ για τα χρόνια πολλά. Δεν σου απάντησα γιατί απλά .................διαφωνώ! Μόνο οι εκπληρώσαντες την υπηρεσία υπαίθρου αναγνωρίζουν χρόνο ειδικότητας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ξερω τουλαχιστον 2 περιπτωσεις σε διαφορετικες νομαρχιες που το δεχονται αν εχεις χαρτι του υπουργειου οτι εχεις κανει αγροτικο πανω απο 9 μηνες και συνεπως δεν χρωστας υπολοιπο αγροτικου.Και μου φαινεται και δικαιο αφου δεν σε αφηνουν να συμπληρωσεις το υπολοιπο μεχρι τους 15 μηνες ενω οι πιο νεοι αναγνωριζουν το 6μηνο με 9 μηνες αγροτικο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ γνωρίζω περιπτώσεις που συνάδελφοι που δεν ολοκλήρωσαν το αγροτικό (όσο αναγράφει η σύμβασή τους) και αναγνώρισαν μόνο 3 μήνες χρόνου ειδικότητας.

Δεν είναι πάντως θέμα νομαρχίας το πόσο αναγνωρίζουν ο καθένας, αλλά θέμα του γραφείου ειδικευόμενων του υπουργείου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μπορει η αναγνωριση να μην ειναι θεμα νομαρχιας,αλλα η νομαρχια δεχτηκε αιτησεις για τα επομενα σταδια ειδικευσης,θεωρωντας προφανως ως αναγνωρισμενο το 6μηνο παθολογιας(και καλως κατα τη γνωμη μου).Μιλαω για ψυχιατρικη.Ενδεχομενως να παιζει καποιο ρολο το αν σταματησες το αγροτικο(μετα τους 9 μηνες)αναγκαστικα λογω εναρξης ειδικοτητας 'η απλα παραιτηθηκες.Τασο,οι συναδελφοι στους οποιους αναφερεσαι θελανε να αναγνωριστει το 6μηνο και δεν μπορεσαν?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Διορίστηκε με σύμβαση 15μηνου αγροτικού. Έκανε 11 μήνες και διέκοψε λόγω έναρξης ειδικότητας Πυρηνικής Ιατρικής.. Αναγνώρισε 3 μήνες Παθολογία και τοποθετήθηκε να κάνει 9 μήνες ακόμα ειδικότητα παθολογίας.

Θα μάθω αύριο και θα σου απαντήσω ΣΙΓΟΥΡΑ το τι ισχύει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Νομιζω πως ανετα μπορει να παρει βεβαιωση εκπληρωσης του αγροτικου απο το αντιστοιχο τμημα του υπουργειου με μια απλη αιτηση ( και μια βεβαιωση του χρονου που υπηρετησε αγροτικο)και να ζητησει(αν θελει)να αναγνωρισει αλλους 3 μηνες παθολογιας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δηλαδή μπορεί να πάρει βεβαίωση εκπλήρωσης του αγροτικού ενώ δεν το ολοκλήρωσε; Επειδή μειώθηκε σε επόμενη προκήρυξη; Δεν γνωρίζω κατά πόσο ευσταθεί.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δηλαδή μπορεί να πάρει βεβαίωση εκπλήρωσης του αγροτικού ενώ δεν το ολοκλήρωσε; Επειδή μειώθηκε σε επόμενη προκήρυξη; Δεν γνωρίζω κατά πόσο ευσταθεί.

Ισχύει σίγουρα!

Υπάρχει σχετική ενημέρωση απο το υπουργείο.

Όσοι είναι με 12μηνη σύμβαση και έχουν κάνει τους 6 μήνες, έχουν εκπληρώσει την υπηρεσία υπαίθρου και δεν θεωρούνται πλέον υπόχρεοι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

υπαρχει νεο εγγραφο με ημερομηνια 14 απριλιου του υπουργειου που ξεκαθαριζει σε ποιες ειδικοτητες αναγνωριζεται το επιπλεον τριμηνο και πως...

Οταν θα εχω χρονο να το σκαναρω θα το ανεβασω..(ειμαι εφημερια)

Υ.Γ. Ολες οσες εχουν κομματι παθολογιας η χειρουργικης ακομα και ενσωματομενο (πχ γεν.Ιατρικη, μικροβια κτλ) αναγνωριζεται.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.